Σχόλια…..

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πολύ συζήτηση έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργου Γραμμένου ότι επίκειται μεταφορά 2000 προσφύγων από την Μυτιλήνη στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Παράλληλα η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δέχεται πυρά λόγω του ότι δεν έχει αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα έφτασαν στην Καβάλα 250 μετανάστες από την Μυτιλήνη με το σκάφος «Διαγόρας». Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι η καλύτερη λύση είναι να μοιραστούν οι μετανάστες μέσα στον αστικό ιστό και να μην γκετοποιηθούν μέσα σ’ αυτό το στρατόπεδο.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Και σαφώς αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική για την Καβάλα καθώς, όπως φαίνεται, υπάρχει το ενδεχόμενο να γεμίσει το στρατόπεδο ασφυκτικά με πρόσφυγες. Που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τριβές μεταξύ τους κι αυτές αναπόφευκτα θα βγουν και προς τα έξω. Ό,τι έγινε, δηλαδή, και στη Μυτιλήνη. Τελικά, έχουμε τη μετάθεση του προβλήματος από τη μία περιοχή στην άλλη. Μάλιστα προχθές πρόσφυγες έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου… Μέχρι εκεί φτάσαμε…

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Την ίδια ώρα που ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης διέψευσε τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος για την έλευση 2000 προσφύγων στην Καβάλα. Προς το παρόν ήρθαν 250 και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια. Άλλωστε δεν υπάρχει και κάποιος έλεγχος. Κι επειδή κάποιοι ανθρωπιστές θα βιαστούν να μας κατηγορήσουν για ρατσιστές, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους απλά δεν είναι δυνατόν η Καβάλα να μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων. Και σε τελική ανάλυση, επειδή το θέμα είναι πανευρωπαϊκό, έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί κι από την κυβέρνηση.

«ΠΑΡΤΥ»

Μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου συζητήθηκε και αυτό το θέμα  Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε καλό  κλίμα κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Σωματείων που φιλοξενούνται στη Λαϊκή Αγορά των Κρηνίδων, πραγματοποίησε στο γραφείο της η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει, για την μετατόπιση της Λαϊκής Αγοράς. Όπως είναι γνωστό, η Λαϊκή αυτή, πραγματοποιείται έξω από το κέντρο των Κρηνίδων και η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο σημείο, πιο κοντά στο κέντρο, για την διευκόλυνση των καταναλωτών και ιδιαίτερα των υπερηλίκων, οι οποίοι δυσκολεύονται να διανύσουν τόσο μεγάλη απόσταση, αλλά και για να ζωντανέψει η υπόλοιπη αγορά, με την κίνηση των καταναλωτών σ’ αυτές τις περιοχές.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων, που αρχικά ήταν απρόθυμοι να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πείστηκαν από τη Δήμαρχο για την ανάγκη καλύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών και τη συμβολή τους στην γενικότερη τόνωση της αγοράς των Κρηνίδων και δέχθηκαν να ερευνήσουν και στη συνέχεια να συζητήσουν σε επόμενη σύσκεψη, τις προτάσεις του Δήμου Καβάλας, κάνοντας και τις δικές τους αντίστοιχες προτάσεις.

Από πλευράς των Σωματείων ο κ. Σωτήρης Ιωαννίδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα αλλάξουν χώρο διεξαγωγής της λαϊκής στις Κρηνίδες. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε πρόκειται να πάρουν τέτοια απόφαση αφού έχουν βολευτεί στο σημείο όπου λειτουργούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ

Άλλωστε, παρομοίως συμβαίνει με τη λαϊκή αγορά της Καβάλας που κάθε Σάββατο φιλοξενείται στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου και στο δρόμο του κολυμβητηρίου. Κι εκεί τα προβλήματα είναι μεγάλα αλλά ποιος ασχολείται, τα ψηφουλάκια είναι πολλά βλέπετε.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Σήμερα η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα βραβεύσει τους αριστούχους μαθητές Θασιακής καταγωγής, όπως εξήγησε ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης.

ΣΧΟΛΕΙΟ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας λειτουργεί και φέτος στην Καβάλα όπως το διαβεβαιώνει ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Στέλιος Τζάμος. Το σχολείο αυτό λειτουργεί στο χώρο του 6ου Λυκείου Καβάλας, πρώην Πολυκλαδικό. Και είναι μια καλή ευκαιρία για όσους δεν έχουν πάρει απολυτήριο γυμνασίου, να το κάνουν.

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας φέτος θα λειτουργήσει σειρά τμημάτων για μικρούς και μεγάλους αλλά και θα πραγματοποιήσει και δύο σεμινάρια. Η πρόεδρος του Λυκείου κ. Μαρίνα Φιλιππίδου έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι πλέον λειτουργούν πολύ περισσότερα τμήματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Οι επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς ζητούν την μείωση των μισθωμάτων των καταστημάτων που νοικιάζουν από την Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις. Όπως εξήγησε υπάρχει ένας επαγγελματίας στο υπόγειο που διατηρεί ιχθυοπωλείο και αρνείται να φύγει. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί όλο το υπόγειο να παραχωρηθεί σε επαγγελματία που το ζητάει διακαώς για να στήσει εκεί μία ενιαία επιχείρηση. Καλώς ή κακώς κι ο ιχθυοπώλης έχει τα δικαιώματά του.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας κ. Μάκη Κρεμμύδα και τον πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Ίρις Καβάλας» κ. Τάσο Βυζικίδη στην αίθουσα συνεδριάσεων της κεντρικής υπηρεσίας του  Κέντρου για την πραγματοποίηση διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο «Rebound Φιλίας» στην πόλη της Καβάλας.

Οι αγώνες ξεκινούν σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα με τον τελικό, στο Κλειστό Γήπεδο της Καλαμίτσας.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προωθεί τη λειτουργία υδατοδρομίου στο κεντρικό λιμάνι της πόλης. Απ’ όσο πληροφορηθήκαμε οι διαδικασίες είναι σε πολύ καλό δρόμο και οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα.

ΚΕΒΡΕΚΑΚΗΣ

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Μάκης Κεβρεκάκης πολύ πιθανόν να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Θεόδωρου Μουριάδη.

ΕΛΗΞΕ

Έληξε χθες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη μίας θέσης ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η ογκολόγος Καβάλας κ. Ελένη Χαμαλίδου κατέθεσε την αίτηση της  και πιθανότατα θα την καταλάβει. Το δικαιούται άλλωστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.