Σχόλια…..

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει σε 3 απαλλοτριώσεις  στον χώρο του Φάρου της Παναγίας για να μπορέσει στην συνέχεια να αναπλάσει την περιοχή. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Ευαγγελία Δρακονάκη αναφέρθηκε σε δηλώσεις της πάνω στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί, εξηγώντας ότι  οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις θα ολοκληρωθούν γρήγορα και στην συνέχεια θα προχωρήσουν στις εργασίες.  Το θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Έτσι ο Δήμος Καβάλας θα μπορέσει κάποια στιγμή να προχωρήσει στην ανάπλαση της  περιοχής του Φάρου της Παναγίας που κινδυνεύει με κατάρρευση…  Και είναι γεγονός ότι και η Αρχαιολογία  δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις διαδικασίες αυτές..  Από όσο είναι  γνωστό μελέτη για το έργο υπάρχει. Δυστυχώς στην Ελλάδα η γραφειοκρατία και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες  προκαλούν τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέλιξη των έργων…

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας  φέτος έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση καθώς κατά γενική ομολογία έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια από την Διοίκηση της μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική προβολή της. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης  συμμετέχει σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις και προ ημερών ήταν στην Σαμοθράκη.  Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο από τα στοιχεία που διαθέτει ο τουρισμός φέτος  ήταν και πάλι ανοδικός για την Καβάλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καβάλας  προέβη σε μία σκληρή ανακοίνωση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τα σχολεία και οι μαθητές.  Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας κ. Πέτρος Πετρόπουλος έκανε δηλώσεις απαντώντας σε αυτή την κριτική, τονίζοντας ότι δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη και αδίκως δέχονται αυτή την κριτική.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Τις τελευταίες ημέρες  έγινε γνωστό από πλευράς του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργου Γραμμένου ότι επίκειται μεταφορά  προσφύγων από την Μυτιλήνη  στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο επικεφαλής της παράταξης ΚΑΠ στο δημοτικό συμβούλιο κ. Βαγγέλης Παππάς.  Όπως ανέφερε η κατάσταση οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο λόγω της αδυναμίας της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας να χειριστεί σωστά την υπόθεση.

ΠΟΥΘΕΝΑ

Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Παππάς σε καμία άλλη μεγάλη πόλη δεν υπάρχει στρατόπεδο με πρόσφυγες…   Επίσης  έκανε λόγο για γκετοποίηση των προσφύγων…

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παράλληλα μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα  για το θέμα του Στρατοπέδου του Ασημακοπούλου καθώς αυτό παραμένει αναξιοποίητο  από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας υποστηρίζει  ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν  σε ένα επενδυτικό πλάνο λόγω των προσφύγων που φιλοξενούνται σε αυτό.  Η αντιπολίτευση κατηγορεί την διοίκηση του Δήμου Καβάλας για ανικανότητα, όπως δηλώνει για παράδειγμα ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μάκης Παπαδόπουλος.

ΠΕΡΙ ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΔΕΘ και πραγματοποίησε πολιτική  ομιλία  την οποία παρακολούθησαν και πολλά στελέχη του κόμματος από την Καβάλα. Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος.  Ο τελευταίος στις δηλώσεις του σημείωσε ότι  είναι η τελευταία φορά που ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την ΔΕΘ σαν επικεφαλής  της αντιπολίτευσης καθώς την επόμενη φορά θα  είναι πρωθυπουργός.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο είναι μία πραγματικότητα για την Καβάλα και μάλιστα τα μαθήματα γίνονται στο Ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Η υπεύθυνη για το Κοινωνικό πανεπιστήμιο κ. Χατζηνικολάου Σοφία σε δηλώσεις της τόνισε πως  ξεκίνησαν πριν 6 χρόνια από την Καβάλα και την Κοζάνη και σήμερα έχουν 220 μαθητές στην Καβάλα!  Οι εγγραφές για φέτος είναι μέχρι στις 20 Οκτωβρίου και όσοι θέλουν να έχουν μία επιπλέον πληροφόρηση δεν έχουν παρά να καλέσουν στο 6942434306.

ΤΟΣΚΑ

Το συγκρότημα της Τόσκας τα πήγε πολύ καλά φέτος το καλοκαίρι. Είχε πληρότητα άνω του 90% και πρόσφερε υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου σε ξενοδοχειακό επίπεδο. Βέβαια σε ότι αφορά την πλαζ εκεί φέτος τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ το άτομο. Ποσό απαγορευτικό για μία μέση οικογένεια.  Φυσικά αυτό είναι θέμα οικονομικής διαχείρισης των νέων επενδυτών καθώς το συγκρότημα της Τόσκας πέρασε στον όμιλο Μουζενίδη.

ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΛΑ

Στα πολιτικά πράγματα, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και υποψήφιος δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης κινείται μεθοδικά και με έναν τρόπο που ξεφεύγει από τα τετριμμένα.  Εντός των προσεχών ημερών θα προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις.

ΧΑΡΑΤΣΙ

Από την  άλλη ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Χρήστος Ποτόλιας χαρακτήρισε ως χαράτσι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης που θέλει να επαναφέρει η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ

Ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του συλλόγου. Τόπος στα  νιάτα δηλαδή από έναν ομολογουμένως  πετυχημένο πρόεδρο.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Στην Συμπαράταξη Πολιτών, την  παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, αναμένεται να αποφασίσουν  στις 30 Σεπτεμβρίου για τον επικεφαλής  που θα ηγηθεί για τον Δήμο Καβάλας. Δηλαδή ποιος θα ηγηθεί της παράταξης στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.  Από ότι φαίνεται προβάδισμα έχει ο νυν επικεφαλής κ. Άρης Βέρρος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.