Σχόλια…..

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Όπως πληροφορηθήκαμε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ.  Λευτέρης Αυγενάκης μετέφερε τα παράπονα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Καβάλας στα κεντρικά του κόμματος αναφορικά με την συμπεριφορά του κ. Μακάριου Λαζαρίδη, υπεύθυνου επικοινωνίας του γραφείου Μητσοτάκη.  Μάλιστα ενημερώθηκε και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος του κόμματος. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζουμε τι διάλογοι ακολούθησαν μεταξύ των δύο ανδρών, αν ακολούθησαν…

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας που ενέκρινε το πρόγραμμα προβολής για το 2019. Η πρόεδρος της επιτροπής κ. Αναστασία Ιωσηφίδου ανέφερε ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ

Η τουριστική αγορά της Αμερικής είναι τεράστια και το γνωρίζουν όλοι..  Έτσι ο Δήμος Καβάλας και η  Επιτροπή Τουριστικής Προβολής στοχεύουν σε κάτι εφικτό με την έννοια ότι  η εμπειρία υπάρχει και μπορεί να προβληθεί η Καβάλα στην έκθεση της Νέας Υόρκης και μάλιστα επαρκώς. Αν τα καταφέρει η Καβάλα να ανοίξει την τουριστική αγορά της Αμερικής αυτό θα είναι πραγματικά ένα θαύμα…

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα ξεκίνησε  η εκπαιδευτική χρονιά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς δεν υπάρχουν καθόλου ελλείψεις εκπαιδευτικών, όπως το επιβεβαιώνει ο Διευθυντής της κ. Μπαντίκος. Και επιτέλους έχουμε μία εκπαιδευτική χρονιά με εκπαιδευτικούς, βιβλία και σχολικές αίθουσες άψογες!!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΤΑ

Μεγάλη βαρύτητα δίνει η Περιφέρεια στον εναλλακτικό τουρισμό όταν τον Αύγουστο στο Αεροδρόμιο της Καβάλας σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις τουριστών 9,3% σε σχέση με πέρυσι. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε ότι στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.  Και μακάρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος που πραγματικά είναι το Α και το Ω για την Καβάλα. Διότι καλό το καλοκαίρι αλλά δεν αρκεί  να στηρίξει τουριστικά έναν ολόκληρο νομό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Άλλωστε τον χειμώνα η τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη στο χερσαίο τμήμα του Νομού καβάλας, ανύπαρκτη στην Θάσο που «κατεβάζει τα ρολά»…  Και είναι κρίμα για έναν Νομό όπως η Καβάλα που διαθέτει απίστευτες ομορφιές να μην έχει σοβαρό τουρισμό την χειμερινή περίοδο..

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Συνεργεία της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ πραγματοποιούν εργασίες στο Ζυγός σε χωράφια όπου οι ιδιοκτήτες έχουν συμφωνήσει με την εταιρεία. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για αυτές τις εργασίες, δηλώνοντας ότι πολλοί αγρότες δεν έχουν ενημερωθεί  για την διέλευση του αγωγού από τα χωράφια τους και φυσικά δεν θα επιτρέψουν την διέλευση…

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Η υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου βράβευσε μαθητή του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στην Δράμα για την είσοδο του σε ΤΕΙ. Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Σωτήρης Σωτηριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το όλο γεγονός. Διότι η στάση της υπουργού ήταν υποδειγματική..

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι εγγραφές στο ΤΕΙ ΑΜΘ με τις καλύτερες προοπτικές όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο Αντιπρύτανης κ. Δημήτρης Μαδυτινός. Και μάλιστα όπως πρώτη έγραψε η εφημερίδα μας φέτος οι νεοεισαχθέντες φοιτητές  στο ΤΕΙ θα  είναι  σημαντικά περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Προχθές συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου καβάλας και πήρε μία σειρά σημαντικών αποφάσεων.  Θα υπάρξει μία συνεργασία με το ΤΕΙ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος επισκέφθηκε την Ελευθερούπολη και τον Δήμο Παγγαίου για το θέμα της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικής Φρουράς στον Δήμο Παγγαίου. Όπως και έγινε τελικά αφού  έπεσαν οι υπογραφές. Και είναι πραγματικά μία μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Παγγαίου.

ΚΑΜΙΑ!

Από την άλλη πλευρά όταν ο υπουργός κ. Καμμένος ρωτήθηκε τι θα γίνει με το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου και το αίτημα του Δήμου καβάλας να του παραχωρηθεί από το Υπ. Άμυνας, ο κ. Καμμένος δήλωσε άγνοια για το θέμα!!!!  Ενώ το γνωρίζει πολύ καλά.

ΠΙΕΣΕΙΣ

Από την άλλη και ο Δήμος Καβάλας οφείλει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς  είναι κοινά αποδεκτό ότι από πλευράς διεκδικήσεων γενικότερα δεν τα πάμε καλά…..  Βλέπε παλιό Νοσοκομείο,  Ακτή Καλαμίτσας, παλιό Δικαστικό Μέγαρο, κ.λ.π. Τελικά τι  παραχωρήθηκε στον Δήμο Καβάλας από ότι διεκδίκησε; Τίποτα μέχρι σήμερα…..

ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ..

Τέλος σε ότι αφορά την επίσκεψη Καμμένου είχαμε και επεισόδιο. Συγκεκριμένα μία γυναίκα προσπάθησε να προσεγγίσει τον υπουργό κατά την είσοδό του στο δημαρχείο της Ελευθερούπολης, ζητώντας του με έντονο ύφος και βαρείς χαρακτηρισμούς να παραιτηθεί, ωστόσο απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο από αστυνομικούς, ενώ μια άλλη ομάδα περίπου 10 ατόμων εμποδίστηκε από την Αστυνομία -η οποία είχε διακριτική, αλλά ισχυρή παρουσία– να φτάσει στο δημαρχείο. Μάλιστα κολλήθηκε και αφίσα σε στύλο πλησίον του δημαρχείου που χαρακτήριζε τον υπουργό ανεπιθύμητο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.