Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για τα αδέσποτα σκυλιά  έχουν γραφεί εκατοντάδες σχόλια στον τοπικό τύπο καθώς το πρόβλημα είναι σοβαρό. Στην οδό Ομονοίας επέστρεψε και πάλι το αδέσποτο ασπρόμαυρο σκυλί που επιτίθεται σε δίκυκλα και Ι.Χ. αυτοκίνητα…  Χθες λίγο έλειψε να ρίξει έναν δικυκλιστή… Θα το μαζέψει κανείς;

ΑΣΤΙΚΑ

Επιτέλους επέστρεψαν τα αστικά λεωφορεία στην οδό Βενιζέλου. Μεγάλη ανάσα για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες.

ΡΩΣΙΑ

Για πρώτη φορά θα εκτελούνται από το καλοκαίρι του 2017 απ` ευθείας πτήσεις από τρεις Ρωσικές πόλεις για το Διεθνές  Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων  Καβάλας κ.  Αντώνης Μιτζάλης. Πρόκειται για τις πόλεις της Αγίας Πετρούπολης και Μόσχας από τη Ρωσία και το Μίνσκ της Λευκορωσίας ενώ οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Μάιο. Ήδη οι τουριστικοί πράκτορες της Καβάλας και της Θάσου έχουν έρθει σε συνεργασία με ρωσικό τουριστικό πρακτορείο ο πρόεδρος του οποίου κ. Μπόρις Μουζενίδης επισκέφθηκε την Καβάλα την περασμένη εβδομάδα  για να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

ΤΑΡ

Αδιέξοδο έχει προκύψει με τον αγωγό ΤΑΡ όσον αφορά την περιοχή του Ζυγού – Τεναγών Φιλίππων. Κι αυτό διότι η εταιρία προσπαθεί να συνεχίσει τις εργασίες της στην περιοχή αλλά οι αγρότες είναι ανένδοτοι. Και ήδη έχει πέσει στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων» η αναγκαστική απαλλοτρίωση των χωραφιών. Κάτι στο οποίο έχει συμφωνήσει και η κυβέρνηση.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ

Από ότι πληροφορηθήκαμε η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα θα θέσει υποψηφιότητα για μια ακόμα θητεία. Και το λέμε αυτό διότι είχε διαρρεύσει πως η κ. Τσανάκα ήθελε να κάνει μόνο μια θητεία και να αποσυρθεί. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Όπως γράφηκε σε τοπική εφημερίδα ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής είναι πανέτοιμος στην περίπτωση πρόωρων εθνικών εκλογών για να διεκδικήσει μια έδρα στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είναι πιο συχνά στην Καβάλα αντί στην Αθήνα.

ΧΑΟΣ

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Καβάλα, κάτι που πλέον αποδίδεται ξεκάθαρα στο έργο της Βενιζέλου. Η μονοδρόμηση της οδού έτσι όπως έγινε προκάλεσε κυκλοφοριακό φόρτο σε όλο το κέντρο της πόλης.

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ

Άλλωστε στις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας απροσπέλαστη έχει καταντήσει η οδός Ερυθρού Σταυρού. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο οργιάζει η παράνομη στάθμευση που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Σε ότι αφορά το κομμάτι της αστυνόμευσης άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Λίγο η έλλειψη προσωπικού από την πλευρά της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας και το γλυκό έδεσε.

ΠΑΡΚΟ

Το ξαναείπαμε, το Πάρκο Φαλήρου χρειάζεται φροντίδα. Έχει καταντήσει σε σκυλότοπο.

ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ

Το Δασάκι της Παναγούδας χρειάζεται άμεση παρέμβαση από το Δασαρχείο Καβάλας. Τα περισσότερα δέντρα έχουν γεράσει και χρειάζονται γενναία αποψίλωση. Ανήκει στο Δήμο Καβάλας βέβαια αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.

ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο νέος δρόμος για το Νοσοκομείο Καβάλας από το ύψος της Παιδόπολης πραγματικά είναι προβληματικός. Καθημερινά ο καθένας διαπιστώνει το μέγεθος του λανθασμένου σχεδιασμού του. Κατασκευάστηκε ένας ποδηλατόδρομος της πλάκας που δεν το χρησιμοποιεί κανείς, κατασκευάστηκε ένα διαχωριστικό πεζοδρόμιο με αυξομειώσεις που κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί και ο δρόμος σε κάποια σημεία μετά βίας χωράει κάποιο αυτοκίνητο. Απορούμε πώς δεν έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη με αυτό το θέμα.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ

Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι στην Καβάλα υπάρχουν πάρα πολλοί χειμερινοί κολυμβητές. Ειδικά στην Καλαμίτσα είναι να τους χαίρεσαι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη δόθηκε χθες στο ΕΥΚ Καβάλας για την απεργία της 8ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα θα μεταβεί αποστολή εργαζομένων της Καβάλας στη Θεσσαλονίκη για το μεγάλο συλλαλητήριο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Στο πλαίσιο αυτό κι εμείς απεργούμε αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ζητήματα του κλάδου μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *