Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΑΝΤΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ..

Ο Γρηγόρης Χρηστίδης δεν είναι πλέον κοντά μας…  Δημοσιογράφος, μουσικός, υπέροχος άνθρωπος.   Αντίο Γρηγόρη..

ΜΕ ΡΩΣΙΑ!

Για πρώτη φορά θα εκτελούνται από το καλοκαίρι του 2017 απ` ευθείας πτήσεις από τρεις Ρωσικές πόλεις για το Διεθνές  Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδης. Πρόκειται για τις πόλεις της Αγίας Πετρούπολης και Μόσχας από τη Ρωσία και το Μίνσκ της Λευκορωσίας ενώ οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Μάιο. Ήδη οι τουριστικοί πράκτορες της Καβάλας και της Θάσου έχουν έρθει σε συνεργασία με ρωσικό τουριστικό πρακτορείο ο πρόεδρος του οποίου κ. Μπόρις Μουζενίδης επισκέφθηκε την Καβάλα το τελευταίο τριήμερο για να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

ΑΣΤΙΚΑ

Επανήλθαν τα αστικά λεωφορεία στην οδό Κολοκοτρώνη και έπεται και η επανακυκλοφορία των αστικών και στην οδό Βενιζέλου στο τμήμα που μονοδρομήθηκε όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στράτος Μακρογιαννίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Φιλιππίδης εντός των επόμενων ημερών (ίσως και σήμερα)  θα δώσει το πράσινο φώς στο Αστικό ΚΤΕΛ να ξεκινήσει εκ νέου τα δρομολόγια στη Βενιζέλου καθώς έχει γίνει η παράδοση – παραλαβή του έργου.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Θέμα καταστατικού του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα προέκυψε στη συνάντηση με την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Αρχέλαος Γρανάς. Και αυτό διότι ουσιαστικά για να περάσει το Ίδρυμα στην εταιρία πρέπει να αλλάξει το καταστατικό. Βέβαια η ουσία είναι μια, ότι η Ιατρική Εταιρία στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να αναλάβει το Ίδρυμα γιατί δεν αντέχει οικονομικά.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Και τελικά όπως αναφέραμε και χθες η μόνη ελπίδα είναι η Μητρόπολη ΦΝΘ, η οποία όμως αυτό το διάστημα έχει άλλα οικονομικά βάρη. Βέβαια ο Μητροπολίτης κ.κ. Προκόπιος έχει αποδείξει στην πολυετή θητεία του ότι μπορεί να κάνει και θαύματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Παγγαίου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, το οποίο είναι έτοιμο. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Όλγα Αμπατζιά ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Δεκεμβρίου με το άναμμά των φώτων του χριστουγεννιάτικου δένδρου.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σε απόλυτη ετοιμότητα είναι το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς έχει συντηρηθεί σε όλο το μήκος και πλάτος του νομού, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής της ΔΕΔΗΕ κ. Σάββας Τακίδης.

ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Σημειωτέον ότι στη Θάσο η ΔΕΗ έχει αλλάξει όλα τα δίκτυά της εκεί όπου είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου. Και μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Τακίδη έχουν αλλάξει οι στύλοι και τα δίκτυα στις πυρόπληκτες περιοχές σε ποσοστό 95%!

ΕΡΓΑΣΙΑ

Μελετητική ομάδα εργασίας συνέταξε το ΓΕΩΤΕΕ για τη Λεκάνη του ποταμού Στρυμόνα με στόχο τη σύνταξη προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ κ. Μυστακίδη, υπάρχει ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, αν επιδιώκεται η πραγματική λύση των προβλημάτων.

ΕΛΤΑ

Πραγματικά έχουμε εκπλαγεί από το γεγονός ότι από την αρχή της εβδομάδας στα ΕΛΤΑ στην Καβάλα γίνεται πανικός. Τέτοιο φόρτο εργασίας για τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου δεν τον έχουμε ξαναδεί. Βέβαια προς τιμήν του προσωπικού οι άνθρωποι τρέχουν και δεν φτάνουν. Πάντα τέτοια.

ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πολλή συζήτηση έγινε για τον απολογισμό της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα το βράδυ της Τρίτης. Ιδιαίτερα στη φράση που χρησιμοποίησε ότι «τρόμαξα κι εγώ ακόμη με το έργο που έχουμε κάνει». Αυτό αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού από όλη την αντιπολίτευση και φυσικά μια καλή τροφή για τα ραδιόφωνα το τελευταίο διήμερο.

ΕΡΓΟ

Τώρα σε ότι αφορά το έργο της διοίκησης Τσανάκα, χωρίς να είμαστε μηδενιστές, ήταν η συνέχεια της διοίκησης Σιμιτσή και ο σχεδιασμός του μετέπειτα. Δηλαδή η κ. Τσανάκα βρήκε έτοιμα έργα τα οποία τα συνέχισε και τα ολοκλήρωσε με επιτυχία και ήδη σχεδίασε κάποια άλλα που τρέχουν. Άλλωστε αυτή είναι η «κατάρα» όλων των νέων διοικήσεων των δήμων.

ΨΑΡΑΚΙ

Χθες ήταν προγραμματισμένα τα εγκαίνια του ουζερί – ρεστοράν «Ψαράκι» του Δημοσθένη Τουλκίδη. Ο τελευταίος προσκάλεσε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο για να απαθανατίσει αυτό το νέο του επαγγελματικό βήμα. Από την άλλη η παρουσία  των πολιτικών ήταν εντυπωσιακή. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με γευσιγνωσία που ικανοποίησε τους πάντες! Πάντα τέτοια Δημοσθένη!!

ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ

Στη Δημοτική Ομάδα του τέως δημάρχου Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιος θα ηγηθεί της παράταξης στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως σχολίασε στη στήλη μου στέλεχος της παράταξης είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιες συζητήσεις, καθώς όλα θα αρχίσουν μέσα στο 2018.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Τις τελευταίες μέρες το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας είναι εφιαλτικό. Ειδικά το τελευταίο τριήμερο η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία τρέχουν και δεν φτάνουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *