Σχόλια….

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!

Αισίως 1η Αυγούστου σήμερα, η καρδιά του καλοκαιριού και πλέον και για την Καβάλα η χαλαρότητα σταδιακά έρχεται…. Αρκετές επιχειρήσεις θα κλείσουν για λίγες ημέρες για τις θερινές διακοπές τους και σταδιακά η Καβάλα θα δείξει το πρόσωπο της καλοκαιρινής της ραστώνης. Καλώς ή κακώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και της χαλάρωσης. Αρκεί να μας το επιτρέψει ο καιρός που φέτος κυριολεκτικά τρελάθηκε!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρώτη ημέρα του Αυγούστου σήμερα και η τουριστική εικόνα για την Καβάλα και την Θάσο είναι η καλύτερη δυνατή. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδης Πάρης σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την τουριστική κίνηση στο νησί τον Αύγουστο. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά πλέον έχουν «επιστρέψει» και οι Τούρκοι τουρίστες με  ότι αυτό συνεπάγεται..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Επίσης ανέφερε ότι ευελπιστεί να είναι ικανοποιητικές οι κρατήσεις και τους φθινοπωρινούς μήνες, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη καθώς, σε αντίθεση με το Μάιο, οι προκρατήσεις είναι λίγες και σχεδόν όλοι κλείνουν δωμάτια την τελευταία στιγμή.

ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου συνάντηση μέσω της οποίας δρομολογείται η  συνένωση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας με το διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης κ. Δημήτρης Μπαντέκας έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι το εγχείρημα της συνένωσης των ΤΕΙ Σερρών, Θεσσαλονίκης και Αν. Μακεδονίας Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξελίσσεται πολύ θετικά.

Έτσι ένα θέμα που απασχόλησε επί τόσους μήνες την  Διοίκηση του ΤΕΙ της περιοχής μας φαίνεται ότι οδεύει σε θετική κατάληξη.  Μακάρι όλα να εξελιχθούν βάση σχεδιασμού.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Όπως αναφέραμε και χθες, η  πρώτη αντίδραση μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας με τα στελέχη του ΤΑΡ ήρθε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Ξανθόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη «Ανάσα για την πόλη» της δημάρχου κ. Τσανάκα, λόγω της στάσης της  στο θέμα αυτό. Ο κ. Ξανθόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του και γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίηση του τη Δευτέρα στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου…

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος συνεχίζει να είναι πολύ σκληρός στις δηλώσεις του για το ίδιο θέμα ανεβάζοντας πολύ υψηλά τον αντιπολιτευτικό πήχη…

ANTΕΠΙΘΕΣΗ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα  πέρασε στην αντεπίθεση σε ό,τι αφορά την σύσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας με τα στελέχη του ΤΑΡ για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου από τα Τενάγη Φιλίππων. Η κ. Τσανάκα με δηλώσεις της απαντά στους επικριτές της ιδιαίτερα στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Μάκη Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει να είναι στο πλευρό των αγροτών και δημοτών  που αντιδρούν. Βέβαια  η αλλαγή στάσης της στο θέμα είναι ξεκάθαρη, με την έννοια ότι δεν διακατέχεται από την μαχητικότητα των πρώτων ημερών, σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι «έβαλε νερό στο κρασί της».

ΕΝΤΑΣΗ

Από την άλλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τη Δευτέρα θύμιζε  αρένα….  Πολύ ένταση, η προεκλογική περίοδος άρχισε….

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Ένα κτήριο που είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια παραχωρείται στον Δήμο Παγγαίο, που το διεκδικούσε εδώ και πολλούς μήνες. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης έκανε δηλώσεις φανερά ικανοποιημένος, καθώς επιτέλους το κτίριο αυτό παραχωρήθηκε στον Δήμο Παγγαίου για να το αξιοποιήσει.

Ι.Χ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Ποτόλιας επέκρινε την στάση του Δήμου Καβάλας για την απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που υπάρχουν στον Δήμο Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταριδης σε δηλώσεις του εξήγησε το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης, δικαιολογώντας στο ακέραιο τον τρόπο με τον οποίο τα σαραβαλάκια απομακρύνονται από το κέντρο της πόλης. Ε, σίγουρα δεν θα τα μετατρέψουμε και σε διακοσμητικό στοιχείο, υπάρχουν και όρια στην αντιπολίτευση..

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Το θέμα του προγράμματος αντιμετώπισης των κουνουπιών απασχολεί καθώς λόγω των βροχοπτώσεων έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι πράγματι λόγω πράγματι λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων ο πληθυσμός των κουνουπιών έχει αυξηθεί αλλά παρ’ όλα αυτά το πρόγραμμα καταπολέμησης συνεχίζεται κανονικά και σταδιακά θα φαίνονται τα αποτελέσματα. Το θέμα με τα κουνούπια είναι τεράστιο ούτως ή άλλως, και δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην αντιμετώπισή του.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Σε ό,τι αφορά το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας, αυτό λειτουργεί μια χαρά. Η διοίκηση του Νοσοκομείου φρόντισε να διευθετηθούν τα ζητήματα του ογκολόγου κ. Κασαράκη και το κύριο βάρος πέφτει στην ογκολόγο κα Ελένη Χαμαλίδου η οποία φαίνεται πανέτοιμη να σηκώσει όλο αυτό το βάρος.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα επέστρεψε χθες για την καλοκαιρινή περίοδο ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αθήνα και επέστρεψε στην εκλογική του βάση.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ

Και φυσικά για τον Καβαλιώτη βουλευτή αυτή η περίοδος θα είναι μία ευκαιρία για ξεκούραση και επαφή με την εκλογική του βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.