Σχόλια…..

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ…

Όπως λίγο πολύ αναμενόταν ο Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κασαράκης  επιστρέφει στο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης όπου ανήκει οργανικά, καθώς στο Νοσοκομείο Καβάλας ήταν αποσπασμένος….  Μέχρι την 1η Αυγούστου πρέπει να  είναι στο «Θεαγένειο»  οπόταν αφήνει πίσω του μεγάλο κενό….  Ο κ. Κασαράκης αιφνιδίασε και φέτος αφού η Διοίκηση  του Νοσοκομείου δεν ήταν ενήμερη….  Ο κ. Κασαράκης από πέρυσι έλεγε ότι θα επιστρέψει στο «Θεαγένειο». Τώρα το κάνει πράξη… Θέλουμε πολύ να σχολιάσουμε αρνητικά το όλο γεγονός, αλλά συγκρατιόμαστε για το κοινό συμφέρον….

COSMOPOLIS

Ολοκληρώθηκε το Festival  Cosmopolis που είχε ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης στην συνοικία της Παναγίας και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η διοργάνωση ανήκει στον Δήμο Καβάλας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της στις δηλώσεις της για την φετινή διοργάνωση.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το τετραήμερο στο φεστιβάλ Cosmopolis η συμμετοχή του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Χιλιάδες Καβαλιώτες αλλά και ξένοι τουρίστες έδωσαν το παρών τους για αν απολαύσουν αυτήν τη μεγάλη γιορτή των εθνών. Δεν ακούστηκε ούτε ένα παράπονο! Και φυσικά η μερίδα του λέοντος αφορούσε τις συναυλίες που ήταν όλες sold out.

ΞΕΣΚΙΣΕ

Όπως για παράδειγμα η συναυλία με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς που κυριολεκτικά ξέσκισε. Επειδή είχαν ξεπουλήσει τα εισιτήρια, πολλοί είχαν κρεμαστεί ακόμη γύρω από το κάστρο για να τον ακούσουν. Ήταν κατά την προσωπική μας άποψη η καλύτερη συναυλία σε όλο το φεστιβάλ. Ένας καλλιτέχνης που εντυπωσίασε και με την καλλιτεχνική του παρουσία, ένας πραγματικός περφόρμερ.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Και φυσικά στη «Δημωφέλεια» από χθες άρχισαν να κάνουν «ταμείο». Επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση αφού όλα κύλησαν ομαλά και υπήρξαν και έσοδα από τις συναυλίες και τις άλλες δραστηριότητες.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Αρκετές είναι οι καταστροφές και από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στον Νομό Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος  παρακολουθεί το θέμα από κοντά ενώ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα θαλάσσια ύδατα της Καβάλας, διαψεύδοντας όλες αυτές τις ανοησίες που ακούστηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο κ. Μαρκόπουλος παρακολούθησε το θέμα από την πρώτη στιγμή και διαπίστωσε και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας ότι δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στο τοπικό Κίνημα Αλλαγής επικρατεί προβληματισμός καθώς στην τελευταία εκδήλωση με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη η συμμετοχή του κόσμου ήταν αναιμική. Και πλέον αρχίζουν να ψάχνουν τι συμβαίνει.

ΑΓΩΝΙΑ…

Μεγάλη αγωνία επικρατεί στον Δήμο Παγγαίου για το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης δεν δέχθηκε να υπογράψει τη τροπολογία που του κατέθεσαν οι 4 βουλευτές του Νομού καβάλας για το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου Παγγαίου, με αποτέλεσμα οι 56 αιρετοί μαζί με αυτούς και ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης να κληθούν να λογοδοτήσουν τον Σεπτέμβριο στην Δικαιοσύνη. Ο κ. Αναστασιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να βρουν μία λύση στο θέμα πριν φτάσει στα δικαστήρια. Και φυσικά υπάρχει μεγάλη δυσφορία προς το πρόσωπο του υπουργού κ. Σκουρλέτη.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό μας το φετινό καλοκαίρι παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται. Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης σε δηλώσεις του έδωσε το στίγμα παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα με αριθμούς. Σύμφωνα με τους αριθμούς έχουμε μία μεγάλη αύξηση συνολικά από την αρχή του έτους στο κομμάτι του τουρισμού. Κι αυτό φαίνεται από τις πύλες εισόδου της περιφέρειάς μας, δηλαδή από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Έτσι, καλό θα είναι να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε, γιατί σε τελική ανάλυση δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τίποτα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εκτός από το Cosmopolis που τελείωσε, έχουν και το φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή 27 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Ιουλίου. Τρία μεγάλα ονόματα, όπως Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμμος θα κοσμήσουν τη διοργάνωση.

ΟΥΤΕ ΟΡΕΞΗ

Ο δήμαρχος Νέστου, πάντως, κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δεν έχει καμία όρεξη για το φεστιβάλ κι αυτό διότι οι τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημιές στο δήμο του. Και τρέχει και δεν φτάνει ο άνθρωπος για τις αποζημιώσεις. Και δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε η Περιφέρεια στηρίζει το κομμάτι των αποζημιώσεων.

ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

Απ’ ό,τι φαίνεται το νέο λιμάνι της Καβάλας θα περάσει σε ιδιώτη μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ. Ήδη υπάρχουν επενδυτές και η συμφωνία φαίνεται πως είναι να παραχωρηθεί σε ιδιώτη για 40 χρόνια και να επιστρέψει στη συνέχεια στο δημόσιο. Ο ιδιώτης οφείλει να κάνει και τις όποιες υποδομές χρειάζεται το νέο λιμάνι.

«ΠΝΙΓΗΚΕ»

Πραγματικά η Θάσος έχει «πνιγεί» τις τελευταίες μέρες από τουρίστες. Το νησί, πλέον, βιώνει τη γνώριμη καλοκαιρινή του εικόνα.

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Με σχετική καθυστέρηση έγιναν οι ανακοινώσεις για την καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων της Καβάλας. Και δυστυχώς κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βλέπε Χαλκιδική.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος μαζί με τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, κ. Εμμανουλούδη, για το θέμα του παραποτάμιου δάσους του Νέστου. Πρόκειται για μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΕΙ για την ένταξη του δάσους και γενικά του ποταμού Νέστου στο πρόγραμμα της UNESCO «Άνθρωπος και βιόσφαιρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.