Σχόλια….

ΒΡΟΧΕΣ…

Τόσες βροχές είχαμε να βιώσουμε δεκαετίες… Που συνοδεύονται με καταστροφές στον νομό Καβάλας…  Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

COMPOPOLIS

Το Φεστιβάλ Cosmopolis είναι προ των πυλών καθώς επισήμως ξεκινά αύριο με τις αποστολές των ξένων χωρών να έρχονται στην Καβάλα. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου στις δηλώσεις της επεσήμανε την ετοιμότητα του Δήμου καβάλας για τις εκδηλώσεις αυτές.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κα Ιωσηφίδου, οι προετοιμασίες για την έναρξη του Φεστιβάλ έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος τους. Έτσι, αναμένεται να έχουμε μία φαντασμαγορική έναρξη που σίγουρα θα τη θυμούνται όσοι την παρακολουθήσουν.

ΘΕΤΙΚΗ

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις της σύσκεψης στο Επιμελητήριο Καβάλας παρουσία του υπουργού Οικονομίας κ. Πιτσιόρλα  για την πάταξη του παραεμπορίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα θα δημιουργηθεί ένα Σώμα Δίωξης Παραεμπορίου που θα αντιμετωπίσει αυτή την πληγή θα εξοικονομήσει 20 δις ευρώ από τα διαφυγόντα έσοδα.

ΠΡΕΠΕΙ

Και φυσικά ο κ. Δέμπας ευθαρσώς τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί αυτό το Σώμα δίωξης παραεμπορίου γιατί δεν πάει άλλο. Και μπορεί ο κ. Πιτσιόρλας να δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί, αλλά το θέμα είναι πότε θα δημιουργηθεί γιατί στην Ελλάδα από «θα», χορτάσαμε…

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ…

Απογοητευτική ήταν η λειτουργία της αγοράς την περασμένη Κυριακή καθώς η κάθοδος των καταναλωτών στην αγορά ήταν ελάχιστη. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σχολίασε ότι επί υπουργίας Χατζηδάκη είχαν δηλώσει ότι δεν αποδίδει το μέτρο της λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές καθώς η κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της.

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Και πραγματικά είναι υπερβολή να λειτουργεί η αγορά της Καβάλας τις Κυριακές στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Διότι, όπως αναφέραμε και χθες, η αγορά της Καβάλας έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Και το κυριότερο είναι ότι δεν είναι τουριστική όπως σε άλλους «καθαρούς» τουριστικούς προορισμούς, βλέπε  Κέρκυρα, Ρόδο, Σαντορίνη κλπ. Άρα και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να τα δει όλα αυτά τα πράγματα και να μην παίρνονται αποφάσεις στο ποδάρι. Συν τοις άλλοις είναι και το θέμα των υπαλλήλων που καλούνται να χάσουν μια Κυριακή από την ξεκούρασή τους.

ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εξέφρασε την επιθυμία να συνενωθεί με τα ΤΕΙ ΑΜΘ και Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης έκανε γνωστό ότι ήδη έγινε μία συνάντηση Αντιπρυτάνεων στο ΤΕΙ Σερρών και έγινε μία πρώτη συζήτηση αν και η συμμετοχή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πρώτης πρότασης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Φυσικά, η πρόθεση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να συνενωθεί με τα άλλα τρία προαναφερθέντα Ιδρύματα είναι ύποπτη. Από εκεί που δεν την ήθελε, τώρα «σέρνεται» να συνενωθεί με αυτά. Είναι κλασικό παράδειγμα ελληνικής πραγματικότητας.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν το μέλος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας κ. Ανέστης Δημητριάδης για τον ηθοποιό κ. Γεράσιμο Σκιαδαρέση για τις αρνητικές δηλώσεις του για το ΔΗΠΕΘΕ στην παράσταση «Άγρια Δύση» όπου υποστήριξε ότι οι παραβρέθηκαν 250 θεατές με δωρεάν προσκλήσεις που έδωσε ο Δήμος Καβάλας. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν σεβάστηκε τον θεσμό του Φεστιβάλ.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πέντε δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου που εν μέρη εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό στο μέσον του καλοκαιριού.

Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε ότι το τελευταίο δρομολόγιο του Πρίνου για Καβάλα είναι στις 4 το απόγευμα κάτι που δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ

Και φυσικά να σχολιάσουμε ότι πάλι καλά που έχουμε και 5 δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι και χειρότερα… Και δεν θα εκπλαγούμε αν την επόμενη χρονιά, για παράδειγμα, κλείσει κιόλας αυτή η γραμμή.

«ΔΑΒΙΤΖΟΓΛΕΙΑ»

Σήμερα Τετάρτη διεξάγονται τα «Δαβιτζόγλεια», το Διεθνές Γκράν Πρι Στίβου που θα φιλοξενηθούν στο Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου αναμένονται περισσότεροι από 1000 αθλητές ενώ θα υπάρξει και ομάδα για αντιντόπινγκ κοντρόλ.

ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ

Μία δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Εγνατία» αναφορικά με τους υποψήφιους δημάρχους στον Δήμο Καβάλας. Πρώτη είναι η δήμαρχος κ. Τσανάκα, ακολουθεί ο κ. Παπαδόπουλος και 3ος ο κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Ο τελευταίος έκρινε θετικά την δημοσκόπηση καθώς φαίνεται μέσα από αυτήν η έλλειψη αναγνωσιμότητας του προς το παρόν.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μουριάδη, αυτός προετοιμάζεται για τις εκλογές του 2019. Το Σεπτέμβριο θα ανακοινώσει το όνομά του Συνδυασμού του και μέρος από τις πολιτικές του θέσεις. Δηλαδή, μέρος του προεκλογικού του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.