Σχόλια….

ΚΑΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ

Δεν υποβλήθηκε καμία μήνυση κατά των 8 συλληφθέντων στην περιοχή Φιλίππων με αφορμή τις εργασίες που γινόντουσαν από πλευράς της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

Τη διαβεβαίωση αυτή έκανε η υπεύθυνη ενημέρωσης της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Κατερίνα Μουζουράκη. Και προχώρησε σ’ αυτήν την ενέργεια γιατί εδώ και πολλές μέρες ακούγεται ότι η εταιρεία έκανε μήνυση στους 8 συλληφθέντες. Από την άλλη, η εταιρεία, όπως ξεκαθάρισε η κα Μουζουράκη, θα προχωρήσει απαρέκλητα στον προγραμματισμό της για να ολοκληρώσει τα 11 χιλιόμετρα που υπολείπονται του αγωγού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ

Σοβαρό πρόβλημα ελλιμενισμού των φέρρυ μπόουτ αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές εταιρείες σε Καβάλα και Θάσο και λόγω του μεγάλου αριθμού των σκαφών. Ο κ. Γιάννης Τσούπρας, Διευθυντής της Κοινοπραξίας Πορθμείων Θάσου – Καβάλας, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις υποδομές στα πορθμεία που κάνουν πολύ δύσκολη την δουλεία των εταιρειών.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Ο κ. Τσούπρας έχει απόλυτο δίκιο σ’ αυτά τα οποία λέει και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση. Όταν, μάλιστα, το 2019 αναμένεται να έρθουν κι άλλες ναυτιλιακές εταιρείες στην Καβάλα για να εκτελούν δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα.

ΤΗΝ «ΚΡΕΜΑ»

Και φυσικά αυτές οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σαλαμίνα, θα έρθουν να πάρουν την «κρέμα» του καλοκαιριού. Το μελαγχολικό χειμώνα θα την «κάνουν» για την έδρα τους.

ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ

Αυτό πρέπει να το δει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπως και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Διότι αυτό είναι άδικο για τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται μόνιμα στην Καβάλα, όπως για παράδειγμα η ΑΝΕΘ που προσφέρει τόσα για το τοπικό συμφέρον.

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Εξοργισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος από το «παιχνίδι» μεταξύ Υπουργείο Υποδομών και ΤΑΙΠΕΔ για τον νέο σταθμό διοδίων που θέλει να κατασκευάσει η Εγνατία οδός ΑΕ. Την ίδια ώρα που απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του Δήμου Καβάλας για την έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με τα υπό κατασκευή διόδια στην Παράκαμψη.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Την ανάγκη κατασκευής έργων υποδομής στην Καβάλα όπως έργα διευθέτησης ρεμάτων, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο πρώην  δήμαρχος Καβάλας κ. Στάθης Εριφυλλίδης.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε το γεγονός ότι οι επόμενες διοικήσεις από την δική του δεν προχώρησαν στην κατασκευή τέτοιων έργων.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το πρόστιμο για τον βιολογικό Καθαρισμό της Άσπρης Άμμου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Την έγκριση πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για εργασίες αποκατάστασης φυσικών καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες, αποφάσισε την Τετάρτη σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Ο δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στην εισήγηση του εξήγησε ότι επιβάλλονται αυτές οι προσλήψεις για να επανέλθει η κανονικότητα στον Δήμο Νέστου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ

Το μεσημέρι της Τετάρτης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Καβάλας Αντιπλοίαρχος Σταύρος Ευαγγελίδης. Αντίστοιχη εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε και στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα. Η  Δήμαρχος συνεχάρη το νέο Λιμενάρχη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, διαβεβαιώνοντάς τον ότι, τόσο η ίδια, όσο και ο Δήμος Καβάλας, θα στέκονται πάντοτε αρωγοί δίπλα του.

ΈΚΘΕΣΗ ΖΟΛΩΤΑ

Στο υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στην Καβάλα παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «Ο καθηγητής και η Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία είναι  αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Ξενοφώντα Ζολώτα.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 στο μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος, με αφορμή της συμπλήρωση 110 χρόνων από τη γέννηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Παρουσιάστηκε στα Χανιά, τη Ρόδο, την Πάτρα, τα Γιάννενα, ενώ τελευταίος σταθμός της είναι η Καβάλα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ και για το κοινό θα είναι ανοικτή από σήμερα.

ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλες  προσπάθειες καταβάλλουν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ με εντολή της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Παλαιάς Καβάλας. Λόγω της πρόσφατης  ισχυρής βροχόπτωσης, πλημμύρησε ο χείμαρρος της Παλαιάς Καβάλας ο οποίος περνάει δίπλα από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στις υδραντλίες.

Από χθες το απόγευμα, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των δεξαμενών και μετά τον απαραίτητο επανέλεγχο από τους αρμόδιους και εφόσον διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού, θα επιτραπεί η υδροδότηση από το δίκτυο. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ συνεχίζουν τις εργασίες προκειμένου να αντικατασταθεί ο κατεστραμμένος εξοπλισμός, ενώ στο άμεσο διάστημα προγραμματίζονται αντιπλημμυρικά έργα γύρω από το αντλιοστάσιο ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

Ολοκληρώνεται τους πρώτους μήνες του 2019, δέκα σχεδόν χρόνια μετά την έναρξή του, το μεγαλύτερο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κόστους 14,5 εκ. ευρώ, αυτό του φράγματος του Μαρμαρά που βρίσκεται στην  Δημοτική  Ενότητα Ορφανού του Δήμου Παγγαίου.

Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πέρασε από σαράντα κύματα καθώς  μπλόκαρε πολλές φορές, λόγω του ότι  ξέμεινε από χρηματοδότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.