Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΔΥΣΟΣΜΙΑ

Συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα με τη δυσοσμία στην περιοχή του Βιολογικού Σταθμού στην Άσπρη Άμμο ενώ από την πλευρά της επιχείρησης, δηλαδή της ΔΕΥΑΚ, επισημαίνεται ότι σύντομα θα παραληφθούν οι ρότορες για αν αντικαταστήσουν τους παλιούς χαλασμένους και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Σίγουρα είναι ένα θέμα που προβληματίζει καθώς όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ότι ανάλογα και με τη φορά των ανέμων το πρόβλημα μεταφέρεται και στην πόλη της Καβάλας. Ας ελπίσουμε να έρθουν γρήγορα τα ανταλλακτικά και να δοθεί οριστική λύση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πολλή συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό. Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας δηλώνουν απογοητευμένοι από αυτήν την εξέλιξη που υπήρχε με την ονοματοδοσία των Σκοπίων. Κι απ’ ό,τι φαίνεται αυτό το θέμα ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις και στη κυβερνητική συνοχή. Πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων κι αν θα περάσει από τη βουλή τους αυτή η υπογραφή της απόφασης. Σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια στην Καβάλα, αυτά απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστούν.

ΔΙΟΔΙΑ

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Εγνατία Οδός ΑΕ σκέφτεται να μετακινήσει το σταθμό διοδίων σε άλλο σημείο της παράκαμψης για να ξεπεράσει το πρόβλημα που προέκυψε με το Δασαρχείο. Πραγματικά μας τρομάζει η επιμονή της εταιρείας μ’ αυτά τα διόδια. Φοβερή πρεμούρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΛΑΞΗΣ

Πρόγραμμα φύλαξης παιδιών θα ξεκινήσει ο Δήμος Καβάλας και το νομικό πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών από τις 2 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου σε 2 σχολεία της πόλεως.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει απόλυτα τους γονείς.

ΛΥΣΕΙΣ

Και πραγματικά αυτό το πρόγραμμα της φύλαξης παιδιών θα δώσει τεράστιες λύσεις στους γονείς. Διότι καλοκαιριάτικα δεν θα ξέρουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Και αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμο Καβάλας γι’ αυτήν την πρωτοβουλία όταν, μάλιστα, αυτό το σχολείο θα είναι περισσότερο ψυχαγωγικό.

ΖΕΦΥΡΟΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας τις προβολές ταινιών για την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών κ. Ζωή Βυζοβίτη, θα προβληθούν εξαιρετικές ταινίες που θα εντυπωσιάσουν το κινηματογραφόφιλο κοινό.

ΚΙΝΗΣΗ

Δεν ξεκίνησε θετικά η επιβατική κίνηση του καλοκαιριού για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω των αρνητικών καιρικών συνθηκών, όπως τονίζει ο πρόεδρος του κ. Κώστας Πανταζής. Φυσικά στο ΚΤΕΥΛ αναμένουν να αυξηθεί η επιβατική κίνηση το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΕΠΑΦΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχει ξεκινήσει επαφές με φορείς της Καβάλας στο πλαίσιο της προώθησης της επίλυσης των όποιων προβλημάτων υπάρχουν. Ο νέος πρόεδρος κ. Κώστας Πανταζής εμφανίζεται ορεξάτος ενώ, όπως πολύ σωστά τόνισε, η διοίκηση του ΚΤΕΛ έχει συνέχεια. Δεν μηδενίζεται το έργο του προκατόχου του αλλά υπάρχει η επόμενη μέρα.

ΔΩΡΕΑ

Ο Σύλλογος «Φίλος» Καβαλιωτών της Νυρεμβέργης δώρισε στον Δήμο Καβάλας 42 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 2 οθόνες για να τις αξιοποιήσει κατά το δοκούν, καθώς και έναν απινιδωτή. Ο Σύλλογος εδώ και μία 10ετία δωρίζει σε ετήσια βάση ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον Δήμο Καβάλας όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Παράταση αναμένεται να δοθεί στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ο φοροτέχνης – Λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε ότι φέτος το σύστημα παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανεπιστήμιο Παιδιών που διοργάνωσε για 4η χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε γνωστό ότι η Καβάλα είναι ο μοναδικός δήμος που εφαρμόζει αυτό το πρόγραμμα!

ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ

Ως γνωστόν ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, κ. Χρήστος Πριονίδης, μετάνιωσε γι’ αυτά τα οποία είπε εν βρασμώ ψυχής σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δημόσια τοποθέτησή του εξήγησε ότι δεν προέτρεψε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει βία και ούτε πρόκειται να το κάνει. Μάλιστα, τονίζει ότι ήταν υπερβολικός και λάθος. Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει περισσότερες δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και πολύ καλά έκανε. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η σιωπή είναι χρυσός.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει μέχρι στιγμής στο Δασάκι της Παναγούδας που καθαρίστηκε από τα συνεργεία του δήμου Καβάλας και τους εθελοντές της ΒΦΛ. Πάντα τέτοια…

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

Δειλά- δειλά ανεβαίνει η τουριστική κίνηση και στην πόλη της Καβάλας, κάτι που βοηθάει και την τοπική οικονομία. Επίσης διαπιστώνουμε ότι φέτος μεγάλη βοήθεια θα έχουμε από τους Βούλγαρους που έχουν κατακλύσει την Καβάλα σε αντίθεση με τους Τούρκους που έχουν περιοριστεί λόγω της μεγάλης υποτίμησης της λίρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *