Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η κυβέρνηση είχε μία τεράστια ευκαιρία να πιέσει την κυβέρνηση των Σκοπίων για να υποχωρήσει σε πολλά πράγματα για την ονοματοδοσία αλλά και το Σύνταγμα της. Αντιθέτως υποχώρησε η ίδια και υπέστη η χώρα μία τεράστια εθνική ήττα. Κρίμα για την χώρα μας….

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, κ. Κώστας Πανταζής, δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι αυξήσεις στα διόδια Καβάλας- Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επηρεάσουν το επιβατικό κοινό, δηλαδή το κόστος θα το απορροφήσει το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Για μία ακόμη φορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ;

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Νίκος Ξανθόπουλος πολύ πιθανόν να δημιουργήσει νέο δημοτικό Συνδυασμό και να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος. Το «διαζύγιο» που υπήρξε μεταξύ του ίδιου και της δημάρχου κας Τσανάκα για τη ΔΕΥΑΚ, φαίνεται ότι λειτούργησε αρνητικά για τον ίδιο απέναντι στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

ΠΕΡΙ ΘΑΣΟΥ

Με ανακοίνωσή της η επιτροπή ΘΑΣΟΣ ΝΕΡΟ SOS ζητά απαντήσεις από το δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ μετά την επιλογή τη διοίκησης του δήμου να εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο επέκτασης τηλεελέγχου του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Όπως αναφέρει υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού, κάποια από τα οποία θα μπορούσαν να επιλυθούν οριστικά με χρηματοδότηση του προγράμματος. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ανέφερε ότι το πρόγραμμα άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, την Παρασκευή και ήδη έχουν καταθέσει την σχετική πρόταση. Άρα προς τι αυτή η πρεμούρα από πλευράς Θάσος Νερό SOS; Μήπως κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες; Και ποια είναι αυτή η Επιτροπή τέλος πάντων;

ΣΥΜΒΑΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε την σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το έργο της ύδρευσης και άρδευσης των Φιλίππων με την συγχρηματοδότηση του από τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ. Δηλώσεις έκανε ο κ. Θέμης Καλπακίδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, τονίζοντας ότι το έργο αυτό δεν έχει να κάνει με την όδευση του αγωγού ΤΑΡ.

ΗΣΥΧΙΑ

Την ίδια ώρα που επικρατεί ηρεμία σε ό,τι αφορά τους αγρότες που αντιδρούν στους σχεδιασμούς για την όδευση από την πλευρά του ΤΑΡ στην περιοχή των Φιλίππων. Δεν έχουμε αντιδράσεις προς το παρόν. Άλλωστε και η εταιρία συνεχίζει με το δικό της τρόπο να αντιμετωπίζει την άρνηση των αγροτών να περάσει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Δεχόμαστε πάρα πολλά παράπονα αναφορικά με την πλαζ της Καλαμίτσας σε ό,τι αφορά τις υποδομές που όπως υποστηρίζουν έχουν το μαύρο τους το χάλι. Και πραγματικά φέτος ο Δήμος Καβάλας συντήρησε ελάχιστα την πλαζ λόγω και της κόντρας που έχει με την ΕΤΑΔ που ξεκαθάρισε πώς σε αυτήν ανήκει η παραλία. Για ποιον λόγο, λοιπό, ο Δήμος Καβάλας να πετάξει λεφτά σε κάτι που δεν του ανήκει;

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ανίκανο να σταθεί στο ύψος του σ’ ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό του Μακεδονικού. Ούτε σ’ ένα ψήφισμα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν όταν τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ

Η Frapport ξεκίνησε τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καβάλας. Η εταιρεία θεωρεί μεγάλο «φιλέτο» το αεροδρόμιο αυτό το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Εμείς οι «τενεκέδες» έπρεπε να το δούμε αυτό που το ξεπουλήσαμε για ένα κομμάτι ψωμί.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ

Το Δασαρχείο Καβάλας ολοκλήρωσε την διαδικασία των Δασικών Χαρτών με τελευταίο σταθμό για τον Νομό Καβάλας τον Δήμο Νέστου. Μία διαδικασία που χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα 2,5 ετών περίπου, όπως παραδέχτηκε ο Διευθυντής Δασών κ. Γιάννης Καπετανγιάννης. Μια δουλειά που θα αλλάξει τα πάντα στις ιδιοκτησίες πέριξ δασών καθώς τώρα δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» πουθενά στον Νομό Καβάλας. Όλοι πλέον ξέρουν μέχρι που είναι οι δασικές ζώνες και που είναι οι περιούσιες τους. Οπόταν όποιος διαφωνεί ας κάνει ένσταση.

ΕΠΙΖΗΜΙΑ

Ως επιζήμια χαρακτήρισε την συμφωνία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων για την ονοματοδοσία της γείτονας χώρας ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος.

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ

Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά τα έργα ανάπλασης στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και εντός των ημερών θα τεθούν σε λειτουργία και οι νέες παγομηχανές που διαθέτει. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συνέβαλε τα μέγιστα για την εξέλιξη του έργου, όπως σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Το 10ο Wood Water Wild Festival, διεξήχθη  το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, με μία πλειάδα δράσεων και συναυλιών.

Ο Γιάννης Προμούσας εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι μετά από 10 χρόνια διαπιστώνουν ότι μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Φιλίππων με μια σειρά από δρώμενα στη φύση σήμερα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και είναι πλέον θεσμός.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Και φυσικά το Φεστιβάλ είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, κυρίως από πλευράς νεολαίας!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

Η Αναπτυξιακή Καβάλας διοργάνωσε χθες το πρωί ενημερωτική εκδήλωση   στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου του Δήμου Καβάλας με θέμα «1η Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων πράξεων Δημοσίου Χαρακτήρα στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Καβάλας». Μία καλή ευκαιρία και για τους δημοσιογράφους να την παρακολουθήσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *