Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Κάθετα αντίθετος παρουσιάστηκε με τη συμφωνία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων για το ονοματολογικό της γείτονας χώρας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Καβάλας κ. Γιώργος Τσακίρης. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρξουν εξελίξεις με τους ΑΝΕΛ δεδομένου ότι αναμένεται να σταλεί και επιστολή από την Καβάλα στα κεντρικά του κόμματος.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Και είναι γεγονός ότι αυτή η συμφωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, Σκοπίων και Ελλάδας, σε πολύ λίγους άρεσε. Νομίζουμε ότι έγινε κάτω από την πίεση των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ και δυστυχώς για μία ακόμη φορά γ χώρα μας βρέθηκε από κάτω. Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν θα περάσει από τη Βουλή αυτή η συμφωνία αν και νομίζουμε ότι τελικά θα περάσει και ίσως με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ξεκινά να λειτουργεί από σήμερα η αστική γραμμή του ΚΤΕΛ Καβάλας για τις παραλίες Καλαμίτσα και Μπάτη. Τα δρομολόγια θα αρχίζουν στις 9.30 το πρωί και συνεχίζουν στις 9.45, 10.30 και 11 και έως τις 7.30 θα έχουν συχνότητα από 20 έως 60 λεπτά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση. Στη συγκεκριμένη γραμμή τα παιδιά έως 10 ετών κόβουν μισό εισιτήριο χωρίς την επίδειξη κάρτας. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Γιάννης Χαλεπιάδης επιβεβαίωσε την έναρξη των δρομολογών, σηματοδοτώντας και την έναρξη του καλοκαιριού!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρόβλημα διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εντοπίζει ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζής καθώς η Διοίκηση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου δείχνει διασπασμένη και κατά συνέπεια και η Νέα Δημοκρατία σε Περιφερειακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καλαντζής ζητά υπάρξει άμεση παρέμβαση των οργάνων με δεδομένο το πολύ σοβαρό θέμα συνοχής της παράταξης του κ. Χρήστου Μέτιου.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

Και είναι γεγονός ότι η παράταξη του κ. Μέτιου παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Υπάρχουν, δεν, κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκης, είναι πολύ ενοχλημένος με αυτήν την κατάσταση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΚ

Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της ΔΕΥΑΚ πραγματοποιήθηκε χθες  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ενημέρωση που έγινε  μετά από απαίτηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Βέβαια όπως είχαμε σχολιάσει και χθες, ουσιαστικά δεν ακούστηκε και τίποτα ιδιαίτερο καθώς σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής είχε ενημερώσει το Σώμα, απλώς με λιγότερες λεπτομέρειες.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Σειρά επαφών πραγματοποίησε προχθές στο Νομό Καβάλας ο Γραμματέας Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης που νωρίς το πρωί είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα ενώ νωρίς το απόγευμα συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής και το προεδρείο  του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Στην συνέχεια πραγματοποίησε πολιτική ομιλία ενώ το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι η διαδικασία αυτών των ομιλιών σε όλη την Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή της εξωστρέφειας του κινήματός τους, με την αρχή του εγχειρήματος που έγινε τον Νοέμβριο και σηματοδοτήθηκε από την συμμετοχή 212.000 συμπολιτών μας και έδωσαν μία εντολή για την αυτόνομη πορεία του κινήματος στον δρόμο για τις μεγάλες αλλαγές  που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Φυσικά ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Χριστοδουλάκης αποτελεί, όπως διαπιστώσαμε, έναν πολιτικό νέας κοπής, δηλαδή διαθέτει πλούσιο πολιτικό λόγο, ευφράδεια λόγου, ετοιμόλογος αλλά και πολιτικό που θα αποτελέσει την μελλοντική γενιά στην πολιτική με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή ένας πολιτικός χωρίς την προσωπικότητα των πολιτικών της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80…

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξενικά την προβολή των καλοκαιρινών ταινιών ο κινηματογράφος «Ζέφυρος» από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό και αμερικανικό κινηματογράφο.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ανακοίνωσε  το πρόγραμμα που αρχίζει με μουσικό βραδινό στις 9μ.μ. και τα «Τραγούδια της Θάλασσας» την Κυριακή, από τον Μάκη Ευθυμιάδη και όλη την καλλιτεχνική του συντροφιά. Πρόκειται για μία πρόταση της Γενικής Γραμματέας της Στέγης κ. Ζωής Βυζοβίτη για να ακουστούν 32 τραγούδια με το πιο καλοκαιρινό θέμα, τη θάλασσα, ξεκινώντας έτσι το κινηματογραφικό καλοκαίρι.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Καβάλας με εισαγγελική εντολή, μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΕΤΑΔ, κατασχέθηκαν ομπρέλες, καρέκλες και ξαπλώστρες, στην ακτή της Καλαμίτσας, ιδιωτών, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν σχετική άδεια, για την έκδοση της οποίας ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Καβάλας.

Ορισμένοι δημότες που δεν εξυπηρετούνται πια, απευθύνονται στον Δήμο Καβάλας διαμαρτυρόμενοι και ρωτούν γιατί υπήρξε μια τέτοια πρωτοβουλία και από ποιόν. Γίνεται γνωστό, ότι ο Δήμος Καβάλας, δεν έχει στην αρμοδιότητά του την εκμετάλλευση της ακτής και ως εκ τούτου, δεν έχει καμιά ευθύνη για ότι συμβαίνει στην ακτή. Η μόνη εμπλοκή του Δήμου Καβάλας στην υπόθεση είναι, ότι βοήθησε με την παραχώρηση δημοτικής αποθήκης, προκειμένου να αποθηκευτούν τα κατασχεθέντα και κατ’ ουσία να προστατέψει τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρηματιών.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ

Εμείς, πάντως, μέσα από αυτήν τη στήλη το προβλέψαμε ότι θα υπάρξουν προβλήματα με την ΕΤΑΔ και την Καλαμίτσα. Και να ‘τα που μας ήρθαν. Διότι η ΕΤΑΔ σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί τα συμφέροντά της στην εν λόγω παραλία. Εμείς αφελώς πιστέψαμε ότι θα μας χαριζόταν.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Και είναι γεγονός ότι είναι πάρα πολλά τα παράπονα των λουομένων από αυτήν την εξέλιξη που κανείς δεν την περίμενε.

ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο ιστορικός Φάρος της Παναγίας  που είναι εκτός λειτουργίας και περιφραγμένος από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Επί σειρά ετών η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να έρθει σε μια συμβιβαστική λύση με τον Δήμο Καβάλας και οι εργασίες αποκατάστασης του Φάρου έχουν σταματήσει.

ΝΤΡΟΠΗ

Και πραγματικά είναι ντροπιαστική η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο φάρος, με τα κάγκελα και τα σύρματα να τον αποκόπτουν από το υπόλοιπο της αυλής του δημοτικού σχολείου. Την ίδια ώρα που και η εικόνα αυτού του αποκλεισμένου χώρου είναι ντροπιαστική με μπάζα και χώματα ενώ από τις πολλές βροχές ήδη έχει διαβρωθεί και το έδαφος. Φανταστείτε, δηλαδή, κάποια στιγμή να υποχωρήσει το έδαφος και να φύγει ο φάρος στα βράχια.

ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΕΣ

Στις περιοχές των πρώην Δήμων Ελευθερών και Ορφανού του νυν Δήμου Παγγαίου έχει ξεκινήσει το ξήλωμα της ποικιλίας σταφυλιού Σουλτανίνα. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ κ. Κώστα Παπαμερή το προϊόν είναι ευπαθές την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να προσαρμοστούν στην παραγωγή νέων ποικιλιών σταφυλιών.

ΠΑΡΑΛΙΑ

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώην κάμπινγκ «Ειρήνη» έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο τουριστικό συγκρότημα. Στην παραλία έχουν μπει υπέροχες ξαπλώστρες ενώ λειτουργεί ρεστοράν, μπιτς μπαρ και υπάρχει και χώρος στάθμευσης. Η είσοδος, μάλιστα, είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *