Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΑΓΟΡΑ..

Αρκετές αλλαγές γίνονται το τελευταίο διάστημα στην αγορά της Καβάλας εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων. Όπως π.χ. κάποιες μετεγκαταστάσεις και ανακαινίσεις. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι οι επιχειρηματίες προσαρμόζονται στις ανάγκες των εποχών.. Και τι εποχές μάλιστα είναι αυτές που διανύουμε…

ΚΑΙ BLACK FRIDAY

Και μιας και λέμε για αγορά, χθες είχαμε και Black Friday, ναι βρέ αυτή η ξενόφερτη κατάσταση…  Σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι προσφορές ήταν μούφα… Αθάνατη Ελλάδα…

ΕΝΦΙΑ

Όταν αυτές τις ημέρες και οι Καβαλιώτες τρέχουν και δεν φτάνουν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις λοιπές υποχρεώσεις.  Ζούμε σε ένα γκρίζο τοπίο και είναι θαύμα που σε μία επαρχιακή πόλη όπως η Καβάλα, υπάρχει αξιόλογη εμπορική και πολιτιστική κίνηση..

ΒΑΡΕΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Έντονα διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης για το γεγονός ότι συνεχίζουν να διέρχονται βαρέα φορτηγά μέσα από την παλιά Εγνατία Οδό, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής. Ήδη ο δήμαρχος έχει ενημερώσει τους φορείς και τους τοπικούς βουλευτές για να βρεθεί άμεσα μία λύση.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Και φυσικά το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο έντονο το καλοκαίρι αν δεν αλλάξει κάτι, δεδομένου ότι η παραλιακή ζώνη του Δήμου Παγγαίου σφύζει από τουρισμό. Που σημαίνει ότι νταλίκες και ΙΧ αυτοκίνητα σε στενούς δρόμους δεν μπορεί να συμβαδίζουν.

ΤΑΡ

Επανήλθε η εταιρία του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή του Ζυγού προς τα Τενάγη Φιλίππων προκαλώντας τις αντιδράσεις των αγροτών όπως ανέφερε το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Από τη πλευρά τους οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους αντιδρώντας στην ντρίπλα της εταιρείας να αλλάξει την όδευση του αγωγού για λίγα μέτρα ώστε να παρακάμψει το κοντέινερ που τοποθέτησαν οι αγρότες σε χωράφι από όπου διέρχονταν ο αγωγός.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ

Μειωμένη κατά 30% εμφανίζεται η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα σε σχέση με πέρυσι όπως παραδέχεται ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος.  Γεγονός που αποδίδεται σε πολλούς λόγους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

Σε μεγάλο βαθμό η πτώση στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στην καλοκαιρία αλλά και στην υπερφορολόγηση. Δυστυχώς ο κόσμος συνεχίζει να θερμαίνεται με εναλλακτικές  μορφές και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πεθάνει από τις αναθυμιάσεις ή και από πυρκαγιά. Άλλωστε από την αρχή της κρίσης έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα πανελλαδικά αλλά και στην Καβάλα από ξυλόσομπες κλπ.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση από πλευράς ΑΔΕΔΥ  είχαμε την Πέμπτη με μία συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας με μικρή σχετικά συμμετοχή, όπως σχολίασε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας κ. Ιωαννίδης Τάσος. «Ο κόσμος είναι μουδιασμένος από την διαρκή φορολογία και υπολογίζει και το ευρώ» σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης, αιτιολογώντας τη μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση και απεργία.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τη χρηματοδότηση των δασοτεχνικών και οδικών παρεμβάσεων στη Θάσο  όταν το προβλεπόμενο κονδύλι είναι της τάξεως των 10 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Ο δήμαρχος Θάσου πάντως το τρέχει το θέμα και δεν το αφήνει στην τύχη του.

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ…

Παραμένουν στις επάλξεις οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να δικαιωθούν και δικαστικά. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης σχολίασε πως θα συνεχίσουν μέχρι τέλους. Άλλωστε μέχρι σήμερα οι απολυμένοι απέδειξαν ότι δεν το βάζουν κάτω πιστεύοντας στη δικαίωσή τους.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ

Και φυσικά είναι επικριτικοί απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση αφού τους υποσχέθηκε πολλά και μέχρι στιγμής δεν υλοποιήθηκε τίποτα. Ούτε καν τα 1.000 ευρώ του βοηθήματος δεν πήραν μέχρι σήμερα…

ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ…

Όπως αναφέραμε και χθες, το νέο ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου είναι ένα στολίδι. Αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για την περιοχή. Και ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και δημιουργούν τέτοιες επιχειρήσεις στην Καβάλα.

ΆΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δυστυχώς από ότι φαίνεται αρχίζει να υπάρχει στην ατμόσφαιρα ένα άρωμα πρόωρων εκλογών. Ο πρωθυπουργός περιόδευσε χθες στη Θράκη και την ίδια ώρα αντίστοιχες κινήσεις κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλες περιοχές.

Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ

Τελικά αν ευοδωθεί και αυτό το σενάριο τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας, της μοίρας μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *