Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» για τις εργασίες που ξεκίνησαν για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη καθώς έγιναν  σε έκταση του Δήμου Καβάλας. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου δήλωσε ότι θα προχωρήσουν και σε αγωγή.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Και φυσικά, όπως αναφέραμε και χθες, είναι βέβαιο ότι τα διόδια σ’ αυτήν τη θέση της παράκαμψης της Καβάλας δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Η ιστορία «μπάζει» από παντού.

ΠΛΩΤΕΣ

Στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι δεν υπάρχει, πλέον, καμία κενή θέση στις πλωτές εξέδρες. Και φυσικά αυτό είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία του Οργανισμού και ένα άγχος για το «αύριο». Διότι πρέπει να επισπευστεί το σχέδιο για νέες πλωτές εξέδρες στο λιμάνι.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Την ίδια ώρα που στην Ιχθυόσκαλα της Καβάλας είναι σε φάση ολοκλήρωσης τα έργα ανακαίνισής της. Το έργο για το δάπεδο ολοκληρώθηκε και πλέον υπολείπονται κάποιες μικρές παρεμβάσεις ενώ ο εργολάβος έχει παράταση μέχρι τα τέλη του μήνα. Όπως και να ‘χει, οι εργασίες ουσιαστικά έχουν μπει στην τελική ευθεία ενώ ο διευθυντής της Ιχθυόσκαλας κ. Χαράλαμπος Μαντάς έβαλε τη δική του πινελιά για να προχωρήσουν οι εργασίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Καβάλας για την αξιοποίηση των Καπναποθηκών στις 25 Ιουνίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ημερίδα όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΑΤΟΥ

Με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ συνδέθηκε ο Σταθμός του Βιολογικού Καθαρισμού του Δάτου μετά την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής δήλωσε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως και ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί άψογα.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στη Θάσο όπου αναμένεται το Σαββατοκύριακο μεγάλο ρεύμα Τούρκων τουριστών λόγω του τέλους του Ραμαζανιού. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι η τουριστική κίνηση κυμαίνεται στα υψηλά επίπεδα που ήταν και πέρυσι.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα με πολλές δράσεις και συναυλίες. Το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας κ. Γιάννης Προμούσας δήλωσε ότι είναι η 10η κατά σειρά διοργάνωση, που έχει πλέον γίνει θεσμός.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΚ

Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της ΔΕΥΑΚ θα πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.  Ενημέρωση που θα γίνει μετά από απαίτηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει σειρά προσωρινών κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αναγκαία οδική σήμανση των οδών Θ. Πουλίδου, Μεχμέτ Αλή & Γραβιάς, στην συνοικία της Παναγίας  στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ COSMOPOLIS.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΙΗΣΗΣ

Εκδήλωση  σκηνικής παρουσίασης, με απαγγελία, μουσική, τραγούδια, χορό και προβολή βίντεο σε  αρμονία, έργων των ποιητών  Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και σε   Μίκη Θεοδωράκη,  Αλέξανδρου Καρόζα  και σε  σκηνοθεσία  Μαρίας Καραβίας με την παγκοσμίου φήμης μετζοσοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας  θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 9.15 το βράδυ στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η δημοτική παράταξη Καβάλας «Ο Τόπος της ζωής μας» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Παπαδόπουλο, διοργανώνει σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Καπναποθήκης στις 7.30 το απόγευμα, ειδική θεματική εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο». Θα αναλυθούν θέματα και εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς και οι δυνατότητες γονέων και εκπαιδευτικών να υποστηρίζουν τα παιδιά ώστε αυτά να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα μέσα του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου, μέσα στον οποίο μεγαλώνουν. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση με το κοινό.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ

Ημερίδα με τίτλο «Η λειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο πλαίσιο του Ν.4512/2018» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας- Θράκης, το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 10 το πρωί  στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Δράμας, εν όψει τον καινούριων δεδομένων που ανακύπτουν από  την ισχύ του νέου λατομικού νόμου, αναφορικά με την εξόρυξη και την κατεργασία μαρμάρου, που ισχύει από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης λαμβάνει την πρωτοβουλία ν’ ανοίξει έναν κύκλο ημερίδων ενημερωτικού χαρακτήρα, με στόχο την αποσαφήνιση σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τον καινούριο Νόμο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Και ενδεχομένως κάποιοι να σχολιάσουν γιατί αναφερόμαστε στην  ημερίδα για τα λατομεία στη Δράμα, πλην όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η νέα νομοθεσία βάζει πάρα πολλούς περιορισμούς στη λατόμευση και πολύ πιθανόν πολλοί λατόμοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων. Πραγματικά πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον. Και ευχόμαστε να έχει την ανάλογη επιτυχία με τις προηγούμενες οργανώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *