Σχόλια….

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας με το κυκλοφοριακό και την παράνομη στάθμευση των οχημάτων στις στάσεις των λεωφορείων.  Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σε δηλώσεις του έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην σταθμεύουν στις στάσεις.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Και αναρωτιόμαστε αν ακούει κανείς τις εκκλήσεις του Αστικού ΚΤΕΛ για την παράνομη στάθμευση στις στάσεις των λεωφορείων. Δυστυχώς, ούτε η Τροχαία αλλά ούτε και η Δημοτική Αστυνομία «ιδρώνουν» γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ

Δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμη σε ό,τι αφορά την μη κατασκευή και λειτουργία νέων διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ανέστη Τσουρουκίδη.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Αξίζει αν σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε μία σύσκεψη της δημάρχου κ.  Τσανάκα με τους βουλευτές γι’ αυτό το θέμα. Φως στο τούνελ, βέβαια, δεν είδαμε.

ΑΡΙΣΤΗ

Σε καλή  κατάσταση και λειτουργία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου όπου το μόνον πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η έλλειψη σε Διοικητικό Προσωπικό. Ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και αποκόμισε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ

Για διγλωσσία κατηγορεί την δήμαρχο Καβάλας στο θέμα της κατασκευής των νέων διοδίων στην Παράκαμψη ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος.

ΑΓΩΓΟΣ

Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ δεν θα περάσει από τα Τενάγη Φιλίππων δηλώνει ο πρώην υπουργός κ.  Γιώργος Καλαντζής.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί παιδιών στο Χρυσοχώρι Νέστου από πλευράς Γιατρών του Κόσμου. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού τόνισε πως οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο.

ΠΛΕΓΜΑ

Ένα σιδερένιο πλέγμα ξεβράστηκε στην παραλία της Ραψάνης που αποτελεί μέρος του έργου που έγινε με τους τεχνητούς υφάλους και τους δύο φάρους.  Η αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι έχουν επιληφθεί του ζητήματος. Άλλωστε στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας έσπευσαν επι τόπου και διερευνούν πιθανές λύσεις.

ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Καβάλας  κάνει γνωστό  την απόφαση του για οριστική διακοπή του Εργασιακού πρωταθλήματος μετά τα πρόσφατα επεισόδια. Η ανακοίνωση του αναφέρει  ότι  μετά από τα θλιβερά και πρωτόγνωρα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στον αγώνα του Εργασιακού Πρωταθλήματος που διοργανώνει η Δημωφελεια σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, έγινε σύσκεψη μεταξύ της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανακα, της Προέδρου της Δημωφελειας  Αναστασίας  Ιωσηφίδου και του Αντιδημάρχου Γιώργου Φιλοσογλου. Στο παλισιο της αποδ\φασίστηκε ότι η  φετινή διοργάνωση σταματά οριστικά και αμετάκλητα. Δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας κατάταξης ούτε και μικρός η μεγάλος τελικός. Δεν θα αναδειχθεί ως εκ τούτου νικητής. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση επιθυμία της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, είναι η συνέχιση της διοργάνωσης για το νέο αγωνιστικό έτος 2018-2019. Οι όροι όμως διεξαγωγής της, θα επανεξεταστούν, με στόχο την ριζική αλλαγή τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες τέτοιων θλιβερών φαινομένων.

ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΙΑΜΑΘ ΜΕ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κάτω από κλίμα εποικοδομητικό πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου URBAN WASTE του προγράμματος HORIZON 2020, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και της ΔΙΑΜΑΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, και είχε ως στόχο την υπογραφή εθελοντικού συμφώνου συνεργασίας με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, για την υλοποίηση μέτρων διαχείρισης απορριμμάτων. Σύμφωνα με την  Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, φέτος προμηνύεται άλλη μια χρονιά με αυξημένες ροές επισκεπτών στην Καβάλα, η οποία εξελίσσεται έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό και οφείλουν  να εξασφαλίσουν  την επάρκεια των υφιστάμενων υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, αλλά και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναμένουν  με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων που συμφωνήσαν  για να προχωρήσουν  ακόμη παραπέρα σε αποφάσεις που ενισχύουν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή 24ωρη Γενική Απεργία.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εργαζομένους στο Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη όλο το Λαό της Καβάλας, τους εργαζόμενους  στον Ιδιωτικό Τομέα, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και  τους αυτοαπασχολούμενους  σε μια δυναμική παλλαϊκή κινητοποίηση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ  Γ. ΤΣΙΡΏΝΗ

Συναντήθηκε χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο στο γραφείο του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Τσιρώνης. Έγιναν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. και ακολούθησε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη συνέχεια κ. Τσιρώνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑ

Για το ζήτημα της προετοιμασίας για την υλοποίηση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, στα δυο δημοτικά σχολεία της Καβάλας το 12ο και το 21ο, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ευαγγελίας Δρακονάκη, του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κων. Μπαντίκου, των Διευθυντών των σχολείων, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περικλή Τελίδη και του Διευθυντή Οικονομικών του Δήμου Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν για την μετακίνηση των δυο αυτών σχολείων σε άλλα κτίρια, όπου θα λειτουργήσουν στη νέα σχολική χρονιά και μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, έγινε εκτενής συζήτηση για να αντιμετωπιστούν όλα τα σχετικά ζητήματα. Συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα νέα συνάντηση για να εξεταστούν οι λεπτομέρειες της μετακίνησης των σχολείων, αυτή τη φορά και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των γονέων των σχολικών μονάδων.

BAZAAR ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το παιδί & την Οικογένεια πραγματοποιεί και αύριο από ώρα 10 το πρωί  μέχρι την 1 μετά το μεσημέρι ανοικτό μπαζάρ με καλοκαιρινά ρούχα στον χώρο του στην οδό Κ. Τσολάκη 23 (παλιά Ρούσβελτ) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους συμπολίτες Καβαλιώτες να έρθουν  και να πάρουν ρούχα και παπούτσια.

Θα υπάρχουν κυρίως βρεφικά, παιδικά και εφηβικά και περιορισμένη ποσότητα για ενήλικες. Επίσης θα διατίθενται παιχνίδια, καθισματάκια αυτοκινήτου, παιδικά κρεβατάκια, κουβέρτες, σινδόνια κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.