Σχόλια…..

ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ειδική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη σε ελληνικό εστιατόριο όπου προβλήθηκε η καβαλιώτικη κουζίνα σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες. Η εκδήλωση έγινε από πλευράς της «Δημωφέλεια» με την πρόεδρος της κ. Ιωσηφίδου να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη.

ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Και φυσικά στη Δημωφέλεια επικρατεί πολύ μεγάλη ικανοποίηση καθώς η εκδήλωση αυτήν είχε τεράστια επιτυχία και σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια από πλευράς προσέλευσης τουριστών από την Αυστρία.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το μικρό λιμανάκι των Καλαφατιών και το Πάρκο Φαλήρου δεν ενδιαφέρουν  πλέον το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο Δήμος Καβάλας αναμένεται να τα διεκδικήσει από το Δημόσιο, όπως εξήγησε η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα. Η τελευταία είχε ενημέρωση αρμοδίως για το θέμα.

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη άνοιξε ο δρόμος για να μπορέσει ο δήμος Καβάλας να αποκτήσει τα Καλαφατιά και το πάρκο Φαλήρου. Κι επειδή μάθαμε να λέμε πάντοτε την αλήθεια, συγχαίρουμε τη διοίκηση του δήμου Καβάλας γι’ αυτήν την επιτυχία.

ΤΕΛΟΣ

Από την άλλη μπήκε ένα οριστικό τέλος σε ό,τι αφορά το Τελωνείο στο κεντρικό λιμάνι. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να παραχωρηθεί στο δήμο Καβάλας. Σιγά μην άφηναν τα αφεντικά των Αθηνών.

ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ..

Την ανηφόρα πήραν οι τιμές των υγρών καυσίμων λόγω της κρίσης στις ασιατικές χώρες με αποτέλεσμα η μέση τιμή της βενζίνης στην Καβάλα να κυμαίνεται στο 1.65 ευρώ το λίτρο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σημείωσε ότι αυτή την άνοδο την είχαν προβλέψει εδώ και έναν μήνα!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας  καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο Τομέα  να συμμετάσχουν μαζικά  στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30  Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εργαζομένους στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης στις 11 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη όλο το Λαό της Καβάλας, τους  εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και  τους αυτοαπασχολούμενους  σε μια δυναμική παλλαϊκή κινητοποίηση.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, περί παραχώρησης στον Δήμο Καβάλας τμημάτων της  Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για λιμενικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα η περιοχή του Καρνάγιου και τμήμα του Πάρκου Φαλήρου Καβάλας.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την λήξη αγώνος του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ από συμμετέχοντες σε αυτό και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διαιτητή του αγώνα. Τέτοιου είδους πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και τους σκοπούς της διοργάνωσης που δεν είναι άλλοι από την άσκηση σώματος και πνεύματος καθώς και η προώθηση της ευγενούς άμιλλας και των διαπροσωπικών σχέσεων, σημειώνει η ανακοίνωση. Η διοίκηση της επιχείρησης θέλει να καταστήσει σαφές προς κάθε πλευρά  ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές που βάλλουν ευθέως κατά του κύρους της διοργάνωσης και γεννούν σκέψεις ακόμη και για την κατάργηση της.

BAZAAR ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το παιδί & την Οικογένεια την Τρίτη 29 Μαΐου και την Πέμπτη 31 Μαΐου  από ώρα 10 το πρωί  μέχρι την 1 μετά το μεσημέρι  θα πραγματοποιήσει ανοικτό μπαζάρ με καλοκαιρινά ρούχα στον χώρο του στην οδό Κ. Τσολάκη 23 (παλιά Ρούσβελτ) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Καβάλας.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους συμπολίτες Καβαλιώτες να έρθουν  και να πάρουν ρούχα και παπούτσια. Θα υπάρχουν κυρίως βρεφικά, παιδικά και εφηβικά και περιορισμένη ποσότητα για ενήλικες. Επίσης θα διατίθενται παιχνίδια, καθισματάκια αυτοκινήτου, παιδικά κρεβατάκια, κουβέρτες, σινδόνια κ.α.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στο ζήτημα της αίτησης ακύρωσης και της αίτησης αναστολής άλλα και στο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, προς το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχει προσφύγει ο Δήμος Καβάλας, για το ζήτημα της εγκατάστασης διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Παράκαμψης της Καβάλας, υπήρξαν  εξελίξεις, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Συγκεκριμένα, ειδοποιήθηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Καβάλας  κ. Δημήτρης Μέλισσας, από τον Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι και ο εισηγητής, της πιο πάνω υπόθεσης, να επιδώσει εκ μέρους του Δήμου Καβάλας, το σχετικό δικόγραφο και στο ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο, όπως είναι γνωστό έχει υπαχθεί η «Εγνατία οδός Α.Ε.», προκειμένου κι εκείνο να διατυπώσει τις δικές του απόψεις προς τον Πάρεδρο. Ήδη ο Δήμος Καβάλας έδωσε εντολή να γίνει η σχετική  επίδοση. Έγινε δε γνωστό ότι από την  ημέρα της επίδοσης στο ΤΑΙΠΕΔ, εικάζεται ότι θα χρειαστούν άλλες πέντε ημέρες, μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 28 Μαΐου, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΑΣ

Ο Δήμος Νέστου διοργανώνει διήμερη γιορτή μυδιού και σαρδέλας με προσφορά τσίπουρου στο Λιμάνι της Κεραμωτής που ξεκίνησε χθες. Σήμερα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα με διαγωνισμό ψαρέματος στο λιμάνι έναντι του Ξενοδοχείου «Φιλοξένια». Στις 6 το απόγευμα θα δοθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου παλαιμάχων Νέστου και ΑΟ Καβάλας.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» πραγματοποιεί την 59η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία από χθες στην Στρατιωτική Λέσχη Καβάλας. Η αιμοδοσία ξεκινά από τις 8 το πρωί και διαρκεί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.