Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΌΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΡ

Η Συντονιστική Επιτροπή για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ που σταμάτησε  τις εργασίες στις Κρηνίδες που ξεκίνησαν από πλευράς κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου, παραμένει στον χώρο εργασιών έως ότου αποχωρήσουν τα συνεργεία. Από πλευράς της εταιρίας η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Κατερίνα Μουζουράκη με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Καβάλας, κατέστησε σαφές ότι διαθέτουν όλες τις νόμιμες άδειες και έχουν αποζημιώσει τους αγρότες για τα 2 χρόνια που θα χρησιμοποιήσουν τα χωράφια τους.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

Η κα Μουζουράκη ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένοι στην Κοινοπραξία να προχωρήσουν για να ολοκληρώσουν το έργο διότι στο νομό Καβάλας υπολείπονται αυτά τα 11 χιλιόμετρα και πρέπει να τελειώσουν για να μην εκτεθούν με βάση την προγραμματική σύμβαση του έργου.

ΤΟ ΑΠΕΥΧΕΤΑΙ

Φυσικά η κα Μουζουράκη ξεκαθάρισε ότι απεύχεται το ενδεχόμενο επεισοδίων με τους αγρότες που αντιδρούν για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. άλλωστε η Συντονιστική Επιτροπή αλλαγής όδευσης του αγωγού παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ

Αξίζει αν σημειωθεί ότι η κα Μουζουράκη ξεκαθάρισε πως όλοι οι αγρότες, από τα χωράφια των οποίων περνάει ο αγωγός έχουν αποζημιωθεί από την εταιρεία. Και όσοι δεν πήραν την αποζημίωσή τους, τα χρήματα κατατέθηκαν στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ERASMUS

Επισκέφθηκε χθες τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του, αντιπροσωπεία είκοσι εκπαιδευτικών από την ομάδα του προγράμματος ERASMUS+ στο οποίο συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι σχολικές καθαρίστριες πανελλαδικά για μονιμοποίηση και έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, οι σχολικές καθαρίστριες εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολικών κτιρίων και παραδίδουν στα παιδιά μας ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον και   αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε Σχολείου και ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες και απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα σε αυτά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

O Δήμος Καβάλας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων, διοργανώνει διήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας με τίτλο «Φτιάξε και ζωντάνεψε την Καβάλα του 1910». Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, με τη χρήση animation, αφήγησης και μυθοπλασίας να εξιστορήσουν την πολιτιστική και οικονομική άνθηση στην περιοχή της Καβάλας, που αναπτύχτηκε στην πόλη χάρη στη βιομηχανία καπνού και ιδιαίτερα στην καπνοβιομηχανία του Μεσοπολέμου Turmac.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους από 16 έως 23 ετών και θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας σήμερα και αύριο από τις 18:00 έως τις 21:00.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΘΑΣΙΑΚΩΝ»

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του 19ου τόμου των «Θασιακών» σήμερα στις 7.30μμ στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας.

Τον τόμο θα παρουσιάσουν οι Κώστας Χατζηεμμανουήλ,  Δήμαρχος Θάσου, Ιστορικός και Κων/νος Χιόνης, Πρόεδρος Θ.Ε.Κ., Επιμελητής των «Θασιακών». Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γεώργιος Γραμμένος.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων Ν. Καβάλας συμμετέχει στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων για σήμερα και αύριο με κύριο αίτημα την μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό οι καθαρίστριες  θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 9 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο της Καβάλας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Ο σκιτσογράφος Μπάμπης Καζαντζίδης διοργανώνει σήμερα εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος του στο κοινό της Καβάλας, στο καφέ της παραλίας «Μυροβόλος Άνοιξις». Μία εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Ενημερωτικές συσκέψεις οργάνωσαν τη Δευτέρα οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων, με τη συμμετοχή των βουλευτών, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων των Δήμων και φορέων που εμπλέκονται με την κτηνοτροφική παραγωγή.

Βασικό θέμα των συσκέψεων αυτών ήταν οι συνέπειες για την Ελληνική Κτηνοτροφία από τη ραγδαία πτώση των τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, αιτίες και αφορμές της πτώσης και τρόποι και προτάσεις για την αντιμετώπισή της. Στην Καβάλα έγινε στην αίθουσα «Ν. Μάρτης», στο Διοικητήριο.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτροφών Καβάλας κ Νίκος Δημόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο κλάδος τους οδηγείται στην καταστροφή. Υπερφορολόγηση και άλλα τινά τους οδηγούν στον αφανισμό, όπως είπε. Ποιος τους ακούει βέβαια…

ΦΑΡΟΣ

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης του φάρου που καταστράφηκε από την τελευταία κακοκαιρία στην παραλία της Ραψάνης και μιλάμε για τους δύο φάρους που τοποθετήθηκαν στον τεχνητό ύφαλο που κατασκευάστηκε. Μάλιστα, το ποσό που θα πληρωθεί για το όλο έργο είναι της τάξης των 250 χιλιάδων ευρών.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, κ. Χρήστος Ποτόλιας, ουσιαστικά κατήγγειλε το όλο γεγονός γι’ αυτόν το φάρο. Και εμείς αναρωτιόμαστε αν έχει ή όχι ευθύνες οι εργολάβος του έργου. Και επίσης, δεν υπήρχαν προδιαγραφές αντοχής του φάρου στους νοτιάδες και τους βοριάδες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *