Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Συνεχίζεται το κρυφτούλι με την Εγνατία Οδό Α.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι αυτοψία πραγματοποίησαν προχθές ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ηλίας Καλανταρίδης, στο χώρο, όπου την προηγούμενη ημέρα είχαν ξεκινήσει εργασίες κατασκευής των διοδίων, στην Εγνατία οδό, πάνω από την Άσπρη Άμμο. Διαπίστωσαν ότι από το οδόστρωμα είχαν απομακρυνθεί οι κώνοι και τα άλλα διαχωριστικά, που είχε τοποθετήσει το συνεργείο του αναδόχου, πριν διακοπούν οι εργασίες με την παρέμβαση εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας και της διαπαραταξιακής επιτροπής. Συνεργείο πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού και διευθέτησης του χώρου, έξω από το δρόμο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φυσικά υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς την Δήμαρχο Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα και μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για το τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο  όπου προγραμματίζεται να γίνουν τα διόδια… Η Δήμαρχος δήλωσε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ στην αίτηση ακύρωσης και στην αίτηση αναστολής και στο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Σε περίπτωση που θα υπάρξει απόπειρα παρέμβασης στο οδόστρωμα, θα συγκληθεί άμεσα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι περαιτέρω αντιδράσεις.

ΜΕ ΤΟ «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ»

Και βεβαίως μπορεί οι προσπάθειες του δήμου Καβάλας και της Συντονιστικής Επιτροπής να είναι υπέρ του δέοντως φιλότιμες αλλά απ’ ό,τι διαβλέπουμε η ΕΓΝΑΤΙΑ Οδός ΑΕ θα την κάνει τη δουλειά της αιφνιδιαστικά κι αν χρειαστεί, ακόμη και με τη βία. Δεν θα εκπλαγούμε ακόμη αν δούμε και τα ΜΑΤ στο σημείο των εργασιών.

ΠΕΡΙ ΤΑΡ

Στο μεταξύ συνεχίζεται το παιχνίδι της γάτας με του ποντικιού σε ό,τι αφορά τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τα τενάγη των Φιλίππων. Την Πέμπτη το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της εταιρείας, τα συνεργεία της οποίας παραμένουν σε επιφυλακή. Κι απ’ ό,τι φαίνεται κάποια στιγμή θα έχουμε δυναμικές κινητοποιήσεις, ενδεχομένως και συγκρούσεις μεταξύ αγροτών και της κατασκευάστριας εταιρείας. Διότι η εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να τελειώνει με το έργο, αυτό των 11 χλμ στα τενάγη των Φιλίππων.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Την ίδια ώρα η δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα δέχεται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση καθώς πιστεύουν ότι «έδωσε» το θέμα του αγωγού με αντιστάθμισμα το έργο της ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων. Πήρε, δηλαδή, το έργο και σιγά- σιγά εγκατέλειψε τον αγώνα των αγροτών. Αυτοί, τουλάχιστον, της καταλογίζει η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Καβάλας συνδιοργανώνει με την ΟΛΜΕ και το ΚΕΜΕΤΕ το 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Το Εκπαιδευτικό έργο σε συνάρτηση με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών». Το Συνέδριο ξεκίνησε χθες, γίνεται στο ξενοδοχείο Γαλαξίας και διαρκεί μέχρι την Κυριακή.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1977, από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και χθες άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καβάλας. Στο πλαίσιο της ημέρας πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του μουσείου όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιες παραδοσιακές φορεσιές και άλλο μουσειακό υλικό.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας ΑΜΘ προς τους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι μεριμνούν για την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων, προβαίνοντας κυρίως σε εμβολιασμούς παιδιών, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τη χορηγία της κινητής μονάδας της, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθειά τους. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 23 Μαΐου θα επισκεφθούν το Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοχωρίου του Δήμου Νέστου με παιδίατρο και διοικητικούς, για εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών, κυρίως Ρομά. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στην Κινητή Μονάδα, από τις 9 το, πρωί  τις 2 μετά το μεσημέρι. Τα εμβόλια είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

Συνάντηση εργασίας  θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Αθήνα και με τον Οργανισμό Επενδύσεων και Ανάπτυξης Εμπορίου της Σλοβακίας (SARIO), την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα.

Στην σημαντική αυτή συνάντηση θα μας τιμήσει με την παρουσία της η Πρέσβης της Σλοβακίας κα. Iveta Hricova.

Η σύσκεψη αφορά στο ενδιαφέρον της Σλοβακίας για επενδύσεις και συνεργασίες στους τομείς  διατροφής-οίνου, μαρμάρου& δομικών υλικών, τουρισμού, υψηλής τεχνολογίας και γενικότερα στον κλάδο του εμπορίου.

ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Πλακέτα απονεμήθηκε προχθές στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για την υποστήριξή του στο 1ο  Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας. Την πλακέτα επέδωσε η κα. Λαβαντσιώτου Κορίνα, υπεύθυνη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Β.Μ.) «GADALA» στη Β. Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, συζητήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας των δύο φορέων για τα επόμενα fora στα πλαίσια της ελληνοαιγυπτιακής φιλίας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑΣΙΑΚΗΣ

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λιμένα Θάσου θα παρουσιάσουν απόψε στις 8.30μμ την θεατρική παράσταση «Γαμήλιο Θάσου», στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης».

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.) συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, η οποία έχει οριστεί από το ICOM (International Council of Museum) να είναι η 18η Μαΐου. Το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Οι εκδηλώσεις του Μουσείου Καπνού του Δήμου Καβάλας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 του ICOM περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκθεση «Turmac: Κωνσταντινούπολη, Καβάλα, Άμστερνταμ. Μια πορεία με επίκεντρο μια πόλη», τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες το απόγευμα στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι  τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας- πρίνου από τον Ιούνιο και έπειτα. Κι αυτό διότι μάλλον τη γραμμή το καλοκαίρι θα την εξυπηρετεί μόνο η ΑΝΕΘ.

«ΤΡΕΧΕΙ»

Η πρώην υποψήφια βουλευτής Καβάλας κα Χατζηκωνσταντίνου παρουσιάζεται ιδιαίτερα κινητική το τελευταίο διάστημα. Πληροφορίες τη θέλουν να καταλαμβάνει μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *