Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΈΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να στηρίξει έργα υποδομής στην περιοχή των Τεναγών Καβάλας. Όπως ανακοινώθηκε μετά από τη σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργου Σταθάκη, και της δημάρχου καβάλας κ. Τσανάκα και άλλων φορέων Καβάλας, παράλληλα με την κατασκευή των υπολειπόμενων 11 περίπου χλμ. της εγκεκριμένης όδευσης του αγωγού στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Καβάλας, ο ΤΑΡ προτίθεται να συγχρηματοδοτήσει επιλεγμένα έργα υποδομής στην περιοχή, όπως την επέκταση Τρικάναλου Αρδευτικού Δικτύου Βοϊράνης και την δημιουργία Δικτύου Ύδρευσης Φιλίππων, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από την Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή. Παράλληλα ανέφερε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση των 11 χιλιομέτρων του αγωγού στην Καβάλα ώστε να είναι σύμφωνοι με τους όρους σύμβασης ολοκλήρωσης του έργου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η κα Παπαλεξανδρή έδωσε πολλές απαντήσεις στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, με κυριότερη εξ αυτών ότι τα έργα στην περιοχή των Φιλίππων που θα γίνουν με την οικονομική συμμετοχή και του αγωγού ΤΑΡ, προέκυψαν μετά από συνεννόηση με τη δήμαρχο Καβάλας, κα Τσανάκα. Επίσης, η κα Παπαλεξανδρή ξεκαθάρισε ότι οι εργασίες στα τενάγη για την ολοκλήρωση του αγωγού θα ξεκινήσουν άμεσα.

«ΜΑΧΗ»

Έτσι, μένει να δούμε τι πρόκειται να γίνει με τη Συντονιστική Επιτροπή κατά της διέλευσης του αγωγού και πώς θα αντιδράσει στην έναρξη των εργασιών. Πλέον, τα πράγματα οδεύουν στην τελική ευθεία.

ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Προχθές το πρωί, συνεργείο του αναδόχου του έργου του υπό κατασκευή σταθμού διοδίων στην παράκαμψη Καβάλας προχώρησε προς εκτέλεση προπαρασκευαστικών εργασιών.

Με εντολή της δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα μετέβησαν άμεσα στο σημείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ.  Γραμμένος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Διοδίων και Αντιδήμαρχος κ. Τσουρουκίδης, καθώς  και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής  κ.κ. Κελαϊδάκης και Τσιρονίδης, προς παρεμπόδιση της συνέχισης των εργασιών.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του συνεργείου, πως εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ, αίτηση ακύρωσης του έργου, αίτηση αναστολής και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

Ο εργολάβος αφού δήλωσε άγνοια για την δικαστική διένεξη, αποχώρησε  από το επίμαχο σημείο μαζί με το συνεργείο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα  θα συγκληθεί εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προς εκτίμηση της κατάστασης και λήψης αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες.

ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ

Είναι γεγονός, δε, ότι στο θέμα των διοδίων ο δήμος Καβάλας κέρδισε την πρώτη μάχη. Και ίσως υπάρξουν και νέες επιτυχίες, αν το ΣτΕ δικαιώσει το αίτημά του για αναβολή της κατασκευής των διοδίων στην Παράκαμψη.

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ  ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Οι Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Καβάλας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Δράμας και Αναστάσιος Δημοσχάκης, Έβρου, επανέρχονται με νέα κοινή ερώτηση στη Βουλή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών και Οικονομικών, για το πρόβλημα των επικίνδυνων διελεύσεων ξένων φορτηγών από το επαρχιακό οδικό δίκτυο οικισμών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Όπως καταγγέλλεται από κατοίκους των οικισμών της περιοχής μας, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται στην ίδια συχνότητα και ένταση ελλείψει επαρκούς και αποτελεσματικού κυρωτικού κανονιστικού πλαισίου. Η μη συμμόρφωση των οδηγών των ξένων φορτηγών προς τις επιβαλλόμενες οικονομικές κυρώσεις οδηγεί στην άνιση μεταχείριση των ημεδαπών ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων καθώς για τους τελευταίους η αναγκαστική είσπραξη προστίμων ενεργείται υποχρεωτικά λόγω της χωρικής αρμοδιότητας των κρατικών εισπρακτικών μηχανισμών.

ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Πραγματικά αυτή η ερώτηση στη βουλή για το θέμα των φορτηγών ήταν πολύ επίκαιρη. Ανυπομονούμε να δούμε τι απάντηση θα υπάρξει, όπως επίσης και τι μέτρα θα παρθούν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΤΕΛ

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, επισκέφθηκε ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, κ. Ιωάννης Χαλεπιάδης, στα πλαίσια συνάντησης γνωριμίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης εξήρε τη σημασία και την προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ στην πόλη της Καβάλας επισημαίνοντας την υπευθυνότητα και τη συνέπεια με τις οποίες λειτουργεί και εξυπηρετεί το κοινό.

Ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας με τη σειρά του αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία μεταξύ της ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας για το θέμα των μαθητικών μετακινήσεων.

ΟΡΕΞΑΤΟΣ

Ορεξάτος ο νέος πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, ο κ. Χαλεπιάδης, ο οποίος συμμετείχε και στο συλλαλητήριο ενάντια των διοδίων.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Καβάλας συνδιοργανώνει με την ΟΛΜΕ και το ΚΕΜΕΤΕ το 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Το Εκπαιδευτικό έργο σε συνάρτηση με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Καβάλα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Το ενδεχόμενο και η διαδικασία αξιοποίησης ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που είχε προχθές το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Γεώργιο Ζησιμάτο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόταση και το αίτημα του Δήμου Παγγαίου για αξιοποίηση της στρατιωτικής λέσχης από τον Δήμο, ενώ τονίστηκαν και τα θετικά βήματα που γίνονται στην κατεύθυνση αυτή. Μετά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον χώρο της Λέσχης, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του κτιρίου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Σήμερα θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καβάλας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάζεται στις 18/5, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM). Θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Στο πλαίσιο της ημέρας θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του μουσείου όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιες παραδοσιακές φορεσιές και άλλο μουσειακό υλικό.

ΣΤΟ ΠΟΔΙ..

Γραμμένη στο πόδι χαρακτήρισε την γνωμοδότηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ζαφείρης Μυστακίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, στους 6 τομείς της γνωμοδότησης οι τρεις έχουν εκπονηθεί από μηχανικούς ενώ αφορούν καθαρά τομείς γεωτεχνικών.

ΚΑΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΣ

Από την πλευρά της εταιρείας του ΤΑΡ τονίζεται ότι στην Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και στη σχετική γνωμοδότηση, υπογράφει και γεωτεχνικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *