Σχόλια…..

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Τα πάντα είναι πανέτοιμα για το σημερινό συλλαλητήριο κατά των διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας, συλλαλητήριο που θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. Αν κρίνουμε από την κινητοποίηση που είχαμε όλες αυτές τις μέρες, φυσιολογικά θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή φορέων και κόσμου.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΙΑΣΚΟ

Φυσικά η Καβάλα δεν θα άντεχε σε ένα φιάσκο σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα καθώς σε περίπτωση μη επιτυχίας του συλλαλητηρίου θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα. Βέβαια είναι γεγονός ότι υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση όλες αυτές τις μέρες από το δήμο Καβάλας που σηκώνει και το βάρος του συλλαλητηρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις μέρες ενημερώθηκαν οι πάντες και τα πάντα για το σημερινό συλλαλητήριο και καθόλου τυχαία ορίστηκε να γίνει στη 1 το μεσημέρι. Και αυτό έγινε για να συμμετάσχουν και οι επαγγελματίες της αγοράς.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αναφορικά με το συλλαλητήριο μένει να δούμε αν θα συμμετάσχουν οι βουλευτές. Διότι αυτό που αφέθηκε να εννοηθεί είναι ότι έχουν κώλυμα και πρέπει να είναι στην Αθήνα.

ΕΠΑΦΕΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα μεταξύ της εταιρίας Fraport  που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο και φορέων για θέματα αναβάθμισης του αεροδρομίου και της μόνιμης σύνδεσης του με μεγάλη γερμανική πόλη.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι ήταν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση.

ΑΔΕΔΥ

Σε τροχιά απογείωσης βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ Καβάλας καθώς την Παρασκευή είχε μία παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο Διοικητήριο για την ελαστική απασχόληση ενώ προετοιμάζεται για το σημερινό συλλαλητήριο για τα διόδια. Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσος Ιωαννίδης δήλωσε ότι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

ΝΕΡΟ

Συνεχίζεται η διαδικασία της ανάμιξης με την μέθοδο by pus του δικτύου ύδρευσης Κρυονερίου με αυτό του Ζυγού για την αντιμετώπιση των νιτρικών, όχι όμως σε καθημερινή βάση αλλά όποτε κρίνεται σκόπιμο. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής εξήγησε ότι πλέον το πρόβλημα νιτρικών στο Ζυγό έχει αντιμετωπιστεί  και κινούνται ανάλογα με τις περιστάσεις.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ξεκίνησαν χθες οι παραστάσεις για την 3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η Τελετή έναρξης που περιλάμβανε τη βράβευση του μαθητή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας Σαϊντ Αχμάν που η δημιουργία του εξελέγη πρώτη και έγινε η αφίσα της φετινής διοργάνωσης, ένα μίνι αφιέρωμα στη φανκ και τη σόουλ των 70’s από το Μουσικό Εργαστήρι του Μοντέρνου τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και έκθεση με τις ζωγραφιές όλων των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την αφίσα.

ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Το 1ο Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κι αποτέλεσε μια ανιδιοτελή δράση μεγάλης πολιτιστικής εμβέλειας, πρωτοβουλία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «GADALA». Το θέμα του φόρουμ ήταν τα «Αιγυπτιακά Μνημεία στην Καβάλα» και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφετηρία την πόλη της Καβάλας, δεδομένου ότι έχει τη δική της ιστορία με την Αίγυπτο! Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και ξένοι εισηγητές ένωσαν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και των παραδόσεων της εκάστοτε χώρας, μέσα από εισηγήσεις και χορούς, αφιερωμένα στον Ελληνικό και Αιγυπτιακό πολιτισμό.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Το εν λόγω Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας είχε μεγάλη επιτυχία, κάτι που ούτως ή άλλως αναμενόταν. Και μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις πιο συχνά στην Καβάλα.

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος  γυναικών θα γίνει στην Καβάλα σήμερα και αύριο στην Πλατεία Καπνεργάτη από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα και των δύο ημερών. Πρόκειται για πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Δημοσθένης Τουλκίδης τόνισε πως  αποτελεί   μια πολύ καλή πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Εταιρίας με την στήριξη του Δήμου Καβάλας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ

Έγινε χθες στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης», συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα «Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών έτους 2018». Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεδρίασης του Οργάνου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λήψη των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΔΟ

Επίσης χθες πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η  έναρξη της Τρίτης Διεθνούς Εβδομάδας Διδασκαλίας ΣΔΟ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Οι καιρικές συνθήκες πραγματικά προβληματίζουν τους πάντες και τα πάντα αφού τέτοια αστάθεια είχαμε να ζήσουμε δεκαετίες. Έχουμε θερμοκρασίες που θυμίζουν Ιούνιο και βροχοπτώσεις που θυμίζουν Σεπτέμβριο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ

Στις εκλογές της ΝΟΔΕ Καβάλας την δεύτερη θέση για σύνεδρος  κατέλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος ενώ ο άλλος Σωτήρης Παπαδόπουλος ήταν συνωνυμία και κατάγεται από την Χρυσούπολη. Ο κ. Παπαδόπουλος θα κατέβει στο συνέδριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.