Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών  & Εμπόρων Ν. Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην  πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, την Τρίτη 15 Μαΐου ενάντια στην απόφαση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, για  κατασκευή  διοδίων στην Άσπρη Άμμο.

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κάθε είδους μετωπικών διοδίων, στο χειρότερο σημείο της Εγνατίας Οδού, που θα επιβαρύνει και υποβαθμίσει το κέντρο της πόλης και εκδηλώνουν την αντίδρασή τους με το κλείσιμο της αγοράς κατά την ώρα του συλλαλητηρίου στη 1 μμ.

ΘΑ ΕΧΕΙ

Απ’ ό,τι φαίνεται, τελικά, το συλλαλητήριο θα έχει επιτυχία καθώς όλοι οι φορείς της Καβάλας δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν ακόμη και η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος, εξέδωσε και σχετικό μήνυμα!

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Και είναι γεγονός ότι ο νέος Μητροπολίτης κ. Στέφανος μέχρι σήμερα έχει εκπλήξει με τη στάση του σε όλα τα θέματα. Άνθρωπος λαϊκός και ζεστός. Τελικά η Καβάλα ευτύχησε να έχει έναν εξαιρετικό διάδοχο του μακαριστού Προκόπιου.

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ

Επανερχόμενοι στο συλλαλητήριο αξίζει να σημειώσουμε ότι φαίνεται πως και οι καφετέριες θα συμμετάσχουν σ’ αυτό. Κάτι που είναι πάγιο αίτημα των φορέων σε κάθε συλλαλητήριο.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ

Διότι, πραγματικά, δεν λέει να έχουμε συλλαλητήριο σοβαρό στην Καβάλα και κάποιοι να πίνουν το καφεδάκι τους στις καφετέριες. Αν μη τι άλλο τα διόδια αφορούν και τους επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Καβάλας πραγματοποίησε χθες  στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου διεκδικώντας  μόνιμους διορισμούς και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Το 1ο  Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την Κυριακή 13 Μαΐου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  στις 7 το απόγευμα  με ελεύθερη είσοδο, αποτελεί μια ανιδιοτελή δράση μεγάλης πολιτιστικής εμβέλειας, πρωτοβουλία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «GADALA». Το θέμα του φόρουμ είναι τα «Αιγυπτιακά Μνημεία στην Καβάλα» και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφετηρία την πόλη της Καβάλας, δεδομένου ότι έχει τη δική της ιστορία με την Αίγυπτο!

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και ξένοι εισηγητές, ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και των παραδόσεων της εκάστοτε χώρας, μέσα από εισηγήσεις και χορούς, αφιερωμένα στον Ελληνικό και Αιγυπτιακό πολιτισμό.

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος  γυναικών  θα γίνει στην Καβάλα 15 και 16 Μαΐου στην Πλατεία Καπνεργάτη από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα και των δύο ημερών. Πρόκειται για πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Δημοσθένης Τουλκίδης τόνισε πως αποτελεί μια πολύ καλή πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Εταιρίας με την στήριξη του Δήμου Καβάλας.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την Πέμπτη, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της έναρξης της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησαν κατ’ αρχήν τον Πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος κ.  Θωμά Τσιαλό, ο οποίος διετέλεσε Λιμενάρχης Καβάλας από το 2013 μέχρι και σήμερα. Η παρουσία του στην Καβάλα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και η συνεργασία του με το Δήμο Καβάλας άριστη.

Ακολούθως το Σώμα τίμησε  τη Λυδία Τσακαλίδου, μέλος της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων του Τραμπολίνο, που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 12-15 Απριλίου 2018.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην λιμενάρχης Καβάλας κ. Τσιαλός ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της απόδοσης τιμής προς το πρόσωπό του από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και είναι η πρώτη φορά που τιμήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας πρώην λιμενάρχης. Και αυτό λέει πολλά.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ) σε συνεργασία με τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 7-9 Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτό 35 περίπου επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του συνεδρίου είναι αφενός να φέρει την Καβάλα και την περιοχή της ως ένα εθνικό, περιφερειακό και διεθνές κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας του καπνού στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος και αφετέρου να διευρύνει το πεδίο μελέτης και ενδιαφέροντος συμπεριλαμβάνοντας ανάλογες περιπτώσεις καπνουπόλεων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου  στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης», θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα  «Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών έτους 2018». Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεδρίασης του Οργάνου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη λήψη των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΔΟ

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 4 το απόγευμα στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί η  έναρξη της Τρίτης Διεθνούς Εβδομάδας Διδασκαλίας ΣΔΟ.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας διοργανώνουν την «3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου» για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Καβάλας, που θα διεξαχθεί στην Καβάλα από τη Δευτέρα 14 Μαΐου έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει βράβευση του μαθητή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας Σαΐντ Αχμάντ, που η δημιουργία του εξελέγη πρώτη και αποτελεί την αφίσα της «3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου», ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση με τις ζωγραφιές όλων των μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *