Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΈΚΛΕΙΣΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Προχθές κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο AMADEA στις 12 μετά το μεσημέρι προερχόμενο από Πειραιά με επόμενο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. Το υπέροχο αυτό σκάφος αναχώρησε στις 6 το απόγευμα για τον επόμενο προορισμό του ενώ  ήταν το τελευταίο προγραμματισμένο κρουαζιερόπλοιο που ελλιμενίστηκε για την φετινή περίοδο στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας.  Η χρονιά κύλησε πάρα πολύ καλά σε ότι αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας για την καβάλα, καθώς ακυρώθηκε μόλις μία άφιξη κρουαζιερόπλοιου την ίδια ώρα που εκτάκτως  «έδεσαν» άλλα δύο κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Και φυσικά η χρονιά για την κρουαζιέρα όπως προαναφέραμε έκλεισε με θετικό πρόσημο καθώς κατέπλευσαν στο λιμάνι της Καβάλας 21 κρουαζιερόπλοια. Που σημαίνει ότι το στοίχημα κερδήθηκε για φέτος, δεδομένου ότι οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες με βάση την κρίση στην Τουρκία και τη διεθνή συγκυρία. Εν κατακλείδι να σημειώσουμε ότι από δω και στο εξής μένει ο προγραμματισμός έτσι ώστε αυτό που κέρδισε η Καβάλα να μην το χάσει.

ΛΑΪΚΕΣ

O Δήμος Καβάλας εισάγει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Καβάλας,  προσβλέποντας  στον θεσμό των Δημόσιων Διαβουλεύσεων ως μέσο κατάθεσης ουσιαστικών προτάσεων και απόψεων των ευαίσθητων φορέων και πολιτών, με στόχο την διαμόρφωση του τελικού κειμένου της πρότασης κανονιστικής Απόφασης, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκοπός του παρόντος σχεδίου κανονισμού είναι η ανάγκη ρύθμισης όλων των θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς κατά την ημέρα του Σαββάτου στην κοινότητα της Καβάλας και κατά την ημέρα της Τετάρτης στην κοινότητα των Κρηνίδων.

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ

Όλες οι προτάσεις των πολιτών και φορέων θα εξετασθούν από την αρμόδια Υπηρεσία και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και όσες από αυτές κριθούν υλοποιήσιμες, θα προωθηθούν από τη Δημοτική Αρχή στα Συμβούλια των δύο κοινοτήτων και στην Επιτροπή Ποιότητας για την τελική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν  έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν είναι ανάγκη να υπάρξει ένα συμμάζεμα στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Καβάλας καθώς επικρατεί μια αναρχία σε όλα τα επίπεδα. Το έργο του συμμαζέματος ανέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Καλανταρίδης και πιστεύεται ότι θα τα καταφέρει.

ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Τη Θάσο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να προβάλλει  στην Έκθεση Φιλοξένια ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ.  Μάλιστα ο δήμαρχος Θάσου ήταν και ομιλητής κατά τη διάρκεια της έκθεσης που τη χαρακτήρισε αναβαθμισμένη σε σχέση με πέρυσι.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

Και φυσικά ο δήμαρχος Θάσου έχει κάθε λόγο για να νιώθει ικανοποιημένος και από τη συμμετοχή του δήμου στην έκθεση αλλά και γενικά για την τουριστική κίνηση στο νησί. Το φετινό καλοκαίρι έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς στο κομμάτι του τουρισμού, ασχέτως  με το ατυχές συμβάν με τις πυρκαγιές το Σεπτέμβριο. Πλην όμως ουδέν κακό αμιγές καλού. Το νησί θωρακίστηκε για τα επόμενα 50 χρόνια και είναι στο χέρι των Θασίων να αποκαταστήσουν τα πάντα απο πλευράς πρασίνου και να ξεπεράσουν το πρόβλημα με συνοπτικές διαδικασίες. Άλλωστε η Θάσος έχει φοβερά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον και την αναγέννησή του.

ΕΚΘΕΣΗ

Στην Έκθεση της Βαρσοβίας θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Καβάλας για πρώτη φορά σε μία προσπάθεια να ανοίξει τους δρόμους επικοινωνίας με την βόρεια Ευρώπη, όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

ΤΑΡ

Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε ότι στην εταιρεία φυσικού αερίου ΤΑΡ σκέφτονται να αλλάξουν την όδευση του αγωγού μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εταιρία αναμένεται να προχωρήσει σε αναδίπλωση και να παρουσιάσει μία νέα όδευση που δεν θα πλήττει αγροτικές καλλιέργειες στα Τενάγη Φιλίππων.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Την ίδια ώρα που οι αγρότες του Δήμου Καβάλας αναμένουν από τη δήμαρχο κ. Τσανάκα να οργανώσει μια ευρύτατη σύσκεψη φορέων για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη δήμαρχο, καθώς από αυτήν τη σύσκεψη θα εξαρτηθούν πολλά. Και κυρίως κατά πόσο θα συμμετέχουν και οι βουλευτές.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Από την αρχή της εβδομάδας τη Δευτέρα και την Τρίτη είχαμε καταθέσεις των απολυμένων της ΒΦΛ στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Οι απολυμένοι δεν έχουν χάσει το κουράγιο τους και ευελπιστούν στη δικαίωσή τους.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ;

Πληροφορίες μετεωρολόγων αναφέρουν ότι επίκειται κακοκαιρία από την Δευτέρα με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Πόσες φορές το ακούσαμε αυτό; Αλλά και έτσι να γίνει καιρός του είναι, πλησιάζουμε στον Δεκέμβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *