Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου θα έχουμε το συλλαλητήριο για τα διόδια αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ήδη έχουμε «ραγίσματα» στην όλη διοργάνωση. Το μέλος του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» κ. Αχιλλέας Νικολαϊδης αποχώρησε από την Επιτροπή κατά των διοδίων υποστηρίζοντας ότι η δήμαρχος ουσιαστικά δεν πιστεύει στο συλλαλητήριο, όπως δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Από την άλλη, βέβαια, δήλωσε ότι θα στηρίξει το συλλαλητήριο όσο τίποτε άλλο.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Από την πλευρά της η δήμαρχος κα Τσανάκα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι παρεξήγησε τις δηλώσεις της ο κ. Νικολαϊδης και πως θα στηρίξει το συλλαλητήριο με όλες της τις δυνάμεις.

ΕΥΤΥΧΩΣ

Ευτυχώς, πάντως, που το συλλαλητήριο θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία γιατί αν γινόταν στο ύψος της Παράκαμψης είναι σίγουρο ότι θα ήταν τρεις κι ο κούκος. Βέβαια, δεν ξέρουμε κατά πόσο ένα τέτοιο συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης θα στείλει τας μηνύματα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. και στην κυβέρνηση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Κι αυτό το συλλαλητήριο θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Καβάλας. Διότι είναι γεγονός πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και μένει να δούμε και το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλαξε η ώρα του συλλαλητηρίου για να συμμετέχουν και οι επαγγελματίες και αντί για τις 12 η ώρα μεταφέρθηκε στην 1 μετά το μεσημέρι.

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στο μεταξύ η  Θασιακή Ένωση Καβάλας με ανακοίνωση της εκφράζει την αντίθεσή της στην κατασκευή σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Άσπρου Άμμου. Στην ανακοίνωση της τονίζει ότι μια τέτοια κατασκευή  θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους κατοίκους της Καβάλας, γιατί θα εξαναγκάσει πολλά τροχοφόρα να διέρχονται από την πόλη, για να αποφεύγουν τα διόδια, με αποτέλεσμα  να δημιουργούνται πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα και να επιβαρύνεται η ρύπανση της πόλης.

Καλούμε τους φορείς του τόπου μας να πιέσουν την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και να ανακαλέσει την απόφασή της.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας δηλώνει ότι θα συμμετάσχει ενεργά στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι, το οποίο  αποσκοπεί στη ματαίωση της εγκατάστασης των διοδίων.

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος  γυναικών θα γίνει στην Καβάλα στις 15 και 16 Μαΐου στην Πλατεία Καπνεργάτη από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα και των δύο ημερών. Πρόκειται για πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Δημοσθένης Τουλκίδης τόνισε πως αποτελεί μια πολύ καλή πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Εταιρίας με την στήριξη του Δήμου Καβάλας.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΣ

Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και το Δημοτικό Συμβούλιο, στην έναρξη της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησαν χθες κατ’ αρχήν τον Πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος κ. Θωμά Τσιαλό, ο οποίος διετέλεσε Λιμενάρχης Καβάλας από το 2013 μέχρι και σήμερα. Η παρουσία του στην Καβάλα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και η συνεργασία του με το Δήμο Καβάλας άριστη. Ακολούθως το Σώμα τίμησε τη Λυδία Τσακαλίδου, μέλος της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων του Τραμπολίνο, που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 12-15 Απριλίου 2018.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ) σε συνεργασία με τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 7-9 Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτό 35 περίπου επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του συνεδρίου είναι αφενός να φέρει την Καβάλα και την περιοχή της ως ένα εθνικό, περιφερειακό και διεθνές κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας του καπνού στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος και αφετέρου να διευρύνει το πεδίο μελέτης και ενδιαφέροντος συμπεριλαμβάνοντας ανάλογες περιπτώσεις καπνουπόλεων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

Την Δευτέρα 14 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης», θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα «Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών έτους 2018». Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεδρίασης του Οργάνου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη λήψη των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μεριμνώντας για την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στο πλευρό των κατοίκων των πιο απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου θα επισκεφτούν το Νευροκόπι με καρδιολόγο και ορθοπεδικό για την πραγματοποίηση εξετάσεων σε ενήλικες κατοίκους της περιοχής.

Ειδικότερα το Σάββατο 12 Μαΐου θα επισκεφτούν το Δήμο Νευροκοπίου και συγκεκριμένα το ΚΑΠΗ Νευροκοπίου με δυο ειδικότητες γιατρών  ήτοι καρδιολόγο και ορθοπεδικό. Η εξέταση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί  και θα διαρκέσει ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΔΟ

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 4 το απόγευμα στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί η  έναρξη της Τρίτης Διεθνούς Εβδομάδας Διδασκαλίας ΣΔΟ.

ΠΑΡΑΓΕΜΙΣΕ

Το στρατόπεδο Ασημακοπούλου παραγέμισε από πρόσφυγες. Απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε είναι γύρω στους 430. Ελπίζουμε να μην έχουμε φασαρίες…

ΑΓΟΡΑ

Τις τελευταίες ημέρες η αγοραστική κίνηση στην πόλη της Καβάλας είναι ιδιαίτερα υποτονική. Ο κόσμος είναι διστακτικός όχι μόνον γιατί δεν υπάρχουν χρήματα αλλά και για το κλίμα που καλλιεργείται με την Τουρκία. Αυτή η φήμη ότι αναμένεται να έχουμε μία πολεμική σύρραξη…

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας το τελευταίο διάστημα κάνει εξαιρετική δουλειά. Τα συνεργεία κόβουν χόρτα σε όλη την πόλη της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *