Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης  στην κεντρική Πλατεία της Καβάλας ενάντια στην κατασκευή σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου, απηύθυναν η δήμαρχος Καβάλας κ.  Δήμητρα Τσανάκα και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που συστάθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κ. Τσανάκα δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι στο συλλαλητήριο   πρέπει και με τη φυσική  παρουσία όλων  να διαδηλώσουν  εναντίον αυτών που βγάζουν τέτοιες αποφάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της Καβάλας.

ΜΑΚΑΡΙ

Και μακάρι το συλλαλητήριο αυτό να έχει επιτυχία καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα έχουμε ένα ακόμη φιάσκο διότι  αν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 1000 άτομα σημαίνει ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν  θα γίνουν επιπλέον διόδια ή όχι…  Και είναι στο χέρι του Δήμου καβάλας να πείσει τους δημότες για του λόγου το αληθές, δηλαδή για το πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα διόδια…

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Επίσης επιβάλλεται να υπάρξει συνεργασία και με άλλους όμορους δήμους όπως Νέστου και Παγγαίου για να συμμετέχουν και από εκεί φορείς και δημότες αν είναι δυνατόν….

ΚΑΙ ΔΣ

Στο  μεταξύ σήμερα συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου αναμένεται να γίνει συζήτηση για τα νέα διόδια και μάλιστα με την παρουσία βουλευτών!

ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ταράπατσης όπως πληροφορηθήκαμε δέχεται αρκετές προτάσεις από επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Άλλωστε είναι ένα άτομο με  αναγνωρισιμότητα λόγω του επαγγέλματος  του που το υπηρετεί με την δέουσα σοβαρότητα. Ευχής  έργον θα είναι αν κατεβεί για υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΛΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Είκοσι Βέλγοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Καβάλα στο πλαίσιο των απευθείας πτήσεων Καβάλας – Βρυξελλών για να προβάλλουν την ευρύτερη περιοχή.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε ότι οι Βέλγοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα του νομού και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στο πλαίσιο των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου.

AIR SEA SHOW

Πλούσιο σε δράσεις θα είναι το φετινό Air Sea Show  που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από 29 -30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου στην Πέραμο. Ο Διευθυντής του Show κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης σχολίασε ότι η διοργάνωση κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη καθώς φέτος προβλέπονται και πτώσεις αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερα στον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας.

ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Την λειτουργία Πολεοδομικού Τμήματος στον Δήμο Θάσου προτείνει ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της Πολεοδομίας Καβάλας αποστέλλοντας και την σχετική προγραμματική σύμβαση.  Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη σημείωσε ότι αναμένουν την θετική ανταπόκριση του Δήμου Θάσου.

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας από την φετινή διοργάνωση ης Λευκής Νύχτας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η διοργάνωση να γίνει 3ήμερο φεστιβάλ. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να διευρυνθεί η όλη διοργάνωση και αν είναι δυνατόν να ανατεθεί σε ιδιώτη επαγγελματία  που διαθέτει και την σχετική εμπειρία.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ..

Μας κάνει πάντως εντύπωση ότι μετά την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας που ήταν εντυπωσιακή κάποιες τοπικές εφημερίδες προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την φετινή διοργάνωση…. Γιατί άραγε….

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Είναι βέβαιο δε ότι υπάρχουν κάποιες σκοπιμότητες καθώς δεν είναι δυνατόν μία τέτοια επιτυχημένη διοργάνωση, μακράν η καλύτερη όλων να την εμφανίζουν κάποιοι ως κάτι μη ιδιαίτερο… Έλεος…

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ

Κάθετα αντίθετο είναι το Σωματείο των Λιμενεργατών Καβάλας στην λειτουργία Σταθμού Διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Νίκος Παρδαλίδης έθεσε μία σειρά θεμάτων που θα προκύψουν από κάτι τέτοιο που τα καθιστούν άκρως προβληματικά. Σύμφωνα με τον ίδιο τίθενται σοβαρά θέματα ασφαλείας καθώς τα διόδια θα κατασκευαστούν σε ένα κατηφορικό σημείο της Εγνατίας και παράλληλα δεν επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες μεταφορείς που διακινούν εμπορεύματα στο Λιμάνι Φίλιππος Β` στην Καρβάλη.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Σε συνέχεια των δράσεων  που προβλέπει  το σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας,  αλλά  και των συνεργιών αφενός με εθνικούς φορείς χάραξης τουριστικής πολιτικής  και αφετέρου με μεγάλα διεθνή brand name , η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» υλοποιεί τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τον ΕΟΤ , την SEAT  και την Friday Filmworks , ταξίδια εξοικείωσης (fam trip) δημοσιογράφων, bloggers και επιχειρηματιών του κινηματογράφου   στην πόλη της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καβάλας , που σκοπό έχουν την περαιτέρω προώθηση της Καβάλας ως τουριστικού προορισμού στις αγορές της Ολλανδίας, της Ρωσίας ,της Βουλγαρίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ειδικότερα οι επισκέψεις ξεκινούν σήμερα   με την άφιξη της κας Klein Iking από την Ολλανδία, που έρχεται στην Καβάλα απεσταλμένη του Γραφείου ΕΟΤ-Κάτω Χωρών στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του Ε.Ο.Τ. για μεγιστοποίηση της προβολής της Ελλάδας και της Καβάλας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης , ενώ την επομένη θα αφιχθεί στην πόλη μας, blogger ειδικευμένη σε θέματα ιαματικού τουρισμού από την Ρωσία , της οποίας το ταξίδι οργανώθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ Ρωσίας,  με στόχο να προβάλει στην χώρα της το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων αλλά και την περιοχή γενικότερα.

ΌΡΓΑΝΟ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την Δευτέρα, 14 Μαΐου  στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  «Νικόλαος Μάρτης», θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα  «Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών έτους 2018». Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεδρίασης του Οργάνου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη λήψη των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ…

Αυγατίζουν οι πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου… Έφτασαν τους 410… Όλα καλά όπως  ερμηνεύει και ο Σάκης Ρουβάς….

 

 

 

.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *