Σχόλια…..

ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Χ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Με την παρουσία πολυπληθούς κοινού πραγματοποίησε ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Καβάλα ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης για το μέλλον της Ευρώπης, της εσωτερικής ασφάλειας και τις μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας.

Θέμα της ομιλίας του ήταν «Η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η πρόταση rescue για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι όντως το καλύτερο πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο που υπάρχει για όλους, αν όμως δεν βρει τον τρόπο να φτάσει στον απλό πολίτη και να μιλήσει μαζί του, τότε ναι θα συνεχίσει να είναι όμηρος κατηγοριών ότι υπάρχει μια ελίτ στις Βρυξέλλες που αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς άρχοντες, που είναι η βάση της δημοκρατίας. Μάλιστα τόνισε ότι η  επίσκεψή του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου είναι για να αποδείξει το εντελώς αντίθετο διότι αν  μείνουν  μακριά από τον απλό πολίτη θα χάσουν  το στοίχημα και θα δώσουν  το ευνοϊκό πεδίο στον λαϊκισμό να διαλύσει ό,τι έκτισαν  με πάρα πολύ κόπο έως σήμερα.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ

Ο κ. Στυλιανίδης νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από το οποίο ήταν προσκεκλημένος για την προσφορά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στην συνέχεια επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και την δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα.

ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Κατά γενική ομολογία ο κ. Στυλιανίδης άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καβάλα αλλά και στην ομιλία του στο Lucy. Είναι αυτό που λέμε ότι ο άνθρωπος είναι κάποιου επιπέδου. Και είναι τιμή για την Καβάλα που τον είχαμε για λίγες ώρες, να μας ανοίξει λίγο τα μάτια.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Στυλιανίδης ήταν ξεκάθαρος: το πρόβλημα θέλει σοβαρή αντιμετώπιση έτσι ώστε να μην προκαλούνται οι τοπικές κοινωνίες και παράλληλα και οι πρόσφυγες να μην νοιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι με πρωτοβουλίες του η Ελλάδα πήρε περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ για την φιλοξενία προσφύγων.

ΟΜΑΔΕΣ ERASMUS

Τη Δευτέρα επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του, αντιπροσωπείες από τις ομάδες του προγράμματος ERASMUS+ στο οποίο συμμετέχουν το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας και το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας. Ο κ. Μαρκόπουλος, συνεχάρη τα δυο σχολεία της πόλης, τα οποία μετέχουν σε μια σειρά από σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ τόνισε ότι είδε με μεγάλο ενδιαφέρον τα δυο θέματα των προγραμμάτων αυτών, που ξεχωρίζουν λόγω του ενδιαφέροντος που έχουν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τόσο η τέχνη και ο κινηματογράφος, όσο και η ρομποτική, αποκτούν μια ιδιαίτερη προσέγγιση όταν γίνεται αντικείμενο που το χειρίζονται όχι ακαδημαϊκοί πολίτες, αλλά νέοι άνθρωποι και παιδιά που θα πάρουν ερεθίσματα για να κάνουν κάτι καλύτερο από εμάς στη δική τους πορεία και ζωή.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΑΜΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης βράβευσε τη Δευτέρα τους μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου – Καβάλας για την ταινία μικρού μήκους Generation Gap… Revisited που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας της κριτικής επιτροπής SAFTAS στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Θεάτρου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, από το Υπουργείο Αθλητισμού, για την κατασκευή του έργου της τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο παλιό γήπεδο της Νέας Περάμου, συνολικού προϋπολογισμού  280.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τη Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, μέχρι το τέλος του  τρέχοντος έτους, το συγκεκριμένο έργο θα αποπερατωθεί.

ΠΕΝΤΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ

Την πραγματοποίηση πέντε παραγωγικών γεωτρήσεων στη διάρκεια του 2018 προβλέπει το πρόγραμμα της Energean (LSE: ENOG) για τον Πρίνο, με επίκεντρο την έναρξη παραγωγής και από το κοίτασμα Έψιλον.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια ομιλίας του στο Mediterranean Upstream & Midstream Summit που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα κ. Δημήτρης Γόντικας, η πρώτη από τις πέντε γεωτρήσεις ολοκληρώθηκε πρόσφατα με επιτυχία και ήταν μία οριζόντια (ERD) γεώτρηση στο κοίτασμα του Βόρειου Πρίνου. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο ακόμη γεωτρήσεις στον Πρίνο και άλλες δύο στο κοίτασμα Έψιλον, ενώ η εκτίμηση της εταιρείας για την φετινή παραγωγή είναι ότι θα κυμανθεί μεταξύ 4.000 και 4.500 βαρελιών ημερησίως.

ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

Και είναι γεγονός ότι η Ενεργειακή Αιγαίου μπήκε με το δεξί στο 2018. Ως εκ τούτου όλο της το πλάνο πηγαίνει κατ’ ευχήν. Κακά τα ψέματα τέτοιες εταιρείες μας κάνουν υπερήφανους.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΗΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Ηλία Καλανταρίδη, στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, επισκέφτηκαν από τη 1 μέχρι τις 5 Μαΐου τον Δήμο Νυρεμβέργης, στο πλαίσιο ανταλλαγής πρακτικών και εμπειριών των σχετικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της επίσκεψης ήταν η επεξεργασία και υιοθέτηση καλών πρακτικών από το οικονομικό σύστημα του αδελφοποιημένου αυτού Δήμου. Τις συναντήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων απασχόλησαν ειδικότερα θέματα προϋπολογισμού-ισολογισμού, προμηθειών –δαπανών, θέματα φορολογικών εσόδων και ζητήματα ταμείου, ενώ η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα σήμερα στις 6 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου με θέμα «Ο νέος Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για όσα διέπουν, χαρακτηρίζουν ή και  απορρέουν ως υποχρεώσεις για την προστασία φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και η οποία θα έχει άμεση εφαρμογή από τις 25 Μαΐου σε όλα τα κράτη  μέλη της Ε.Ε.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, για τον νέο Σταθμό Διοδίων στην Άσπρη Άμμο που προωθεί η Εγνατία Οδός ΑΕ  αποφασίσθηκε η διεξαγωγή συλλαλητηρίου της Kαβαλιώτικης κοινωνίας, που θα γίνει την Τρίτη 15 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης της Καβάλας, από την επιτροπή των εκπροσώπων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι.

Η διαμαρτυρία αυτή  έρχεται σε σύγκρουση με την  απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και της Εγνατίας οδού Α.Ε., για την εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη της πόλης της Καβάλας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Αν μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου, η ανάδοχος εταιρεία προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των διοδίων, αποφασίστηκε να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή ώστε να υπάρξει ταχύτατη αντίδραση, με κάλεσμα των καβαλιωτών για να βρεθούν στο σημείο αυτό της Παράκαμψης και να αντιδράσουν σ’ αυτό το ενδεχόμενο.

Χθες μάλιστα δόθηκε και συνέντευξη τύπου από την δήμαρχο κ. Τσανάκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.