Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ  ΠΑΠΠΑ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας δεχτήκαμε λεκτική επίθεση από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Παππά καθώς όπως τόνισε δεν συμπεριλήφθηκαν οι δηλώσεις του στην περασμένη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Απριλίου που αφορούσαν τους Παιδικούς Σταθμούς. Του εξηγήσαμε ότι όταν έκανε τις δηλώσεις εμείς είχαμε αποχωρήσει από την αίθουσα καθώς δεν είχαμε άλλο χρόνο στην διάθεση μας και εκνευρίστηκε ακόμη περισσότερο. Του απαντήσαμε ότι δεν είμαστε υπηρέτης κανενός για να καθόμαστε καθόλη την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζουμε στον κ. Παππά ότι δεν διαθέτουμε απεριόριστο χρόνο καθώς η εκτύπωση της εφημερίδας πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη ώρα λόγω διαμαρτυρίας των περιοίκων.  Ο κ. Παππάς και ο κάθε κ. Παππάς πρέπει να διαφυλάξουν το κύρος των συνεδριάσεων αν θέλουν να υπάρχει πληρέστερη κάλυψη των συνεδριάσεων καθώς κάθε φορά η έναρξη των συνεδριάσεων γίνεται με 20 λεπτά καθυστέρηση, όπως και η τελευταία της Παρασκευής που ξεκίνησε με σχεδόν 25λεπτη καθυστέρηση.

Γι` αυτό άλλωστε και το περασμένο Καλοκαίρι απείχαμε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκινούσαν στις 8 το βράδυ καθώς δεν είχαμε την πολυτέλεια να τις καλύπτουμε σωστά λόγω έλλειψης χρόνου, κάτι που το εξηγήσαμε του κ. Παππά. Απείχαμε και ως ένδειξη διαμαρτυρίας διότι οι συνεδριάσεις αντί για τις 7 το απόγευμα ξεκινούσαν στις 8 μετά από αίτημα μικρής μερίδας δημοτικών συμβούλων που ήθελαν να κάνουν τα μπάνια τους και να πιούν το φραπεδάκι τους.  Αγαπητέ κ. Παππά πρώτα από όλα εσείς οφείλετε να βελτιώσετε τις συνθήκες συνεδρίασης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου που  θα πρέπει να ξεκινούν στην ώρα τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετούνται με οικονομία και να μην αγορεύουν προς, άγραν των πολιτικών εντυπώσεων. Η εφημερίδα μας και ο γράφων συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις από το 1987 όταν  κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν είχε γνώση πως ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι μακράν το χειρότερο από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Αν θέλετε σωστή κάλυψη των συνεδριάσεων κ. Βαγγέλη Παππά πολύ απλά βελτιώστε το και σεβαστείτε και την δουλειά των δημοσιογράφων που τρέχουν όλη την ημέρα… Και τέλος επιβάλλεται να απαντάται στις κλήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο όταν σας καλούμε για την προσωπική σας προβολή.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου «Λευκή Νύχτα» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η  φετινή διοργάνωση ήταν μακράν η καλύτερη όσων προηγήθηκαν  περιλαμβάνοντας 31 δράσεις με αποκορύφωμα την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην κεντρική Πλατεία Καβάλας.

Μάλιστα ο κ. Λεμονίδης έκανε γνωστό ότι το επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση ενός τριήμερου Φεστιβάλ στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας όπου η 2η και η 3η ημέρα θα είναι μία διαφορετική διοργάνωση.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Και είναι λογικό ο πρόεδρους του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης να κάνει λόγο, πλέον, για Φεστιβάλ Λευκής Νύχτας. Άλλωστε η τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης την Παρασκευή προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγεί τον Εμπορικό Σύλλογο στα επόμενα βήματά του.

ΤΟ ΧΑΡΗΚΑΝ

Και είναι γεγονός ότι οι Καβαλιώτες τοι χάρηκαν με το παραπάνω την Παρασκευή στη Λευκή Νύχτα. Καρφίτσα δεν έπεφτε στο κέντρο της πόλης με το «κερασάκι στην τούρτα» τη μεγάλη συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο κόσμος το καταχάρηκε με την ψυχή του.

ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

Μάλιστα, ο κ. Λεμονίδης προτείνει, αν μετατραπεί η Λευκή Νύχτα σε φεστιβάλ, να ανατεθεί διοργανωτικά σε ιδιώτη. Διότι, πραγματικά, αν γίνει τριήμερο φεστιβάλ, χρειάζεται άλλη διαχείριση. Διότι το εγχείρημα θα είναι, πλέον, πολύ μεγαλύτερο για να το αντέξει ο Εμπορικός Σύλλογος.

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Ομιλία πραγματοποίησε χθες στην Καβάλα ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης  με δυνατότητα ερωτήσεων και απαντήσεων για το μέλλον της Ευρώπης, της εσωτερικής ασφάλειας και τις μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 7 η ώρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Λούσυ», εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό όπου θα έπρεπε  για λόγους ασφαλείας να δηλώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος την συμμετοχή του στο https://Citizens-Dialogue-Kavala.temwork.fr

Θέμα της ομιλίας του ήταν «Η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η πρόταση rescue για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας»  ενώ τον διάλογο συντόνισε  η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χούκλη.

Ο κ. Στυλιανίδης ήταν  προσκεκλημένος  του ΤΕΙ ΑΜΘ.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ

Άλλωστε ο κ. Στυλιανίδης βραβεύτηκε νωρίς το πρωί χθες στις 11.30 από την Πρυτανεία του ΤΕΙ στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματικά είχε τη λαμπρότητα που της άξιζε. Λίγο αργότερα ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο. Γενικά ήταν η μέρα του χθες αφού είχε σειρά επαφών με φορείς της Καβάλας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χθες στις 9:30 το πρωί  επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στο γραφείο του, αντιπροσωπείες από τις ομάδες του προγράμματος ERASMUS+ στο οποίο συμμετέχουν το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας και το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΦΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα, χθες στις 6.30 το απόγευμα  στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν  την ευκαιρία να πληροφορηθούν  για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο, τις εξ αποστάσεως μεταπτυχιακές σπουδές, την αναγνώριση σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ, τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα, τις διαδικασίες Αίτησης Εγγραφής, την εξασφάλιση διαμονής και το κόστος διαβίωσης στην Πάφο, τις δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης και τις υποτροφίες που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 6 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου με θέμα

«Ο νέος Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για όσα διέπουν, χαρακτηρίζουν ή και απορρέουν ως υποχρεώσεις για την προστασία φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και η οποία θα έχει άμεση εφαρμογή από τις 25 Μαΐου σε όλα τα κράτη  μέλη της Ε.Ε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας διοργάνωσαν χθες  εκδήλωση-συζήτηση με θέμα ¨Από το παλαιό στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα της Δημοτικής  Καπναποθήκης στον 4ο όροφο στην Πλατεία Καπνεργάτη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  που πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικό θέμα  το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα «Κλεισθένης 1». Υπενθυμίζεται ότι χθες συνεδρίασε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας Θράκης  όπου θα συζητηθεί η νέα μεταρρύθμιση και επρόκειτο να ληφθεί σχετική απόφαση.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Με 4 εκ. ευρώ ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Καβάλας για τον μηχανολογικό ιατρικό εξοπλισμό του. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου δήλωσε ότι με αυτό τον εξοπλισμό το Νοσοκομείο θωρακίζεται για τα επόμενα χρόνια.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος της διανομής πετρελαίου θέρμανσης με τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων στην Καβάλα να έχουν μία πικρή γεύση καθώς η φετινή κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν μειωμένη κατά 10-15% σε σχέση με πέρυσι. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος επεσήμανε ότι η μείωση αυτή οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες αλλά και στο μικρό ποσοστό επιστροφής του φόρου κατανάλωσης.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις 2 ιατρών για το θέμα της υπερβολικής συνταγογράφησης  επιθεμάτων και μετά από ενδελεχή εξέταση η υπόθεση οδηγήθηκε στο  αρχείο. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι ο σύλλογος τους ασχολείται με όλα τα ζητήματα του ιατρικού κλάδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *