Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια……

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας είχαν  με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας με την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης.

Επικεφαλείς της αντιπροσωπείας ήταν η γενική υποδιευθύντρια της Υπηρεσίας Τουρισμού, Ναντέζντα Πέτροβα και  η αναπληρώτρια διοικήτρια της περιοχής Νέφσκι, Έλενα Βλαδιμίρσκαγια. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης Ρώσων τουριστών προς την Καβάλα, αλλά και Ελλήνων τουριστών προς την ρωσική πόλη με την οποία η πόλη της Καβάλας  έχει αδελφοποιηθεί.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από την πλευρά της διοίκησης της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έγινε ενημέρωση της ρωσικής αντιπροσωπείας για τις δυνατότητες που προσφέρει η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή στον τουρίστα, τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, καθ όλη την διάρκεια του έτους. Οι Ρώσοι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν επίσης για το ευρύ φάσμα  δραστηριοτήτων της δημοτικής επιχείρησης.

ΑΝΟΙΓΜΑ

Και είναι γεγονός ότι αυτό το άνοιγμα που γίνεται από πλευράς του Δήμου καβάλας και της «Δημωφέλεια» προς την Αγία Πετρούπολη είναι ένα μεγάλο τουριστικό βήμα. Άλλωστε μέσω της Ellinair  θα έχουμε και φέτος απευθείας πτήσεις με την Ρωσική αυτή μεγαλούπολη με ότι αυτό συνεπάγεται..

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ

Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, αναφορικά με  την πρόθεση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή του έργου των διοδίων στην περιοχή της Παράκαμψης της πόλης της Καβάλας, έδωσε άμεσα εντολή για την έκδοση διαταγής προσωρινής αναστολής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, μέχρι να συζητηθεί στο ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης που ήδη έχει κατατεθεί από τον Δήμο Καβάλας, από τις 28 Ιουλίου 2017. Η κ.  Τσανάκα, δήλωσε ότι ευελπιστεί με τις νομικές αυτές διαδικασίες, να πετύχουν την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής του έργου των διοδίων της παράκαμψης της Καβάλας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ ΤΕΙ

Συνάντηση είχε η Πρυτανεία του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το θέμα της συνένωσής του Ιδρύματος με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Σερρών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Θανάσης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας  επεσήμανε ότι οι διαδικασίες είναι σε φάση ολοκλήρωσης ώστε το ΤΕΙ πλέον να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστήμιο. Στο πλαίσιο αυτό καθορίστηκαν οι πανεπιστημιακές σχολές που θα λειτουργήσουν στο ΤΕΙ.

ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ

Από χθες το πρωί  ξεκίνησε ο Δήμος Καβάλας , με δικό του μηχάνημα, την μεταφορά και επίστρωση της άμμου στην Ακτή Καλαμίτσας. Είναι γνωστό ότι λόγω των νοτιάδων του χειμώνα συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στην δυτική πλευρά της ακτής μεγάλοι όγκοι άμμου, απογυμνώνοντας τα υπόλοιπα σημεία. Τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει ο ανάδοχος του έργου αυτής της παρέμβασης, να μεταφέρει ακόμη πιο οργανωμένα την άμμο και να την διασκορπίζει στα σημεία της ακτής,  όπου έχει στενέψει το πλάτος της.

ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Χθες  αφίχθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» από τις Βρυξέλες, η πρώτη αεροπορική πτήση από εταιρεία του Βελγίου TUI, η οποία θα συνδέει για πρώτη φορά την Καβάλα με τη εν λόγω χώρα, ενώ τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου με δυο πτήσεις την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής πτήσης πραγματοποιήθηκε  μια μικρή υποδοχή των επιβατών, ενώ μαζί τους συνταξίδευσαν  τουριστικοί πράκτορες, αλλά και δημοσιογράφοι, οι οποίοι την Κυριακή θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, καθώς ως Καθολικοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη..

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Χθες πραγματοποιήθηκε  η μεγάλη εκδήλωση   του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας «Λευκή Νύχτα» που ξεκίνησε  από τις 7 το απόγευμα και  κράτησε έως τις πρώτες ώρες σήμερα.

Η  φετινή διοργάνωση περιλάμβανε  31 δράσεις με αποκορύφωμα την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην κεντρική Πλατεία Καβάλας που ξεκίνησε  στις 10.30 το βράδυ περίπου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ Γ. ΡΩΜΑΝΙΑ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας διοργάνωσε προχθές   εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και στο Συνταξιοδοτικό»  στις 6.30 το απόγευμα  στην αίθουσα Ν. Μάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Βασικός  εισηγητής  ήταν  ο κ.  Γιώργος Ρωμανιάς, Οικονομολόγος, τ. Γ.Γ. Κοινωνικών. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική με τον κ. Ρωμανιά να περιγράφει με μελανά χρώματα το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μάλιστα στους δημοσιογράφους ήταν εντελώς πικρόχολος για το ασφαλιστικό σύστημα και για τις μειώσεις στις συντάξεις όλων κάτι που το ανέφερε και στους Ευρωπαίους όπως δήλωσε…

ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  πραγματοποιήθηκε χθες  στην 1 μετά το μεσημέρι με αποκλειστικό θέμα  το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα «Κλεισθένης 1». Το κατεπείγον της συνεδρίασης έγκειτο  στο γεγονός ότι στις 07/05/2018 συνεδριάζει η Π.Ε.Δ οπότε πρέπει να προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Από ότι φαίνεται άρχισαν τα όργανα για την νέα μεταρρύθμιση για τους δήμους όλης της χώρας που φέρνει τα πάνω κάτω….  Μάλλον θα έχουμε πολλά σήριαλ στην όλη υπόθεση…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ακτή της Τοσκα και όπως διαπιστώσαμε έχει γίνει εξαιρετική δουλειά.

250 ΚΛΙΝΕΣ

Όπως μας ενημέρωσαν έχουν γίνει 250 κλίνες στο συγκρότημα της Τόσκα. Και είναι καπαρωμένες για Ρώσους τουρίστες από τον όμιλο Μουζενίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *