Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΠΡΙΝΟΥ

Τρία δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου έως τις 6 Ιουνίου οπόταν πιθανόν να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των δρομολογίων. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης  εξέφρασε την ανησυχία του στις δηλώσεις του λόγω του ότι πλέον στην γραμμή δραστηριοποιείται μόλις μία ναυτιλιακή εταιρεία.

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Κι απ’ ό,τι φαίνεται σιγά- σιγά, η γραμμή Καβάλας- Πρίνου οδεύει προς κατάργηση. Μόνο η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΘ στηρίζει τη γραμμή και κάποια στιγμή πολύ πιθανόν να σταματήσει να το κάνει. Μένει στο Υπουργείο Ναυτιλίας να ξεκαθαρίσει τη στάση του και να σταματήσει να μας κοροϊδεύει.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Διακοπές υδροδότησης σημειώνονται στο δημοτικό διαμέρισμα Κρυονερίου λόγω των εργασιών υδροδότησης του δημοτικού διαμερίσματος του Ζυγού για την αντιμετώπιση των νιτρικών. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής ζήτησε την κατανόηση των δημοτών καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό έργο.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκφράστηκε από Αμερικανούς επενδυτές για το νέο Λιμάνι «Φίλιππος» Β` στο οποίο υπολείπονται  οι υποδομές. Μάλιστα ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα το δήλωσε σε μία εκδήλωση κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα  Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης.

«ΦΙΛΕΤΟ»

Και κακά τα ψέματα το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας είναι «φιλέτο» και είναι ντροπή για όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, που δεν το αξιοποίησαν. Ούτε καν τη σιδηροδρομική του σύνδεση δεν πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια και μας κορόιδευαν. Χίλιες φορές να το πάρουν οι Αμερικάνοι και να αξιοποιηθεί. Έτσι κι αλλιώς είμαστε ξεφτίλες.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Χ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ομιλία θα πραγματοποιήσει στην Καβάλα  ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης με δυνατότητα ερωταπαντήσεων για το μέλλον της Ευρώπης, της εσωτερικής ασφάλειας και τις μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις  7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Λούσυ», εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό που θα πρέπει για λόγους ασφαλείας να δηλώσει την συμμετοχή του στο https://Citizens-Dialogue-Kavala.temwork.fr

Θέμα της ομιλίας του θα είναι «Η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η πρόταση rescue για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας»  ενώ  τον διάλογο θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χούκλη.

Ο κ. Στυλιανίδης είναι φιλοξενούμενος του ΤΕΙ ΑΜΘ.

ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σήμερα θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» από τις Βρυξέλες, η πρώτη αεροπορική πτήση από εταιρεία του Βελγίου TUI, η οποία θα συνδέει για πρώτη φορά την Καβάλα με τη εν λόγω χώρα, ενώ τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου με δυο πτήσεις την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής πτήσης θα πραγματοποιηθεί μια μικρή υποδοχή των επιβατών, ενώ μαζί τους θα συνταξιδέψουν τουριστικοί πράκτορες, αλλά και δημοσιογράφοι, οι οποίοι την Κυριακή θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, καθώς ως Καθολικοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

ΣΕΛΙΔΑ

Και σήμερα, πραγματικά, ανοίγει μια νέα σελίδα για την Καβάλα και το αεροδρόμιό της. Γιατί πριν από λίγα χρόνια ούτε στο όνειρό μας δεν θα βλέπαμε τη σύνδεση απ’ ευθείας με τις Βρυξέλλες.

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Την αναπληρώτρια επικεφαλής της περιοχής Νέφσκι της Αγίας Πετρούπολης, Έλενα Βλαδιμίρσκαγια, καθώς και τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας που τη συνόδευαν, υποδέχτηκε προχθές το πρωί  στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα, ο κ. Μαρκόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ η κ. Βλαδιμίρσκαγια σημείωσε με έμφαση ότι θα βοηθήσει στην προβολή της Καβάλας στην Αγία Πετρούπολη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΠΑΦΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα, τη Δευτέρα 7 Μαΐου  στις 6.30 το απόγευμα  στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν  για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο, τις εξ αποστάσεως μεταπτυχιακές σπουδές, την αναγνώριση σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ, τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα, τις διαδικασίες Αίτησης Εγγραφής, την εξασφάλιση διαμονής και το κόστος διαβίωσης στην Πάφο, τις δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης και τις υποτροφίες που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Η λειτουργία  του Γραφείου Πολεοδομίας στον Δήμο Παγγαίου είναι πια γεγονός καθώς τέθηκε σε πλήρη λειτουργία. Συμφώνα με τον δήμαρχο Παγγαίου, κ. Φίλιππο Αναστασιάδη αποφασίστηκε η λειτουργία της  για την άσκηση πολεοδομικών δραστηριοτήτων. Η λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου θα περιορίσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση των πολεοδομικών διαδικασιών στους σχεδιασμούς των δημοτών, σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Η μεγάλη διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου «Λευκή Νύχτα» είναι προ των πυλών καθώς θα πραγματοποιηθεί απόψε από τις 7 το απόγευμα έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει 31 δράσεις με αποκορύφωμα την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην κεντρική Πλατεία Καβάλας, μία διοργάνωση που έχει  φτάσει σε εξαιρετικό  επίπεδο, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα θα γίνει ακόμη πιο ορατό και από τους επισκέπτες όμορων νομών, αλλά και από τους Βαλκάνιους επισκέπτες.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 6 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου με θέμα

«Ο νέος Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για όσα διέπουν, χαρακτηρίζουν ή και  απορρέουν ως υποχρεώσεις για την προστασία φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και η οποία θα έχει άμεση εφαρμογή από τις 25 Μαΐου σε όλα τα κράτη  μέλη της Ε.Ε.

Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας διοργάνωσε χθες το απόγευμα  εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και στο Συνταξιοδοτικό»  στην αίθουσα Ν. Μάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Βασικός  εισηγητής  ήταν  ο κ.  Γιώργος Ρωμανιάς, Οικονομολόγος, τ. Γ.Γ. Κοινωνικών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *