Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων όπου αναλύθηκαν προγράμματα έργων εξοικονόμησης ενέργειας  που αφορούν άμεσα την Θάσο για το έργο αντικατάστασης φωτισμού οδών με Led. Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ σημείωσε ότι 3 δήμοι σε όλη την χώρα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Αξίζει αν σημειωθεί ότι σ’ αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν μόνο οι Δήμοι Θάσου, Αλεξανδρούπολης και Θερμαϊκού. Αυτό φτάνει για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική προσπάθεια έχει γίνει από την πλευρά του Δήμου Θάσου.

ΚΟΠΗ ΞΕΡΑΜΕΝΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

Πρόγραμμα κοπής ξεραμένων  δένδρων θα ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Δασαρχείο Καβάλας σε μία προσπάθεια να μην προσβληθούν τα υγιή δένδρα στα περιαστικά δάση. Ο Αντιδασάρχης κ. Αλκιβιάδης Τσιτσώνης επεσήμανε ότι έχουν γίνει μελέτες και σύντομα θα ξεκινήσουν το πρόγραμμα.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

Και φυσικά επιβάλλεται το Δασαρχείο Καβάλας να παρέμβει άμεσα σ’ αυτό το θέμα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί η ασθένεια σε όλο το περιαστικό δάσος της Καβάλας.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΜΕΑ

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας με πρωτοβουλίες του διαρκώς ενισχύει και διευκολύνει τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.  Το τελευταίο διάστημα συγκέντρωσε πλαστικά καπάκια τα οποία έδωσε στον Σύλλογο ΑΜΕΑ για να προμηθευτεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στράτος Μακρογιαννίδης δήλωσε ότι βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των  ΑΜΕΑ με διάφορες πρωτοβουλίες ενώ διαθέτουν 8 λεωφορεία για ΑΜΕΑ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

Η Περιφέρεια αποφάσισε να προμηθευτεί  ανταλλακτικά για τους 3 σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Καβάλα μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την θολότητα στην ατμόσφαιρα στην Νέα Καρβάλη.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης δήλωσε πως θα τρέξουν τις σχετικές διαδικασίες το δυνατόν συντομότερα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Συνάντηση εργασίας φορέων πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με πρωτοβουλία της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα, προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τη πιθανή ρύπανση της περιοχής μας.  Κατά την διάρκεια της έγινε εκτενής ενημέρωση για τις δυνατότητες συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων με τις μεγάλες χημικές βιομηχανίες της περιοχής, για τον έλεγχο της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Η ενημέρωση σχετίζονταν  με το πως διαπιστώνεται η ρύπανση και πως μετράται, θέματα για τα οποία έκαναν σχετική ανάλυση οι ειδικοί επιστήμονες και οι εκπρόσωποι της KAVALA OIL. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, όπως και οι υπηρεσιακοί του παράγοντες, εξήγησαν το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αρμοδιότητες στο ζήτημα, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία όλων, για το καλό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η κ. Τσανάκα, εξέφρασε την ελπίδα ότι σε επόμενη συνάντηση, στην οποία θα παρευρίσκονται και εκπρόσωποι της Βιομηχανίας Λιπασμάτων θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες αποφάσεις, στο ζήτημα που απασχόλησε τη σύσκεψη αυτή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης,  Πολιτισμού και Αθλητισμού ΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης στη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Θέματα της συνάντησης ήταν οι αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας επί των θεμάτων αυτών.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Το θέμα της διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

Σύμφωνα με τον κ. Δέμπα είχαν  μια πολύ καλή συνάντηση με τη δήμαρχο, σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο, το οποίο σχεδόν από τη στιγμή που ξεκίνησε είχε μια απαξίωση, μια στασιμότητα, αφού μόνο μια επιχείρηση έχει κατορθώσει να ενεργοποιηθεί σε αυτό όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Δέμπας επεσήμανε ότι επιβάλλεται  οι τρεις εταίροι, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., το Επιμελητήριο και ο Δήμος Καβάλας να πάρουν τις αποφάσεις τους για το πώς θα πρέπει να πορευτούν  εφεξής  καθώς οι υποχρεώσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι της τάξεως των 640.000 ευρώ.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ

Με απόφαση του   Οργανισμού  Λιμένος Καβάλας τίθεται σε εφαρμογή  η απαγόρευση κυκλοφορίας  και στάθμευσης  οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως  την  διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 1-5-2018 έως και 30-9-2018 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας.

Η ως άνω  απαγόρευση δεν θα ισχύσει την Παρασκευή 4 Μάϊου 2018 λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ».

Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης  θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

Σε ό,τι αφορά το μέτρο της πεζοδρόμησης της παραλιακής, είναι γεγονός ότι το θέλουν οι επαγγελματίες της εν λόγω περιοχής. Και φυσικά το θέλουν και οι Καβαλιώτες που απολαμβάνουν τον περίπατό τους εκεί.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ

Από τις 5-9 Μαΐου θα παρουσιαστεί στην Καβάλα από τους « Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία», η εκδήλωση « Ήχος καθαρός εορταζόντων και φωνή αγαλλιάσεως» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Καβάλα τιμά τον Απόστολο Παύλο». Σε  δηλώσεις της η   Δήμαρχος  Καβάλας  κ.  Τσανάκα επεσήμανε ότι σχεδίασαν  φέτος μια καλλιτεχνική και πολιτιστική εκδήλωση ισάξιας του λαμπρού ονόματος του πολιούχου  Αποστόλου Παύλου, για να τονίσουν  την σημασία που έχει η Καβάλα και η περιοχή μας για την ευρωπαϊκή ιστορία και για την ιστορία της ανθρωπότητας για δεύτερη χρονιά. Στόχος και επιθυμία του Δήμου καβάλας  είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός για την πόλη.

ΘΕΣΜΟΣ

Μάλιστα η δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα δήλωσε πως θέλουν να κάνουν θεσμό αυτήν την εκδήλωση δεδομένου ότι ο Απόστολος Παύλος είναι συνυφασμένος με την τοπική μας ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *