Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Με 31 δράσεις θα πραγματοποιηθεί η φετινή Λευκή Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας στις 4 Μαΐου με συναυλία στην Κεντρική Πλατεία από τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση είναι πλουσιότερη σε σχέση με πέρυσι.

ΈΚΘΕΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Από 5-9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Εμπορική Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας  σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις σκέψεις τους είναι η περεταίρω αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρου, όπως συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του φορέα.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2018 που πραγματοποιήθηκε από 20-22 Απριλίου  στην Λευκωσία της Κύπρου. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κα Αναστασία Ιωσηφίδου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό σε ένα ιδιαίτερα θερμό κοινό, το οποίο κατέκλυσε το περίπτερο της καβαλιώτικης αποστολής, υποχρεώνοντας την επιχείρηση, με την βοήθεια της αεροπορικής εταιρίας Blue Air που εκτελεί το δρομολόγιο Καβάλα -Λάρνακα τους καλοκαιρινούς μήνες, να ενισχύσει με επιπλέον προωθητικό υλικό την παρουσία της. Η Αν. Ιωσηφίδου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των πολιτικών αρχών, των επιχειρηματικών φορέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της μεγαλονήσου, θέτοντας τις βάσεις για μια πολυεπίπεδη συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, αλλά και της εκπαίδευσης, καθώς είναι σε εξέλιξη συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με το Πανεπιστήμιο Frederick της Λευκωσίας για την χορήγηση υποτροφιών. Επιπλέον υπήρξε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Κύπρου, όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες αμφίδρομης συνεργασίας, που θα ενισχύσει την ροή τουριστών από την Κύπρο προς την Καβάλα, στους τομείς του θρησκευτικού, του εναλλακτικού και του σχολικού τουρισμού.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη δαπάνη για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα τρία μηχανήματα μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ενώ ο πρόεδρος της και Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, δήλωσε ότι θεωρεί πως η περιοχή θα βρει τον δρόμο της και με καλή συνεργασία τοπικής κοινωνίας, τοπικής και κεντρικής διοίκησης και των βιομηχανιών, θα ανταποκριθούν όλοι στα υπαρκτά προβλήματα και τις λογικές αντιδράσεις των συμπολιτών σε ότι αφορά την εκπομπή ρύπων από τη Βιομηχανία Λιπασμάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, είχε  την Τρίτη η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τραμπολίνο νεανίδων, Λυδία Τσακαλίδου. Η αθλήτρια του Α.Ο. Παλμού στις δηλώσεις της τόνισε ότι ο πρωταθλητισμός της αρέσει, ωστόσο δεν ξέρει ακόμη αν θέλει να γίνει προπονήτρια ή να ασχοληθεί με το άθλημα όταν μεγαλώσει. Δήλωσε πως η συγκίνησή της ήταν μεγάλη από την κατάκτηση της τρίτης θέσης πανευρωπαϊκά και πως επόμενος στόχος της είναι να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Από πλευράς του ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι η Λυδία Τσακαλίδου είναι μια αθλήτρια που εκτός από την κορυφαία διάκρισή της έχει τη δυνατότητα να φέρει και το χρυσό μετάλλιο και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα.

ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ηλία Καλανταρίδη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στον Δήμο Νυρεμβέργης στο πλαίσιο της συνεργασίας αδελφοποιημένων Δήμων, αλλά και της Ελληνογερμανικής φιλίας. Ήδη είναι προγραμματισμένο να γίνει αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο που λειτουργούν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Νυρεμβέργης και ειδικά στο τμήμα εσόδων για τις πρακτικές οι οποίες ακολουθούνται. Πρόκειται για προγραμματισμένη επίσκεψη, που το πρώτο μέρος αφορά την επίσκεψη των στελεχών του Δήμου Καβάλας στην Γερμανία και θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι την 5η Μαΐου και το δε δεύτερο μέρος, αφορά την επίσκεψη στελεχών της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Νυρεμβέργης στον Δήμο της Καβάλας για αντίστοιχη ενημέρωση, που θα γίνει το Φθινόπωρο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλα, διοργανώνει σήμερα (2μμ-4μμ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, εκδήλωση με θέμα «Envolve- Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα». Ο οργανισμός Envolve Entrepreneurship ΑΜΚΕ (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ΑΜΚΕ), είναι μια πρωτοβουλία για τη στήριξη και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που ιδρύθηκε το 2012, ενώ στο πλαίσιο προώθησης της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς και προβολής και ενημέρωσης για το πρόγραμμα επιχειρηματικής βράβευσης Envolve Award Greece, διοργανώνει μία σειρά επισκέψεων σε 13 πόλεις της Ελλάδας. Με την κατάθεση των αιτήσεων για το Envolve Award Greece 2018 να έχει ήδη ξεκινήσει, το Envolve αναζητά άτομα που έχουν νέες επιχειρηματικές ιδέες ή ενδιαφέρονται να εξελίξουν την επιχείρησή τους. Αυτές οι επιχειρήσεις ενδέχεται είτε να πληρούν τις προϋποθέσεις για κάποιο βραβείο είτε να μπορούν να επωφεληθούν από την παροχή επιχειρηματικής εκπαίδευσης και πόρων.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, είχε την Τρίτη ο αποχωρών Λιμενάρχης Καβάλας, αρχιπλοίαρχος  κ. Θωμάς Τσιαλός.  Ο κ. Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι ο κ. Τσιαλός διαδραμάτισε πολύ σοβαρό ρόλο στην Καβάλα, καθώς είναι ο μακροβιότερος λιμενάρχης στην πόλη μας». Από πλευράς του ο κ. Τσιαλός σημείωσε με έμφαση ότι  έμελε η Καβάλα να είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, εκφράζοντας την πίστη ότι υπηρέτησε με αξιοκρατία και νομιμότητα το καθήκον του.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

Κατά την προσωπική μας άποψη, ο απερχόμενος Λιμενάρχης κ. Τσιαλός ήταν από τους καλύτερους Λιμενάρχες που πέρασαν από την Καβάλα. Δυστυχώς, τον «έφαγαν» οι ναυτιλιακές εταιρείες.

ΜΑΚΑΡΙ

Και μακάρι ο διάδοχός του να είναι, έστω και στο μισό, μαχητικός όπως ο ίδιος.

ΑΣΚΗΣΗ

Ο Οργανισµός «Το Χαµόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε χθες Άσκηση Πυροπροστασίας, Απεγκλωβισµού και ∆ιάσωσης τραυµατισθέντων ατόµων, στο σπίτι του Οργανισμού στην Νέα Ηρακλείτσα. Στην άσκηση ευρείας κλίµακας συμμετείχαν το προσωπικό και τα παιδιά που διαµένουν στο σπίτι, αλλά και όλοι οι άµεσα εµπλεκόµενοι φορείς και υπηρεσίες. Έλαβαν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ελευθερούπολης, ο ∆ήµος Παγγαίου, η Πολιτική Προστασία του ∆ήµου, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΔΗΕ και το Ανακριτικό Τµήµα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, μαθητές και μαθήτριες από τις σχολικές μονάδες του Νομού Καβάλας θα πάρουν μέρος σε Ανοιχτό Μάθημα Παραδοσιακών Χορών που θα γίνει  Πέμπτη και Παρασκευή, 26-27 Απριλίου, πρωινές ώρες  (9.00-13.00μμ) στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας  με θέμα  «Αγαπώ το Χορό και την Παράδοση». Ειδικότερα, την Πέμπτη από τις 9.00π.μ.-11.00π.μ.,150 μαθητές και μαθήτριες Α και Β Γυμνασίου από το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας συνοδευόμενοι από καθηγητές τους θα πάρουν μέρος στο Ανοιχτό Μάθημα Χορού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *