Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ΡΥΠΟΙ ΤΗΣ ΒΦΛ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νέα Καρβάλη την περασμένη εβδομάδα για το θέμα των αέριων ρύπων και τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων παρουσία στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου Καβάλας, λοιπών φορέων, κατοίκων και εκπροσώπων της εταιρείας. Αφορμή στάθηκε το θέμα της δυσοσμίας στην Καρβάλη τη Μεγάλη Εβδομάδα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης ΑΕ κ. Θεοδώρα Κουλουρά να τονίζει ότι οι μετρήσεις των ρύπων που γίνονται από την Βιομηχανία είναι πολύ πιο κάτω από το επιτρεπόμενο όριο. Δυστυχώς η κ. Κουλουρά δεν ολοκλήρωσε την ομιλία της καθώς την διέκοψαν κάποιοι κάτοικοι. Χθες  η κ. Κουλουρά έδωσε συνέντευξη τύπου όπου επανέλαβε ότι οι  μετρήσεις των ρύπων που κάνει η Βιομηχανία είναι πολύ πιο κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια  και τόνισε  ότι  το εργοστάσιο δραστηριοποιείται έχοντας αρκετές παραγωγικές μονάδες οι οποίες είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Αρχών και κάτω από όρους οι οποίοι τίθενται από διάφορες αδειοδοτήσεις.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΗ

Η κα Κουλουρά κέρδισε τις εντυπώσεις από τους δημοσιογράφους καθώς έδειξε με ειλικρίνεια ότι δέχεται οποιαδήποτε άλλη μέτρηση που θα προκύψει από επίσημο φορέα αναφορικά με την αέρια ρύπανση στην περιοχή.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόντρα news» οι πρώην βουλευτές κ.κ. Καλαντζής, Κλειτσιώτης και Πασχαλίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υποψήφιος θα είναι και ο σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, ο κ. Κώστας Αντωνιάδης. Βέβαια για τον τελευταίο έχουμε την αίσθηση ότι υπάρχει ασυμβίβαστο, όπως επίσης και ότι ο ίδιος δεν δείχνει να είναι πρόθυμος για μία τέτοια υποψηφιότητα. Τέλος, η εφημερίδα «Κόντρα news» μάλλον έχει πέσει σε ένα ατόπημα αφού ουσιαστικά δείχνει ότι το ψηφοδέλτιο δεν θα έχει καμία υποψήφια γυναίκα, κάτι που δεν προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΠΡΙΝΟΥ

Παραμένουν 2 τα δρομολόγια καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου ενώ από τις 30 Απριλίου θα εκτελούνται  3 καθημερινά, γεγονός που θεωρείται από την Θασιακή Ένωση Καβάλας ως απαξίωση της γραμμής.  Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης  σημείωσε ότι αυτά τα δρομολόγια θα ισχύσουνε έως τα τέλη Ιουνίου και ουσιαστικά οι ναυτιλιακές εταιρείες προσπαθούν να καταργήσουν την γραμμή.

Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ

Ανοιχτή ήταν  χθες για το κοινό η Μεραρχία  Τεθωρακισμένων  Καβάλας λόγω της εορτής του Αγίου Γεωργίου και στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν κάποια άρματα μάχης μεταξύ αυτών και ‘ένα εντυπωσιακό Leopard. Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη ενώ παρατέθηκε και μία δεξίωση προς τιμήν του.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Εβδομάδα Υγείας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για πρώτη φορά στην Ελλάδα με 28 δράσεις ενημέρωσης και ιατρικές εξετάσεις. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του εγχειρήματος, τονίζοντας ότι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡ

Την Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα ενημέρωσαν τα μέλη της Συντονιστική Επιτροπής για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης έκανε λόγο για έκπληξη από πλευράς της κ. Σακοράφα σχετικά με την όδευση του αγωγού καθώς διαπίστωσε πολλές παρατυπίες..

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας  πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία πλήθους κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία  η παρουσίαση του βιβλίου του βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού με τίτλο «Τα σιλό». Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου  ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε  η κ. Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχος Καβάλας. Ο συγγραφέας ανέφερε ότι το βιβλίο του αυτό είναι το πρώτο της καριέρας της γράφοντας το στα 15 χρόνια του ενώ αναφέρεται στην γιαγιά και τον παππού του.

ΑΣΚΗΣΗ

Ο Οργανισµός «Το Χαµόγελο του Παιδιού» διοργανώνει Άσκηση Πυροπροστασίας, Απεγκλωβισµού και ∆ιάσωσης τραυµατισθέντων  ατόµων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του Οργανισμού στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας  την Τετάρτη 25 Απριλίου  στις 9 το πρωί.  Στην άσκηση ευρείας κλίµακας θα συµµετέχουν το προσωπικό και τα παιδιά που διαµένουν στο σπίτι, αλλά και όλοι οι άµεσα εµπλεκόµενοι φορείς και υπηρεσίες. Συγκεκριμένα  θα λάβουν µέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ελευθερούπολης, ο ∆ήµος Παγγαίου, η Πολιτική Προστασία του ∆ήµου, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ∆Ε∆∆ΗΕ και το Ανακριτικό Τµήµα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου  μαθητές και μαθήτριες από τις σχολικές μονάδες του Νομού Καβάλας θα πάρουν μέρος σε Ανοιχτό Μάθημα Παραδοσιακών Χορών που θα γίνει  Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27 Απριλίου 2018,  πρωινές ώρες  ( 9.00-13.00μμ) στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας  με θέμα  «Αγαπώ το Χορό και την Παράδοση».

Ειδικότερα, την Πέμπτη από τις  9.00π.μ. – 11.00π.μ.,150 μαθητές και μαθήτριες Α και Β Γυμνασίου από το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας συνοδευόμενοι από καθηγητές τους θα πάρουν μέρος στο Ανοιχτό Μάθημα Χορού.

ΕΠΑΦΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σήμερα στις 11.30 το πρωί  θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος στο γραφείο του, ο αποχωρών Λιμενάρχης Καβάλας, Αρχιπλοίαρχος  κ. Θωμάς Τσιαλός.

Ακολούθως στις 12:00 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα υποδεχθεί στο γραφείο του την αθλήτρια Λυδία Τσακαλίδου, από τον ΑΟ Παλμός που συμμετείχε με την Εθνική Νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο στο Αζερμπαϊτζάν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Στην χορηγία υποτροφιών σε δύο αποφοίτους μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) προχώρησε και φέτος ο όμιλος της Energean.

Οι υποτροφίες αφορούν αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, που παρέχεται από το Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., με την υποστήριξη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τους κ. Κωνσταντίνο Κιουρτζίδη και κ. Διαμαντή Πασαδάκη, οι οποίοι επελέγησαν με κριτήριο τις επιδόσεις τους.

Οι σχετικές επιταγές όπως και τα πτυχία αποφοίτησης παραδόθηκαν στους διακριθέντες αποφοιτήσαντες από το μέλος του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean κ. Ευάγγελο Λεώβαρι, στη διάρκεια της

τελετής αποφοίτησης και ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου στα διοικητικά γραφεία του ΤΕΙ στην Καβάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *