Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

 ΕΠΑΦΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε προχθές το πρωί  στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Καβάλας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι η δήμαρχος είναι συμπαραστάτης στα προβλήματα τους. Η κ. Τσανάκα δήλωσε πως είναι πρόθυμη να τους δεχθεί, κάθε φορά που θα προκύπτουν ζητήματα στα οποία χρειάζονται την βοήθειά της.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι στα πλαίσια του περιορισμού του φαινομένου ύπαρξης  αδέσποτων ζώων  από τους δρόμους του Δήμου Καβάλας, προτίθεται να εντατικοποιήσει στο άμεσο μέλλον τους ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Προκειμένου αφενός να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία και αφετέρου να περιοριστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να συνεργάζονται σε περίπτωση ελέγχου με τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνομικούς και να τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων συντροφιάς, δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας, προς όφελος τόσο των δεσποζόμενων, όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Δυστυχώς, αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε εδώ και μήνες ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει. Δεν ελέγχεται πια κι αν θέλει ο δήμος Καβάλας να κάνει κάτι σοβαρό πρέπει να κάνει ένα νέο κυνοκομείο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκυλιών, να τα στειρώνει έτσι ώστε να μην αναπαράγονται. Διότι εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, στην αναπαραγωγή τους.

ΣΤΟ ΤΕΙ

Για παράδειγμα, στο ΤΕΙ Καβάλας η κατάσταση είναι εφιαλτική δεδομένου ότι τα αδέσποτα αναπαράγονται συνεχώς. Καθημερινά σπουδαστές και καθηγητές διαπιστώνουν την ύπαρξη νέων κουταβιών! Και φυσικά αυτά, αύριο- μεθαύριο, θα γεννήσουν νέα κουτάβια…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ERASMUS

Αντιπροσωπεία μαθητών από τρεις χώρες του εξωτερικού, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, αλλά και την Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται από το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, επισκέφθηκε χθες το πρωί  στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, δέχθηκε  την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών, που έρχονται στην πόλη Καβάλας  μέσω του προγράμματος Erasmus, αντικείμενο το οποίο έχει δύο διαστάσεις, το πολιτισμικό, που έχει να κάνει με την παράδοση, την ιστορία, την αρχαιοελληνική γραμματεία κι από την άλλη με τον τρόπο της εκπαίδευσης, θέμα, που είναι σύγχρονο και εξελισσόμενο.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 

Αφιερωμένη στην κίνηση ατόμων με αναπηρία στην πόλη, ήταν η δράση του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο συμμετοχής του συλλόγου στην «Εβδομάδα Υγείας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, Μάκη Κρεμύδα επισκέφθηκαν  δομές που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και είχαν συνάντηση   με την διευθύντρια του Ε.Φ.Κ.Α.  στην οποία έθεσαν  τους προβληματισμούς τους  σχετικά με την προσβασιμότητα του κτηρίου και μετά, όπως προέβλεπε το σενάριο, με παραπεμπτικό προς το νοσοκομείο, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων επιβιβάστηκαν σε προσβάσιμα λεωφορεία του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας από τις στάσεις του δημοτικού κήπου και του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. ως πολίτες – πελάτες του αστικού Κ.Τ.Ε.Λ..

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, της Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Κορίνας Χιώτη Πρασσά και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Θοδωρή Γκόνη.

Πέρυσι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στήριξε το Φεστιβάλ Φιλίππων, συνδράμοντας για πρώτη φορά οικονομικά για τη φιλοξενία πέντε ομάδων της νέας γενιάς από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, στην περιοχή των Κρηνίδων και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τεσσάρων νέων παραστάσεων εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα.

Όπως ανέφεραν η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, υπάρχει και φέτος η επιθυμία να επαναληφθεί το περσυνό εγχείρημα και να διοργανωθεί για άλλη μια φορά το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος, στην περιοχή των Κρηνίδων.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ο κ. Μέτιος, υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενισχύοντάς την οικονομικά και εξέφρασε την επιθυμία, οι παραστάσεις που θα γεννηθούν από αυτό το Εργαστήρι να παρουσιαστούν εκτός από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και στη Σαμοθράκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ

Η Ένωση Φυσικών Καβάλας διοργανώνει τη δράση «Η Φυσική  μαγεύει την Καβάλα»  το διήμερο Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Απριλίου. Εκλεκτός προσκεκλημένος ο αστροφυσικός καθηγητής Στράτος Θεοδοσίου, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί θα μιλήσει σε μαθητές λυκείων , ενώ το απόγευμα στις 7 η ώρα   στο κοινό της Καβάλας. Το Σάββατο το πρωί θα διεξαχθεί στο 1ο Λύκειο Καβάλας ο 2ος Διαγωνισμός Πειραμάτων για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σχολεία από τους νομούς Δράμας  και Καβάλας. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΈΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ

Έκθεση επικινδύνου συνέταξε η Πολεοδομία Καβάλας για το σπίτι που κάηκε επί της 7ης Μεραρχίας δίνοντας προθεσμία 90 ημερών στους 19 συνιδιοκτήτες του να το επιδιορθώσουν. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη σημείωσε ότι το κτίριο δεν μπορεί να κατεδαφιστεί καθώς είναι προτεινόμενο διατηρητέο.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ

Προς αξιοποίηση οδεύει το κτίριο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής στο συγκρότημα του πρώην Σανατορίου.  Ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας κ. Αρχέλαος Γρανάς δήλωσε ότι υπάρχουν 2 ενδιαφερόμενοι επενδυτές από τους οποίους θα ζητήσουν εγγράφως οικονομικές προσφορές.

ΥΔΡΕΥΣΗ ΖΥΓΟΥ

Από το δίκτυο Κρυονερίου υδροδοτείται το Δημοτικό Διαμέρισμα του Ζυγού με συνέπεια τα ποσοστά σε νιτρικά να είναι σχεδόν μηδενικά, όπως το διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Ζυγού κ. Λεωνίδας Βουδούρη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Λαϊκή Συνέλευση ήταν  να γίνει χθες στην Καρβάλη για την αέρια ρύπανση. Από πλευράς της εταιρείας η Αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Κουλουρά διευκρίνισε ότι οι ρύποι που καταγράφονται είναι πολύ πιο κάτω από το επιτρεπτό όριο. Σε ότι αφορά την συνέλευση λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα από κάποιους  θερμόαιμους.

ΤΟ ΘΕΜΑ

Πάντως το θέμα φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια από πλευράς Δήμου Καβάλας που θέλει να προμηθευτεί  μηχανισμό μέτρησης των ρύπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *