Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΤΜ

Να παραμείνουν τα μηχανήματα ΑΤΜ της Τραπέζης Πειραιώς στην οδό Βενιζέλου όπου κλείνει το υποκατάστημα της, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης δήλωσε ότι θα στείλουν σχετική επιστολή στην Τράπεζα, καθώς από το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετούνται δεκάδες επαγγελματίες.

ΘΕΤΙΚΑ

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, η Τράπεζα Πειραιώς αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου κι απ’ ό,τι φαίνεται θα το ικανοποιήσει.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας προκήρυξε διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών στο ΕΠΑΛ της Θάσου αλλά απέβη άγονος καθώς δεν ενδιαφέρθηκαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι προσπαθούν να λύσουν το θέμα καθώς δεν μπορούν να υποχρεώσουν κανένα φορέα μεταφοράς να αναλάβει το έργο.

ΣΥΝΘΕΤΟ

Το θέμα είναι σύνθετο καθώς, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης, ως φορέας είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο καθώς διαθέτουν τον ανάλογο στόλο λεωφορείων. Μένει στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας να επανεξετάσει το θέμα.

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Μία σειρά ανταλλακτικών προμηθεύτηκε η ΔΕΥΑΚ για τον Σταθμό Βιολογικού  Καθαρισμού  της Άσπρης Άμμου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Χαράλαμπο Κουφατζή αυτά θα τοποθετηθούν την επόμενη εβδομάδα για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την διαρροή στην θάλασσα ημιεπεξεργασμένων λυμάτων.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΒΑΛΗ

Έκτακτη Λαϊκή Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Νέας Καρβάλης και των φορέων  θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης με αφορμή την θολότητα στην ατμόσφαιρα που προκαλείται από την Βιομηχανία  Φωσφορικών Λιπασμάτων.  Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρβάλης κ. Νίκος Γκίκας δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους κατοίκους, που εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επικίνδυνων ατμοσφαιρικών ρύπων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μάλιστα, στη σημερινή συνέλευση στη Νέα Καρβάλη αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή φορέων καθώς το θέμα μονοπώλησε το ενδιαφέρον την περασμένη εβδομάδα αλλά και αυτήν που είναι ήδη στα μέσα της. Είναι ένα ζήτημα με πολλές πτυχές κι ελπίζουμε να βρεθεί μία άκρη.

ΕΥΘΥΝΗ

Μάλιστα, η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, κα Αναστασία Ιωσηφίδου, σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι οι έλεγχοι για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας. Βέβαια, από την πλευρά της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ήδη διενήργησε ελέγχους και τα αποτελέσματα επρόκειτο να βγουν χθές.

ΜΕΤΡΗΤΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να προμηθευτεί τρεις μετρητές ρύπων που θα τους εγκαταστήσει στη Νέα Καρβάλη και στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τη δήμαρχο κα Τσανάκα θέλουν να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις στο κομμάτι της μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων.

ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Στο μεταξύ και η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων το καλοκαίρι θα προμηθευτεί ειδικούς μηχανισμούς που ονομάζονται πλυντήρια αερίων για να περιορίσει το πρόβλημα.

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Άμεσα οι υπάλληλοι του αρμόδιου συνεργείου για τα αδέσποτα του Δήμου Καβάλας, ερεύνησαν το περιστατικό που καταγγέλθηκε, ότι αδέσποτο δάγκωσε πολίτη στην Περιμετρική οδό της Καβάλας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Διαπιστώθηκε ότι το σκυλί το οποίο εντοπίστηκε, δεν ήταν αδέσποτο, αλλά δεσποζόμενο, για το οποίο ο Δήμος Καβάλας δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη. Αναζητήθηκε ωστόσο και βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στον παθόντα.

ΠΑΡΑΓΙΝΕ

Σε ό,τι αφορά τώρα με τα αδέσποτα σκυλιά, η κατάσταση παράγινε. Όπως περιγράψαμε και χθες σε άρθρο μας, επιτέθηκαν στην οδό Φιλελλήνων σ’ έναν τυφλό και τον έριξαν στο πεζοδρόμιο. Επιτέλους, πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά αυτό το πρόβλημα γιατί ούτε κι αυτά τα ζώα έχουν ευθύνη, αλλά ούτε και οι ταλαίπωροι συμπολίτες μας που πέφτουν θύματα επιθέσεων από αυτά. Το κακό παράγινε, αφού τα αδέσποτα σκυλιά στην Καβάλα ξεπερνούν τα 400.

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, για το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του Μουσείου Θόδωρο Κοκκινίδη.

Ο καλλιτέχνης και δημιουργός των γνωστών ομοιωμάτων του Μουσείου, το οποίο βρίσκεται στα Κηπιά του νομού Καβάλας, επισκέφθηκε τη Δήμαρχο στο γραφείο της συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Ξανθόπουλο και συζήτησαν για τη δυνατότητα να μετεγκατασταθεί το Μουσείο στην Καβάλα, σε χώρο που θα διαθέσει ο Δήμος Καβάλας. Στο ζήτημα αυτό έγινε εκτενής συζήτηση, κατά την οποία η Δήμαρχος δήλωσε, πως επιθυμεί πάρα πολύ μια τέτοια εξέλιξη, να μεταστεγαστεί δηλαδή το Μουσείο στην Καβάλα, εφ’ όσον ληφθεί από τον κ. Κοκκινίδη μια τέτοια οριστική απόφαση και εφ’ όσον εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος από το Δήμο Καβάλας.

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χθες το πρωί επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του, αντιπροσωπεία από την ομάδα του προγράμματος ERASMUS+ που αφορά σε πολιτιστικά θέματα, στο οποίο συμμετέχει και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Μια σκέψη για το “Σχόλια….

  • Ωράριο δημοτικής βιβλιοθήκης

    Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι βιβλιοθήκες είναι το κλειδί για την παιδεία την γνώση και την ψυχαγωγία.Καθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα πρόσβασης στην βιβλιοθήκη.Οι νέοι της εποχής μου μαζί και εγώ αναζητούμε ένα χώρο που να μας εμπνέει και να μας βοηθάει στο θέμα της συγκέντρωσης.Τα παιδιά κυρίως στο λύκειο αλλά όχι μόνο νιώθουν την ανάγκη να βρίσκονται σε τέτοιους χώρους όπου υπάρχει ασφάλεια και κυρίως ησυχία.Ειναι γνωστό πως όσο περνάνε τα χρόνια το ωράριο των παιδιών θα γίνεται όλο και πιο πιεστικό, καθημερινά τελειώνουμε το σχολείο στις δύο και μετά πρέπει να διαβάσουμε για το σχολείο και το φροντιστήριο.Αυτο που με προβληματίζει το τελευταίο διάστημα και δυσκολεύομαι να κατανοήσω είναι το ωράριο της δημοτικής βιβλιοθήκης “Βασίλης βασιλικός”.Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε το αναγνωστήριο ειναι ανοιχτό δευτέρα , πέμπτη, παρασκευή 9-3:30 και τρίτη, Τετάρτη 1-8.Οταν η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή μέχρι τις 3 και μισή πιστεύω καταλαβαίνετε πως τα παιδιά δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν λόγω του σχολείου.Κατανοω πώς οι προσλήψεις είναι δύσκολες αλλά η αλλαγή του προγράμματος είναι εφικτή.Τα παιδιά της ηλικία μου θα έπρεπε να έχουμε πρόσβασης καθημερινά στο αναγνωστήριο όπως γίνεται σε μεγαλυτερες πόλεις.Οι γονείς μας και οι καθηγητές μας θέλουνε να πετύχουμε τούς στόχους μας με σκληρή δουλειά , πώς είναι δυνατός αυτό όταν για παράδειγμα το οικογένειακο περιβάλλον δεν επιτρέπει το διάβασμα στο παιδί και εκείνο δεν έχει την πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη; Θέλετε τα παιδιά σας να είναι μορφωμένα με ένα πτυχίο ,πώς θα επιτευχθεί αυτό όταν η ίδια η πόλη που αποτελείται από τούς γονείς δεν ενδιαφέρεται για τα ζητήματα των νέων;

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *