Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΈΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μετά την  έκταση που έλαβε το φαινόμενο  με την θολότητα στην ατμόσφαιρα  στην Νέα Καρβάλη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους για αέρια ρύπανση.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε με έμφαση ότι διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους σε ότι αφορά την εκπομπή ρύπων από την Βιομηχανία και τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τούς δεν δείχνουν  κάτι το ανησυχητικό καθώς το επίπεδο των ρύπων είναι πολύ πιο χαμηλό από το επιτρεπτό όριο.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μία Λαϊκή Συνέλευση στην Καρβάλη για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της θολότητας που εικάζεται ότι προκαλείται από την Βιομηχανία Φωσφορικών λιπασμάτων.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αυξήθηκε αισθητά ο αριθμός προσφύγων που φιλοξενούνται στην Καβάλα. Συγκεκριμένα στους 397 ανέρχονται  οι πρόσφυγες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, αντί για 340 που ήταν μέχρι προσφάτως ,  χωρίς ωστόσο να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα στην φιλοξενία τους.  Οι χώροι επαρκούν, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού.

ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ

Από την άλλη σε ότι αφορά τα ασυνόδευτα άτομα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, αυτά παραμένουν το μεγάλο πρόβλημα. Συχνά πυκνά μπλέκονται σε επεισόδια και έρχονται ακόμη και αντιμέτωπα με τους κατοίκους της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι ένας νεαρός Πακιστανός καταδικάστηκε για κλοπή στο Δικαστήριο της Καβάλας αυτή την εβδομάδα…..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Και  δυστυχώς πολλά από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα δείχνουν να νοιώθουν εχθρικά στην χώρα μας παρότι η υποδοχή που τους έτυχε είναι εξαιρετική…

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Την Δευτέρα 16 Απριλίου ξεκινά η Εβδομάδα Υγείας που περιλαμβάνει 28 δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με διάφορους φορείς και συλλόγους.

Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα έχει επιτυχία για να γίνει θεσμός.

 ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Συνάντηση στην Αθήνα  με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε προχθές ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου λόγω της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στην Θάσο. Ο κ. Κουρουμπλής παρουσιάστηκε θετικός στο θέμα της διευθέτησης του μεταφορικού ισοδύναμου και εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις  και από πλευράς άλλων δημάρχων που συμμετείχαν στην χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο ναυτιλίας.

ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

Τείνει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα αναλώσιμα φάρμακα και τους φαρμακοποιούς όπως δηλώνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή. Όπως εξήγησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έκανε το πάν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ στόχος είναι η εξόφληση των αναλωσίμων να γίνεται μέσα σε 60 ημέρες και όχι σε 4 μήνες ‘όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών  Καβάλας και η θεατρική ομάδα «Χ-οδός» συνεργάζονται για άλλη μια φορά και παρουσιάζουν το έργο «Πάλι Καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη , έτσι όπως το διασκεύασε και το σκηνοθέτησε ο Παύλος Λεμοντζής.

Τετάρτη,  Πέμπτη και  Παρασκευή , 18-19 και 20 Απριλίου αντίστοιχα, θα παρουσιαστεί η παράσταση στο θεατράκι της Στέγης στις 9.15 το βράδυ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Την ερχόμενη Κυριακή του Θωμά ολοκληρώνεται η προετοιμασία των ομάδων κολύμβησης που επέλεξαν το δημοτικό κολυμβητήριο Καβάλας, το οποίο με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται σε πανελλήνιο προπονητικό κέντρο. Πρόκειται για τις ομάδες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Ηλυσιακου, της Καλαμαριάς καθώς και μέλη της εθνικής ομάδος κολύμβησης, που πραγματοποίησαν την προετοιμασία τους στην πόλη της Καβάλας.

Εκατοντάδες αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες διέμειναν και επισκέφθηκαν την πόλη της Καβάλας, αναπτύσσοντας τη διάσταση του αθλητικού τουρισμού. Η μεγαλύτερη σε διάρκεια παραμονή, έντεκα ημέρες, ήταν των αποστολών Ολυμπιακού και Ηλυσιακου. Οι παράγοντες των ομάδων και οι αθλητές, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν στο κολυμβητήριο της Καβάλας, καθώς και από τις ομορφιές της πόλης, ανανεώνοντας φυσικά το ραντεβού για την περίοδο της επόμενης προετοιμασίας τους.

ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ

Και αυτό φυσικά είναι το μεγάλο κέρδος για την Καβάλα που διαθέτει ένα από τα ελάχιστα κλειστά κολυμβητήρια στην Ελλάδα που διαθέτουν πιστοποίηση…. Ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν…

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΠΗ

Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα ξεκίνησε από χθες  την καθιερωμένη επίσκεψη στα Κ.Α.Π.Η. του Νομικού Προσώπου  «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας» για το τσούγκρισμα των αυγών , στα πλαίσια των εορτών του Πάσχα .

Η αρχή έγινε  με επίσκεψη  στο ΚΑΠΗ Χαλκερού.

ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ…

Όπως αναφέραμε και χθες, προτεινόμενο ως διατηρητέο αποδείχθηκε ότι είναι το ακατοίκητο σπίτι στην περιοχή του Φαλήρου που την Κυριακή του Πάσχα τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο Δήμος Καβάλας θα στείλει επιστολή στους ιδιοκτήτες για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους περιοίκους, όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη… Αλλά δυστυχώς όπως παραδέχτηκε και η κ. Δρακονάκη, αυτό το «κουφάρι»  πλέον όπως κατάντησε δεν μπορέι να κατεδαφιστεί… Και φυσικά σε καμία περίπτωση οι ιδιοκτήτες του δεν πρόκειται να δαπανήσουν χρήματα για να το επισκευάσουν… Τα κόστη είναι τεράστια…

ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΕΙ…

Έτσι αυτό το καμένο κτίριο θα «κοσμεί»  για πολλά χρόνια την περιοχή του Φαλήρου και θα αποτελεί και κίνδυνο για τους περίοικους… Άλλωστε έτσι όπως κατάντησε ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει….

ΑΝΩΔΥΝΑ..

Ανώδυνα  πέρασε η χθεσινή Παρασκευή και 13 για την Καβάλα σε πείσμα των προληπτικών!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *