Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ AEGEAN

Χθες υπό την αιγίδα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στο γραφείο του για το θέμα των δρομολογών της Aegean από Καβάλα προς Αθήνα, καθώς η γραμμή έχει υποβαθμιστεί πλήρως με στόχο να βρεθεί άμεση λύση.

ΦΙΛΟΤΙΜΗ…

Φιλότιμη, πραγματικά, η προσπάθεια του κ. Αντωνιάδη και μακάρι να  προκύψει κάτι. Η Aegean είναι ένας κολοσσός που κινείται με βάση το δικό της πρόγραμμα και όχι με τις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας όπως η Καβάλα. Οι τοπικοί Φορείς πίεσαν χθες και η εταιρεία κατ` αρχήν ανακοίνωσε 2 επιπλέον δρομολόγια!  Πάλι καλά..

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της, Αθανάσιου Παρμενίδη, πρόσφερε την καθιερωμένη Πασχαλινή Συναυλία της με έργα κατανυκτικού ύφους, στο πνεύμα των ημερών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε χθες στο Αμφιθέατρο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί εκτός από το πασίγνωστο εγκώμιο «Αι γενεαί πάσαι», ακούστηκαν έργα μεγάλων μουσουργών που παραδοσιακά συνδέονται με την κορύφωση του Θείου Δράματος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Απρόσμενη χαρακτήρισε σε δηλώσεις του την εξέλιξη με τους 63 συμβασιούχους παρατασιούχους του Δήμου Καβάλας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης καθώς λόγω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ μόλις 4-5 έχουν επιλεγεί για να προσληφθούν ως μόνιμοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Μάλιστα χαρακτήρισε πολύ αρνητική αυτή την εξέλιξη δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι σήμερα στην Υπηρεσία Καθαριότητας είναι πολύ λίγοι.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Μάλιστα, όλες αυτές τις μέρες είναι ορατό το πρόβλημα με τους κάδους ανακύκλωσης οι οποίοι δεν αδειάζουν. Κυριολεκτικά ξεχειλίζουν από χαρτιά. Κι απ’ ό,τι φαίνεται αυτή η ιστορία θα τραβήξει σε μάκρος.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Διαρκείς ελέγχους  διενεργεί  η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας στην αγορά της Καβάλας λόγω των ημερών του Πάσχα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του προχθές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου έκανε γνωστό ότι οι τρεις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας λόγω της έλευσης του Πάσχα πραγματοποιούν ελέγχους για την διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών. Πρόκειται για την Κτηνιατρική Υπηρεσία, την Διεύθυνση Υγείας και την Διεύθυνση Εμπορίου, που τις τελευταίες ημέρες παρά την έλλειψη σε προσωπικό διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους προς πάσα κατεύθυνση. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης των καταναλωτών καθώς σε πολλές περιπτώσεις χωρίς το ενεργό ενδιαφέρον του καταναλωτή δεν μπορούν να αποδώσουν μόνο οι έλεγχοι.

ΘΕΤΙΚΟ

Και είναι πολύ θετικό που γίνονται αυτοί οι υγειονομικοί έλεγχοι γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιο άθλιοι που δεν διστάζουν να παίξουν με την ανθρώπινη υγεία. Είναι τα σημεία των καιρών…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ

Από τον Δήμο Καβάλας  εξελίσσεται ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, σε μια προσπάθεια βελτίωσης του οδικού δικτύου, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Βρούτου, στο τμήμα μέχρι την συμβολή της με την οδό Πτολεμαίου, στην πόλη της Καβάλας, κατά την εκτέλεση εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στην ιδία εργολαβία προβλέπεται η ασφαλτόστρωση σημαντικών αρτηριών όπως η οδοί Σαππαίων, 25ης Μαρτίου και Αγίου Αθανασίου.

Παράλληλα έχει ήδη δημοπρατηθεί η εργολαβία του 2018 για τη Δημοτική Ενότητα  Καβάλας ύψους 500.000 ευρώ. Η επιλογή των δρόμων προς ασφαλτόστρωση γίνεται και με άλλα κριτήρια πέρα από την κακή τους κατάσταση, όπως είναι η διέλευση μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων.

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Αρνητικός είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας στην ίδρυση και λειτουργία πολυκαταστήματος ένδυσης και υπόδησης στο κέντρο της πόλης  επί της οδού ‘Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου καθώς όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης η αγορά της Καβάλας δεν μπορεί να σηκώσει και άλλο πολυκατάστημα. Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας και η άδεια εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τους Ξενοδόχους της Καβάλας για την περίοδο των εορτών του Πάσχα όπως το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ακυρώσεις κρατήσεων, ενώ ούτως η άλλως το Πάσχα δεν δουλεύουν πολύ με Τούρκους τουρίστες.

ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ

Σε χαμηλές τιμές πούλησαν φέτος οι κτηνοτρόφοι τα αμνοερίφια καθώς οι πιέσεις από πλευράς των εμπόρων ήταν πολύ μεγάλες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Νίκο Δημόπουλο.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη, η διανομή έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα συνολικά για όλα τα προϊόντα και όχι σε δύο δόσεις όπως στο παρελθόν!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Τουλκίδη που κατάφερε να κάνει τη διανομή των τροφίμων σε μία φορά. Ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση που γλίτωσε από την ταλαιπωρία τους δικαιούχους του προγράμματος.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Ο Διευθυντής Μαθητείας του ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Καβάλας στο πλαίσιο της συνεργασίας για το ποιες ειδικότητες χρειάζεται ο επαγγελματικός κόσμος της Καβάλας.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, οι ειδικότητες που είναι ιδιαίτερα επίκαιρες είναι των μηχανικών, καθώς πάρα πολλά μηχανουργεία έχουν ξεμείνει από εργατικό προσωπικό. Χρειάζονται τεχνίτες και δεν υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *