Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Λύθηκε το πρόβλημα  για τον Δήμο Καβάλας και τους 48 συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας την πρόσληψη των οποίων δε ενέκρινε αρχικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Ανέστη Τσουρουκίδη σήμερα θα πιάσουν δουλειά!!

ΜΕΙΩΣΗ

Μείωση μέχρι και 30% παρουσιάζει η κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο.

ΓΕΓΟΝΟΣ

Και είναι γεγονός ότι οι καλές καιρικές συνθήκες φέτος αλλά και η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης επηρέασαν αρνητικά την κατανάλωση. Από του χρόνου, βέβαια, αναμένεται να υπάρξει κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης οπότε θα αλλάξουν όλα. Άλλωστε αρκετός κόσμος κάηκε…

ΝΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

Ο Δήμος Δοξάτου  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του διεκδικεί χρήματα από τον Δήμο Καβάλας για την υδροδότηση του από τις πηγές Κεφαλαρίου. Μάλιστα ο δήμαρχος Δοξάτου ανέθεσε σε δικηγόρο να διερευνήσει την υπόθεση έτσι ώστε να επιβληθεί τέλος στον Δήμο Καβάλας και την ΔΕΥΑΚ. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα στις δηλώσεις της έκανε λόγω για προεκλογικά τεχνάσματα από πλευράς δημάρχου Δοξάτου.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ…

Και πραγματικά είναι να γελάει κανείς με αυτήν την αξίωση του Δήμου Δοξάτου όταν γύρω από την περιοχή της υδρομάστευσης όλα τα χωράφια τα έχει αγοράσει ο Δήμος Καβάλας! Και έχει δίκιο η δήμαρχος ότι πρόκειται για προεκλογική σαπουνόφουσκα.

ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου, για το θέμα της  αντιχαλαζικής προστασίας των καλλιεργειών Νέστου, κυρίως του  ακτινιδίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου  κ. Σάββα Αργυράκη, τα στελέχη του ΕΛΓΑ κατέγραψαν τα αιτήματα του συλλόγου και δεσμευτήκαν να τα ικανοποιήσουν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κος Μάρκος Δέμπας συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγαπητό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά για το σημαντικό έργο του Σωματείου και να συζητήσει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα παιδικής προστασίας και υποστήριξης νεαρών ενηλίκων, που βρίσκονται στο στάδιο μετάβασης από το «Ίδρυμα» στην κοινωνία, χωρίς κάποιο ουσιαστικό «στήριγμα». Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν η υποστήριξη των ανέργων νέων που αποχώρησαν από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδόπολη), η συνεργασία των δύο φορέων και η ανάπτυξη του προγράμματος «Υποστηριζόμενη Διαβίωση για νέες/-ους ενήλικες που αποχωρούν από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού και η ένταξη τους στην Κοινωνία» το οποίο υλοποιείται από το Σωματείο εδώ και ένα χρόνο για δέκα νέους.

ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

Κατά γενική ομολογία η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας δικαιώνει τον πρώην πρόεδρο κ. Άγγελο Τσατσούλη καθώς αποδεικνύεται πάρα πολύ δραστήρια. Η εξωστρέφεια ήταν το ζητούμενο και επετεύχθη.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ENERGEAN

Συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) της Καβάλας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Ανακυκλώνω και Στηρίζω», ξεκίνησε η εταιρεία της Ενεργειακής Αιγαίου.

Η εταιρεία, η οποία ως γνωστόν διατηρεί τη μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, θα συγκεντρώνει υλικά που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις της. Τα υλικά αυτά θα διοχετεύονται προς ανακύκλωση με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων για το ΕΕΕΕΚ Καβάλας.

Στελέχη της Energean εγκαινίασαν τη συνεργασία,  παραδίδοντας τα πρώτα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία των εργαζομένων στο ιδιόκτητο γεωτρύπανο Energean Force, το οποίο επιχειρεί στον Πρίνο. Τα υλικά  παρέλαβε ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ κ. Απόστολος Φουρνατζής, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την εταιρεία.

ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΛΟ…

Η Ενεργειακή Αιγαίου πραγματικά πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Είναι παράδειγμα προς μίμηση σαν εταιρεία. Και είναι ευτύχημα που δραστηριοποιείται στην Καβάλα.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Σε φάση διεκπεραίωσης όλων των λεπτομερειών βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στις 4 Μαΐου.  Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την όλη προετοιμασία.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Και σίγουρα στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας είναι σε ετοιμότητα για το θέμα της Λευκής Νύχτας, παρ’ ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.

ΠΑΣΧΑ

Στο μεταξύ η αγορά της Καβάλας από χθες μπήκε σε ρυθμούς προ-Πάσχα. Βέβαια οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν ακόμη τους καταναλωτές να ξεχυθούν στην αγορά. Είναι γεγονός, όμως, ότι σιγά- σιγά θα βγουν άπαντες από το καβούκι τους αν και όπως όλοι παραδέχονται διανύουμε μια μεταβατική περίοδο. Ο Μάρτιος χαρακτηρίζεται απ’ όλους μέχρι σήμερα ως ο χειρότερος μήνας των τελευταίων 10 ετών από καταναλωτικής απόψεως. Ο κόσμος «στέγνωσε» οικονομικά κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει κάτι διαφορετικά όχι πλεόνασμα θα έχει φέτος η κυβέρνηση αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙ

Σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι  θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής αδείας ΤΑΧΙ στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Και ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα με την υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ από πλευράς Χ. Δράκου. Όσο είναι Γραμματέας του Δήμου καβάλας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ.

ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ….

Άγνωστοι έριξαν αυγά στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Καβάλα… Τόση ανδρεία….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *