Σχόλια….

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκε από χθες και για τις επόμενες ημέρες ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, ώστε να αντιμετωπιστεί, αν χρειαστεί, κάποια έκτακτη ανάγκη εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που θα πλήξει την περιοχή μας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Κιβράκης, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στον ποταμό Νέστο και στα φράγματα του Θησαυρού και της Πλατανόβρυσης, αλλά και στην ενημέρωση εκ μέρους της Βουλγαρίας για μεγαλύτερη παροχή νερού στα ποτάμια τις επόμενες ημέρες, σημειώνοντας ότι υπάρχει μία καλή ετοιμότητα για την διαχείριση τυχόν μεγάλων ποσοτήτων νερού λόγω των επικείμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Κι απ’ ό,τι φαίνεται αναμένεται να βιώσουμε μεγάλη κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Ήδη είχαμε βροχοπτώσεις χθες και δυστυχώς οι προβλέψεις αναφέρουν και πολύ ισχυρούς νότιους ανέμους.

ΘΥΡΙΔΕΣ

Θυρίδες φύλαξης αποσκευών δημιούργησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μετά από απαίτηση του επιβατικού κοινού  που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την παροχή υπηρεσιών. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης σχολίασε πως μετά την ανακαίνιση του σταθμαρχείου κρίθηκε απαραίτητη αυτή η υπηρεσία.

ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Και ήταν, όντως, μια αναγκαία υπηρεσία αυτή για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δεδομένου ότι εξυπηρετεί αφάνταστα το επιβατικό κοινό. Και ήδη η Διοίκηση του ΚΤΕΛ σκέφτεται, αν χρειαστεί, να εφοδιαστεί με άλλες 10 θυρίδες.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Προκηρύχθηκαν 8 νέες θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Καβάλας που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης δήλωσε πως είναι μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη που την γνώριζαν μετά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη.

ΚΑΙ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη, θα προτείνουν και θέσεις ογκολόγων για το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου. Διότι σήμερα στο Ογκολογικό υπάρχουν μόνο ο κ. Κασαράκης ο οποίος είναι αποσπασμένος από το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης και η επικουρική ογκολόγος κ. Χαμαλίδου. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, αν δεν φροντίσουν στο Νοσοκομείο, το ογκολογικό θα μείνει χωρίς ογκολόγους…

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

Με πολύ καλούς ρυθμούς τρέχει η διαδικασία της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την πόλη της Καβάλας, σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Καλανταρίδη.

ΚΟΛΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Καλανταρίδη, δυστυχώς ή ευτυχώς, το σύστημα με την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι πολύπλοκο. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει με ειδοποίηση τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν σε 3 μήνες τα οχήματά τους κι αν δεν το κάνουν, τα μεταφέρει ο Δήμος για παλιοσίδερα. Αν, όμως, ο ιδιοκτήτης το μετακινήσει έστω και την τελευταία μέρα της προθεσμίας, τότε κερδίζει άλλους 3 μήνες. Αθάνατη Ελλάδα…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην οδό Ερυθρού Σταυρού για τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων  στους χώρους των στάσεων των λεωφορείων και όχι μόνον… Ο πρόεδρος του φορέα κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σχολίασε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ

Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή καρδιολογίας και τέως Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριου Κρεμαστινού με τίτλο «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  σήμερα στις 7.30 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχος Καβάλας, και ο  Dr. Δαυίδ Συμεωνίδης, Καρδιολόγος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξης Γούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων  Ν. Καβάλας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Στις 17 και 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 2ο φεστιβάλ παιχνιδιού στην Καβάλα, η επίσημη έναρξη για το οποίο έγινε χθες. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου αναδεικνύεται το παιχνίδι σε όλες του τις μορφές.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, κ. Κώστας Μπαντίκος, δήλωσε ότι θα πιθυμούσαν το φεστιβάλ να γίνει θεσμός κι αυτό το τήρησαν. Τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία επιδιώκουν να προσφέρουν γνώσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες και να διαμορφώσουν στάσεις και κώδικες συμπεριφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χθες σε καφέ της πόλης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση- γιορτή των εθελοντών του 2ου φεστιβάλ παιχνιδιού με την ευκαιρία της έναρξης του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κα Κορίνα Χιώτη-Πρασσά συναντήθηκε  με τους εθελοντές των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου κατά τη διάρκεια της χειμερινής θεατρικής περιόδου. Αρχικός σκοπός της συνάντησης ήταν η μεταξύ τους γνωριμία και η συζήτηση διαφόρων ζητημάτων για την καλύτερη λειτουργία του θεάτρου πριν και μετά από κάθε εκδήλωση. Προτάθηκαν ιδέες και ακούστηκαν σκέψεις για την καλύτερη οργάνωση, για την υποδοχή και τη φροντίδα των επισκεπτών στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, μιας και σκοπός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας είναι η προαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.