Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΝΙΤΡΙΚΑ

Μείωση στα νιτρικά του πόσιμου νερού στο Ζυγό σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα μετά την ανάμιξη του νερού του με το δίκτυο ύδρευσης του Κρυονερίου.  Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού κ. Λεωνίδας Βουδούρης   σε δηλώσεις του τόνισε ότι παρακολουθούν διαρκώς το θέμα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μείωση των νιτρικών.

ΜΕΛΕΤΕΣ

Σε εξέλιξη είναι οι μελέτες για ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Καβάλας οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον Απρίλιο. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη   σημείωσε ότι μόλις βγουν τα ασφαλτικά θα ξεκινήσουν τις ασφαλτοστρώσεις.

ΣΑΝ …

Νέα πρόσκληση διαβούλευσης  απευθύνει στους φορείς και στον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας η κοινοπραξία του αγωγού  φυσικού αερίου ΤΑΡ για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες. Από πλευράς του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμης Καλπακίδης δήλωσε ότι με την ανακοίνωση της η εταιρεία είναι σαν να απολογείται.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Οι Γιατροί του Κόσμου  παραρτήματος Καβάλας εμβολίασαν δωρεών 39 παιδιά  Ρομά στης Πηγές Καβάλας.  Η κ. Άννα Γιοβανιού από πλευράς των Γιατρών Κόσμου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα εμβολιασμών σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου.  Και πραγματικά είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία.

ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΣΧΑΣ

Με τις καλύτερες  εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση Μόσχας  όπως το επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης. Πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες κ.λ.π. ενώ από τον Μάιο θα ξεκινήσουν και πάλι αεροπορικά δρομολόγια με πόλεις της Ρωσίας όπως η Αγία Πετρούπολη μέσω της εταιρείας Ellinair.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε φάση ενημέρωσης βρίσκεται η νέα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά η οποία δεν παρέλειψε στις δηλώσεις της να ευχαριστήσει τον προκάτοχο της κ. Πετρόπουλο για την ενημέρωση που τις παρείχε αλλά και την πολύ καλή δουλειά  που έκανε.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Τη Δήμαρχο Καβάλας κ.  Δήμητρα Τσανάκα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των συμβασιούχων παρατασιούχων εργαζομένων του Δήμου Καβάλας, με την οποία συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους  για το εργασιακό τους μέλλον και ζήτησαν  τη στήριξη  του Δήμου Καβάλας. Η κ.  Τσανάκα  δήλωσε ότι κατανοεί την αγωνία τους, βεβαιώνοντας τους ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα κάνει ότι μπορεί για να τους βοηθήσει.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Βέβαια υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τον διαγωνισμό που θα γίνει για 120 περίπου θέσεις μονίμων στον τομέα της Καθαριότητας που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και θα έχουν και επιπλέον μοριοδότησης λόγω προϋπηρεσίας.

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας διοργανώνει  ομιλία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνου Ρήγα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 8 το βράδυ  στην αίθουσα Φίλιππος στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Θέμα  της ομιλίας είναι  “Για την Ελλάδα της νέας εποχής. Δίκαιη Ανάπτυξη- Ισότητα-Κοινωνική Δικαιοσύνη”.

Ο Πάνος Ρήγας θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Καβάλα και θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στη 1μμ.

Την Τετάρτη θα συναντηθεί με φορείς της πόλης και θα αναχωρήσει το βράδυ για Αθήνα.

ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΩΝ

Από χθες ξεκίνησαν  οι εργασίες στο κλειστό γήπεδο των Ποταμουδίων.

Η αρχή θα γίνει με την ριζική ανακαίνιση μπάνιων, αποδυτηρίων, τουαλετών καθώς και λοιπές εργασίες στεγανοποιήσεων, σημαντικές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν ριζικά την αθλητική εγκατάσταση                                                                                                 Ως εκ τούτου, για κάποιο διάστημα θα  χρησιμοποιείται ο αγωνιστικός χώρος μόνο για προπονήσεις. Οι αγώνες μεταφέρονται στα κλειστά γήπεδα Α. Δήμογλου και Αμυγδαλεώνα.

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος,  «αναζητήσεις σε τόνο ποιητικό»  του 3ου Γενικού  Λυκείου Καβάλας,  διοργανώνουν  μια ποιητική βραδιά για την παγκόσμια ημέρα ποίησης,  που καθιερώθηκε από το 1999 στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι να γιορτάζεται στις  21 Μαρτίου.

Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές ξεχώρισαν αγαπημένα ποιήματα που θα απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν  την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί στο μαγικό κόσμο του ποιητικού λόγου.

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών».

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις  10 το πρωί  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας της τοπικής κουζίνας του νομού Καβάλας, πραγματοποιείται από χθες  στην Αθήνα,   με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Στο εστιατόριο Balkone στην περιοχή Κουκακίου, χθες  το βράδυ, ο Καβαλιώτης Βραβευμένος Σεφ, Νίκος Φωτιάδης, παρουσία και της Προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου, παρουσίασε  ειδική κουζίνα με τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάϊ του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και πολλά άλλα.

Τα τοπικά πιάτα της Καβάλας θα προσφέρονται στο εστιατόριο, ολόκληρη την  εβδομάδα, που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ γαστρονομίας.

ΔΗΘΕΝ

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας  υποτίθεται ότι μειώνει τα πρόστιμα κατά 40%.. Τρίχες, διότι μειώνονται τα πρόστιμα  κατά 40% όταν πριν αν πλήρωνε κανείς το πρόστιμο μέσα σε 10 ημέρες πετύχαινε  έκπτωση κατά 50%. Άρα ουσιαστικά δεν μειώθηκαν τα πρόστιμα αλλά αυξήθηκαν κατά 10%!!! Ποιόν κοροϊδεύουν τέλος πάντων….

ΕΛΕΓΧΟΙ

Την ίδια ώρα που στην Καβάλα οι τροχονομικοί έλεγχοι έχουν αυξηθεί…

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *