Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπο Κουφατζή και το Σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕ ΔΕΥΑ κ. Δραγκόλα Παύλου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα της λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς και  εργασιακά θέματα των εργαζομένων. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αποφασίσθηκε συνεργασία μεταξύ αμφότερων των πλευρών. Η Δήμαρχος άκουσε Διοίκηση και εργαζόμενους, και ζήτησε να λειτουργεί η επιχείρηση  με γνώμονα το συμφέρον του Δημότη  και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών.

ΓΙΟΓΚΑ

Το Σατυανάντα Άσραμ Ελλάδας διοργανώνει μια Δημόσια Ομιλία της Σουάμι Σιβαμούρτι, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας  στην αίθουσα Φίλιππος, με θέμα «Γιόγκα: Ενεργοποίηση της Εσωτερικής Ευτυχίας,  Θεωρία και Πρακτικές».

Η Σουάμι Σιβαμούρτι εισήγαγε τη Σατυανάντα γιόγκα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 και το 1977 ίδρυσε το Κέντρο Γιόγκα Σατυανάντασραμ Ελλάδας. Ορίστηκε Yoga Acharya από το Συμβούλιο Yoga Vidya της Ινδίας. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία σχετικά με τη Σατυανάντα Γιόγκα και ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνοντας σεμινάρια και διαλέξεις πάνω στη γιόγκα.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος υπέγραψε τη Σύμβαση Κατασκευής του Έργου «Ηλεκτροφωτισμός επί της επαρχιακής οδού Χρυσούπολης-Κεραμωτής στην είσοδο και έξοδο της παράκαμψης της Νέας Καρυάς», από κοινού με τον ανάδοχο. Με το υπόψη έργο θα ηλεκτροφωτιστεί η είσοδος και η έξοδος της παράκαμψης της Νέας Καρυάς του Δήμου Νέστου που βρίσκεται στην 8η επαρχιακή οδό και η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει θετικά στην οδική ασφάλεια των χρηστών της συγκεκριμένης οδού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όπου υπάρχει συχνή κυκλοφορία οχημάτων.

ΚΑΦΕΖΥΘΟΠΩΛΕΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη του Σωματείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματά τους με τη Δήμαρχο και να θέσουν συγκεκριμένα αιτήματα οικονομικής φύσεως. Η μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων, η ενιαία τιμολόγηση από το πρώτο μέτρο για την εκάστοτε ζώνη, η έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή και η αύξηση του αριθμού των δόσεων, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της συζήτησης.

Η Δήμαρχος σχολίασε θετικά τα αιτήματα του Σωματείου, διαβεβαιώνοντας  τους εκπροσώπους του  ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες του Δήμου Καβάλα,ς  τόσο προς όφελος δικό τους, όσο  και όλων των δημοτών.

ΕΜΒΟΛΙΑ

Έκδηλη και πάλι η συμπαράσταση της περιφέρειας ΑΜΘ προς τους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι μεριμνούν για την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων προβαίνοντας κυρίως σε εμβολιασμούς παιδιών. Στη συγκεκριμένη αποστολή που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Πηγών του Δήμου Νέστου, την Πέμπτη 15 Μαρτίου με την βοήθεια της κινητής μονάδας της περιφέρειας ΑΜΘ, οι Γιατροί του Κόσμου και το προσωπικό της Ευνεστίας Δήμου Νέστου, εμβολίασαν 39 παιδιά ηλικίας από 5 μηνών ως 15 ετών. Τα εμβόλια ήταν δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του Ροταριανού ομίλου Νεάπολις και του ομίλου Innerwheel.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ

Την Πέμπτη Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου με αντικείμενο την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή και τα ζητήματα που σχετίζονται με τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα ζητήματα των καταναλωτών και επισημάνθηκε η σχέση του τουρισμού και των επισκεπτών της περιοχής μας με το θέμα. Τονίστηκε η έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που είναι αναγκαία προς τους καταναλωτές, η αναγκαιότητα της πάταξης του παραεμπορίου, η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων της σχετικής νομοθεσίας και η έλλειψη προσωπικού. Επίσης τέθηκαν τα θέματα που έχουν σχέση με τις απαιτήσεις των καταναλωτών και τα προϊόντα που παράγουν οι ΠΕ Καβάλας και Θάσου και η ανάγκη εκπλήρωσης των απαιτήσεων που θέτουν τα δημόσια πρότυπα, η νομοθεσία, αλλά και τα προαιρετικά ιδιωτικά πρότυπα των πιστοποιήσεων.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών».

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου στις  10 το πρωί  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας της τοπικής κουζίνας του νομού Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Στο εστιατόριο Balkone στην περιοχή Κουκακίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο Καβαλιώτης Βραβευμένος Σεφ, Νίκος Φωτιάδης, παρουσία και της Προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου, θα παρουσιάσει ειδική κουζίνα με τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάι του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και πολλά άλλα. Τα τοπικά πιάτα της Καβάλας θα προσφέρονται στο εστιατόριο, ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ γαστρονομίας.

ΤΕΙ ΚΑΙ ERASMUS

Γιορτή Erasmus διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ για όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος, με στόχο να τους ενθαρρύνει σε κινητικότητα σπουδών ή πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη. Το τρέχον εξάμηνο (εαρινό 2018) σπουδάζουν σε αγγλόφωνο Τμήμα Erasmus της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας 23 ξένοι φοιτητές από την Γαλλία, την Ρουμανία, την Ισπανία και την Τσεχία. Οι ξένοι αυτοί φοιτητές πρόκειται να παρουσιάσουν τα πανεπιστήμιά τους, ήθη και έθιμα της πατρίδας τους, όπως επίσης και παραδοσιακά εδέσματα στους Έλληνες φοιτητές. Παράλληλα, οι Έλληνες φοιτητές θα παρουσιάσουν τα δικά τους έθιμα και εδέσματα και κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus στο παρελθόν, θα μιλήσουν για την εμπειρία του να είσαι για ένα εξάμηνο φοιτητής στο εξωτερικό ή το να ολοκληρώσεις την πρακτική σου άσκηση σε μια ξένη εταιρία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας διοργάνωσε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας εκδήλωση με θέμα  «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2016/679/ΕΕ) –  Ζητήματα και διαδικασίες συμμόρφωσης».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας σε συνεργασία με το Μικρό Βορρά παρουσιάζουν το έργο «Η Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, απόψε στις 9 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος καλεί τους μεγάλους φίλους του Μικρού Βορρά σε ένα ντανταϊστικό εξωφρενικό εγχείρημα. Μία παραγωγή με δύο ηθοποιούς και τρεις μουσικούς σε ένα σύγχρονο ανέβασμα που φιλοδοξεί να προσεγγίσει το νεανικό, και όχι μόνο, κοινό της Καβάλας.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνουν  διάλεξη του Δρ. Δημήτριου Σκαραγκά, Νευρολόγου – Ψυχιάτρου, Συντονιστή Διευθυντή Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση της Προσωπικότητας και στη δημιουργία ψυχικών προβλημάτων των μελών της». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *