Σχόλια….

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα προχωρήσει στη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους προς το τέλος Μαρτίου όπως διαβεβαιώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης. Η διανομή θα γινόταν νωρίτερα αλλά ο προμηθευτής έστειλε στο Δήμο Καβάλας προϊόντα που ήταν εκτός προδιαγραφών και ο δήμος τα επέστρεψε πίσω με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή…

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Και φυσικά αυτό που συνέβη φέτος με τις προμήθειες του Δήμου Καβάλας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πρωτοφανές. Διότι ο προμηθευτής που προέκυψε μετά από διαγωνισμό έδωσε στο Δήμο προϊόντα εκτός προδιαγραφών με ότι αυτό συνεπάγεται. Και φυσικά ο κ. Τουλκίδης ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξει με αυτούς τους όρους.

ΤΟΜΥ

Κανονικά λειτουργεί η Τοπική Μονάδα Υγείας που στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην περιοχή του Αγίου Λουκά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδη η ΤΟΜΥ λειτουργεί κανονικά αλλά χρειάζεται να προβληθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς στους περισσότερους δεν είναι γνωστή η ύπαρξή της.

ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ

Και έχει δίκιο ο κ. Κροκίδης σε ότι αφορά την ανάγκη προβολής της λειτουργίας ΤΟΜΥ. Νομίζουμε ότι και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας πρέπει να το δει το θέμα και να το προβάλει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνεται η δυνατότητα στις συζύγους να κάνουν ξεχωριστά φορολογική δήλωση. Πρόκειται για μία προαιρετική διαδικασία όπως εξήγησε ο φοροτέχνης λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

Επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης από τις συζύγους δεν είναι υποχρεωτική. Και κρύβει πολλές παγίδες…

ΤΕΙ

Το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε χρηματοδότηση 3000 ευρώ για το 9ο Φεστιβάλ  Βιομηχανικής Πληροφορικής που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Πογαρίδης Δημήτρης σημείωσε ότι στόχος τους είναι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερη η όλη διοργάνωση.

ΔΙΕΘΝΕΣ

Σύμφωνα με τον κ. Πογαρίδη στις προθέσεις τους από το 2019 το Φεστιβάλ να γίνει διεθνές. Αρκεί φυσικά να υπάρχουν και οι ανάλογοι πόροι.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Εκτάκτως συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ υπό την προεδρία του νέου προέδρου κ. Χαράλαμπου Κουφατζή και αποφάσισε την διάθεση ποσού 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση παλιού εξοπλισμού για το Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού στην Άσπρη Άμμο. Σύμφωνα με τον κ. Κουφατζή στόχος τους είναι να αποκατασταθεί η βλάβη πριν το καλοκαίρι για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη δημόσια υγεία λόγω διαρροής λυμάτων στη θάλασσα.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ως γνωστόν πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  η επίσημη παρουσίαση της ολοκληρωμένης μουσειολογικής μελέτης για το Δημοτικό Μουσείο Καπνού, που θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο της Δημοτικής Καπναποθήκης. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα στην παρουσίαση της ανέφερε ότι πρόκειται για μία τεκμηριωμένη εργασία έτσι ώστε να υλοποιηθεί με τον ιδανικότερο τρόπο η μεταφορά του μουσείου με όλα τα εκθέματα και με την καλύτερό δυνατό τρόπο. Ένα μουσείο  μοναδικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κ. Τσανάκα, που απεικονίζει την μεγάλη ιστορία της Καβάλας στην επεξεργασία και εμπορία καπνού.

ΜΑΚΑΡΙ

Και μακάρι όλα να τρέξουν σε ότι αφορά το Μουσείο Καπνού ώστε μέσω του ΕΣΠΑ να γίνει η μετεγκατάσταση στη Δημοτική Καπναποθήκη. Βεβαίως όπως παραδέχθηκε και η κ. Τσανάκα η γραφειοκρατία είναι τεράστια και μπορεί όλη η γραφειοκρατία να πάει μέχρι και τρία χρόνια!

ΤΕΡΑΣ

Δυστυχώς αυτή είναι η χώρα μας και το τέρας της γραφειοκρατίας δεν έχει τελειωμό.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τους δήμους της Καβάλας σε ότι αφορά τους ναυαγοσώστες στις παραλίες. Και μιλάμε για παραλίες που έχουν γαλάζιες σημαίες.

ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ;

Το θέμα είναι θα προλάβουν οι δήμοι να προσλάβουν ναυαγοσώστες για τις παραλίες τους; Είναι αυτό που λέγαμε πριν για το τέρας της γραφειοκρατίας…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.