Σχόλια

ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ίση μεταχείρισή ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών των επαγγελματιών που στεγάζονται στην Δημοτική Αγορά Καβάλας, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της κ. Γιάννης Παναγιωτίδης. Η Ομοσπονδία συνεδρίασε προχθές και με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί με το υποκατάστημα του «Μαρινόπουλου» στην Δημοτική Αγορά, ζητά να υπάρχει ίση μεταχείριση των επαγγελματιών που στεγάζονται σε αυτήν στο πλαίσιο του υγειούς ανταγωνισμού.  Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μία σιωπηρή ανοχή για την εταιρεία «Μαρινόπουλος», όσον αφορά την καταβολή των ενοικίων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Πάντως η εταιρεία του «Μαρινόπουλου» έστειλε ήδη στην «Δημωφέλεια» 41.000 ευρώ έναντι των οφειλών της και χθες επρόκειτο να στείλει ακόμη ένα αξιοσέβαστο ποσό..

Από την  άλλη δικαιολογημένα στην «Δημωφέλεια» κρατάνε μικρό καλάθι… Βλέποντας και κάνοντας…  Είπαμε ανοχή, ανοχή, αλλά υπάρχουν και όρια…

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ

Φυσικά αρκετοί επιχειρηματίες στην Βόρεια Ελλάδα ένιωσαν στο πετσί τους την στάση τηςε ετραιρέιας «Μαρινόπουλος». Μάλιστα αναμενόμενη χαρακτήρισε την οικονομική πτώση της επιχείρησης Μαρινόπουλου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας  κ.  Άγγελος Τσατσούλης δεδομένου ότι υπήρξε κακή διαχείριση χρημάτων κάτι που φαίνεται από τα τεράστια κέρδη της επιχείρησης που δεν επενδύθηκαν στην εταιρεία. Μάλιστα ο κ. Τσατσούλης έκανε λόγο για την χειρότερη αντιμετώπιση των προμηθευτών από την εταιρεία, στην οποία κανείς επιχειρηματίας δεν θέλει να «βάλει πλάτη».

ΓΙΑ ΜΑΣΟΥΤΗ

Αντίθετα ο κ. Τσατσούλης σχολίασε πως  εντελώς διαφορετική άποψη και στάση έχουν όλοι οι επιχειρηματίες για την εταιρεία του «Μασούτη».  Μία εταιρεία που στηρίζει στο 100% όλες τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης και πληρώνει στην ώρα της.  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..

ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Τις «βαλίτσες» του ετοιμάζει ο Δήμος Καβάλας για την Κωνσταντινούπολη όπου θα υποστηριχθεί και η ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στις 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Unesco όπου 22 χώρες θα ψηφίσουν για το αίτημα του Δήμου Καβάλας για τους Φιλίππους. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας κ. Ιωσηφίδου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επίτευξη του στόχου.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ..

Την ανησυχία του εξέφρασε με δηλώσεις του ο βουλευτής κ. Παναγιωτόπουλος για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν πολλοί, περισσότεροι πρόσφυγες από αυτούς που φιλοξενούνται σήμερα στην Άσπρη Άμμο στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, στο οποίο

ανακαινίζονται δύο κτήρια για τον σκοπό αυτό.  Παράλληλα εξέφρασε την αντίρρηση του με αυτό τον σχεδιασμό του υπ. Άμυνας καθώς ακυρώνει τους τοπικούς σχεδιασμούς για το Στρατόπεδο που επρόκειτο να μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο.

ΑΥΞΗΣΗ

Αύξηση κατά 30% είδαν στα ασφάλιστρα του οι ασφαλισμένοι στην Καβάλα του ΟΓΑ όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Παγγαίου κ. Κώστας Παπαμερής.  Σύμφωνα με τον ίδιο αυτήν την αύξηση αδυνατούν να την καταβάλλουν οι αγρότες και της Καβάλας σε συνδυασμό και με τα άλλα οικονομικά τους βάρη. Βλέπε ΕΝΦΙΑ π.χ.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Μεγάλες οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό  στο Νοσοκομείο Καβάλας που λειτουργεί με μεγάλη προσπάθεια και αυταπάρνηση των γιατρών όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο λειτουργούν οριακά και ζήτησε άμεσα προσλήψεις γιατρών ειδικοτήτων. Πάντως ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσουν προσλήψεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και ευχόμαστε να μην ζήσουμε την παρωδία της προηγούμενης συνεδρίασης.  Εκεί όπου το Σώμα ήταν αλληλέγγυο σε όλες τις πονεμένες εργατικές τάξεις και στην ουσία έμεινε στα ευχολόγια…

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ως γνωστό την  Δευτέρα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις πανελλαδικά και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έχει προσαρμόσει το ωράριο το θερινό στην βάση των εκπτώσεων αλλά και του καλοκαιριού.. . Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου,   έως τις 15 Αυγούστου  τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας θα λειτουργούν με  το διαφοροποιημένο θερινό ωράριο ως προς την απογευματινή λειτουργία, σύμφωνα με το οποίο την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 6.30 έως τις 9.30. Παράλληλα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης εξέφρασε σε δηλώσεις του στην  εφημερίδα μας  την αισιοδοξία του για τις εκπτώσεις που είναι προ των πυλών δεδομένου ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένεται να κυμανθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα με στόχο η αγορά της Καβάλας να είναι ελκυστική στο καταναλωτικό κοινό, τοπικό και ξένο.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από την  άλλη όμως οι καταστηματάρχες σε ότι αφορά το τουριστικό ρεύμα για φέτος στην πόλη της Καβάλας, υποστηρίζουν ότι δεν το έχουν γευτεί μέχρι στιγμής…  Μάλιστα δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για πτώση της τουριστικής κίνησης στην Καβάλα το φετινό Καλοκαίρι…  Μόνο αυτό μας έλλειπε…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Ο άστατος καιρός προβληματίζει έντονα τους επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα..  Οι συχνές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει  την βραδινή έξοδο των Καβαλιωτών, λένε…

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ;

Την ίδια ώρα που αρκετοί σχολιάζουν πως το φετινό Καλοκαίρι οι Αμμόλοφοι δεν έχουν τον κόσμο που είχαν. Κάτι που το αποδίδουν στα νέα Beach Bar που άνοιξαν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.  Ο κόσμος χρειάζεται αλλαγή, κυρίως η νεολαία..

ΛΑΪΚΗ

Σήμερα κλασικά έχουμε την Λαϊκή Αγορά της Καβάλας στο χώρο του Διοικητηρίου και πέριξ αυτού. Κάθε Σάββατο το ίδιο κυκλοφοριακό χάλι.  Χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή. Δεν πάει άλλο…  Οι εικόνες που βλέπουμε κάθε Σάββατο δεν τιμούν κανέναν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση