Σχόλια….

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου που ξεκίνησε την Πέμπτη συμμετέχει ο Σύλλογος Ξενοδόχων Θάσου με μεγάλο αριθμό ξενοδόχων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παρασχούδη Πάρη. Σύμφωνα με τον ίδιο τους είναι αδιανόητο να μην συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση καθώς οι Ρουμάνοι αποτελούν τη μεγάλη τουριστική δύναμη για το νησί.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε οι επαφές στο μακρινό Βουκουρέστι για τους Θασίους ξενοδόχους πήγαν πάρα πολύ καλά. Και πάλι το νησί θα πνιγεί από τους Ρουμάνους το φετινό καλοκαίρι οπόταν τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο σε ότι αφορά το Νομό Καβάλας γενικότερα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Παπαϊωάννου» που θα φιλοξενηθεί στο Ωδείο αλλά και στο θέατρο «Α. Βαλάκου». Ο πρόεδρος του Ωδείου κ. Τελίδης σημείωσε ότι πρόκειται για μια ακόμη κορυφαία δραστηριότητα του Ωδείου. Σύμφωνα με τον κ. Τελίδη ο φετινός προϋπολογισμός του Φεστιβάλ θα είναι μισός σε σχέση με πέρσι. Παρόλα αυτά πιστεύουν στο Δημοτικό Ωδείο ότι και αυτή η διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ

Την εκμίσθωση του Κινηματογράφου Όσκαρ επιδιώκει ο Δήμος Καβάλας όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών τρέχουν πλέον τις διαδικασίες για την εκμίσθωση του Όσκαρ έτσι ώστε αυτός ο κινηματογράφος να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον της Καβάλας.

ΦΕΥΓΕΙ;

Με βάση και τα τοπικά δημοσιεύματα φαίνεται πως η Egnatia Aviation, η εταιρία εκπαίδευσης πιλότων ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Κοζάνη! Δεν τα βρήκε με τη Fraport που δεν της παραχωρεί χώρους στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης την ίδια ώρα που η Fraport έβαλε φρένο και στην παραχώρηση του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα στην Egnatia Aviation.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ

Στην Aviation πραγματικά είναι απογοητευμένοι από τη στάση της Fraport αλλά και από τη στάση των τοπικών φορέων. Και πραγματικά θα είναι μια μεγάλη ήττα έτσι και φύγει η εταιρία από την Καβάλα.

ΙΔΡΥΜΑ

Σε ότι αφορά το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα ακούγονται πολλά το τελευταίο διάστημα. Οι επαφές που έκανε η διοίκησή του με το Μητροπολίτη κ.κ. Στέφανο δεν έφεραν κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα. Ο Μητροπολίτης απλά δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και  μέχρι εκεί. Στην καλύτερη περίπτωση η Μητρόπολη ΦΝΘ να δώσει κάποιο χρηματικό ποσό ως ενίσχυση στο ίδρυμα και μέχρι εκεί.

ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ

Δεν εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση με τους 56 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Παγγαίου που ήταν κατηγορούμενοι για την υπόθεση των προσλήψεων συμβασιούχων διάρκειας 2 μηνών. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης δήλωσε πως επίκειται ψήφιση στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης για το όλο θέμα.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Δικαιώθηκε ο Δήμος Θάσου κατά της προσφυγής του επιχειρηματία εξόρυξης μαρμάρων κ. Χαριτόπουλου για μία αδειοδότηση λατομείου στην περιοχή Σαλιάρα. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε πως δικαιώθηκε συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Επιτροπή του Άρθρου 152. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θάσου δικαιώθηκε που δεν έδωσε άδεια στην επιχείρηση του κ. Χαριτόπουλου να δραστηριοποιηθεί στη Σαλιάρα, σε ένα χώρο που είναι αναδασωτέα έκταση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νέα πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας εξελέγη η κ. Μαρίνα Φιλιππίδου. Η ίδια ευχαρίστησε τα μέλη για την αθρόα προσέλευση στις εκλογές της Τετάρτης.

ΟΡΕΞΑΤΗ

Η κ. Φιλιππίδου εμφανίστηκε ορεξάτη μετά τις εκλογές στο Λύκειο Ελληνίδων και δικαιολογημένα. Άλλωστε είναι ένα δραστήριο άτομο που ασχολείται επί σειρά ετών με τα κοινά και η επιλογή της σε ότι αφορά το Λύκειο Ελληνίδων για την προεδρία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Οι εκπτώσεις φτάνουν στο τέλος τους και η αγορά της Καβάλας κάνει την αποτίμηση των. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η αγοραστική κίνηση ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 10%.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Και είναι γεγονός ότι τα πράγματα για το εμπόριο είναι δύσκολα πανελλαδικά και τοπικά. Οι έμποροι της Καβάλας πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να αντέξουν σε αυτό το αρνητικό οικονομικό τοπίο.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές θα γίνουν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και στο Τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μυστακίδης δήλωσε πως προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής, καθώς υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για να ασχοληθούν με τις εκλογές καθώς έχουν ακόμη μπροστά τους 2 μήνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.