Σχόλια….

ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Αναγκαίο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος  την ύπαρξη Διευθυντή στην επιχείρηση καθώς θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες της λειτουργίας της. Για δε το μισθολογικό κόστος του Διευθυντή αυτό καθορίζεται από την εργατική νομοθεσία.

ΝΟΜΙΜΟ

Ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι η όλη διαδικασία είναι καθόλα νόμιμη και απέδωσε την όλη φασαρία που προκλήθηκε σε έλλειψη ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι η αμοιβή του γενικού διευθυντή θα είναι 40.000 ευρώ ετησίως και προβλέπεται αυτό το μισθολογικό καθεστώς από την κείμενη νομοθεσία.

ΑΠΕΣΥΡΑΝ

Οι αγρότες του Ζυγού πέτυχαν μία νίκη στην όδευση του αγωγού ΤΑΡ αφού οι εταιρεία απέσυρε τα μηχανήματα της. Όπως έγινε γνωστό πράγματι η Κοινοπραξία μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την πλευρά των αγροτών απέσυρε τα  μηχανήματα.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ;

Μάλιστα σύμφωνα με τους αγρότες από την πλευρά του Ζυγού η κίνηση αυτή του ΤΑΡ σημαίνει αλλαγή πλεύσης σε ότι αφορά την όδευση του αγωγού. Βέβαια από πλευράς της εταιρίας δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση για το όλο γεγονός.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας αποφάσισε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας της αγορά τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Λεμονίδη το εορταστικό ωράριο είναι ίδιο με πέρυσι, με τη μόνη διαφορά ότι την τελευταία Κυριακή του χρόνου η αγορά θα είναι κλειστή λόγω  Χριστουγέννων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος ετοιμάζεται και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις καθώς έχει έτοιμες τις προτάσεις του που θα τις καταθέσει στο Δήμο Καβάλας. Και πέρσι είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Λεμονίδη πιστεύεται ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα έχουν ένα ζωηρό εορταστικό χρώμα με στόχο να είναι ανταγωνιστικές με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις των γειτονικών νομών.

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Δράμα για τα Χριστούγεννα έχει το προνόμιο της Ονειρούπολης. Κακά τα ψέματα είναι μια μεγάλη εκδήλωση, επιτυχημένη, που πολύ δύσκολα μπορεί να την ανταγωνιστεί ο Δήμος Καβάλας. Προς το παρόν είμαστε κομπάρσοι.

Γ.Σ.

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. των Επιμελητηρίων Ελλάδος όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπα.

Το κυριότερο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η επιβίωση των Επιμελητηρίων, καθώς επίκειται συγχώνευση τους. άλλωστε όπως σχολίασε πικρόχολα ο κ. Δέμπας όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν ως στόχο να φιμώσουν τη φωνή των Επιμελητηρίων.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΡΑΚΙΚΗΣ

Η Θρακική Εστία Καβάλας θα διοργανώσει το Σαββατοκύριακο το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός. Θα χορτάσουν άπαντες παραδοσιακούς χορούς και όχι μόνο.  Σήμερα δε θα δοθεί και σχετική συνέντευξη τύπου.

ΣΤΑΘΕΡΗ

Ευτυχώς προς το παρόν παραμένει σταθερή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προς ανακούφιση των καταναλωτών. Κι αυτό φυσικά είναι πολύ ευχάριστο γιατί οι αντοχές των καταναλωτών έχουν τελειώσει. Παράλληλα δεν βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες που δεν θυμίζουν προς το παρόν χειμώνα.

ΔΙΟΔΙΑ

Τελικά όλο και λιγότεροι οδηγοί από την Καβάλα προς  την  Θεσσαλονίκη κι όχι μόνο διασχίζουν την Εγνατία Οδό. Προτιμούν την παλιά Εγνατία Οδό και την παλιά Εθνική για να αποφύγουν τα διόδια.

ΘΑΣΟΣ

Τελικά τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θάσο απέδειξαν ότι έγιναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι τελευταίες βροχοπτώσεις δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, προκάλεσαν τα αναμενόμενα. Κι όπως πιστεύουν όλοι, με το πέρασμα του χρόνου θα ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καήκαν περίπου 70.000 στρέμματα, μια έκταση τεράστια.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια Καβάλας –  Πρίνου η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Καθημερινά είναι μόλις δύο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και πάλι καλά να λέμε που δεν καταργείται η γραμμή.

ΠΑΡΚΟ

Ανακατασκευάζεται η παιδική χαρά στην περιοχή του Αγίου Λουκά. Και είναι από τις λίγες παιδικές χαρές που θα έχουν πιστοποίηση σε όλα τα επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση