Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΑΚΗ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης επισκέφθηκε την Καβάλα χθες καθώς εγκαινίασε στις 12 το μεσημέρι την Τοπική Μονάδα Υγείας που στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στον Άγιο Λουκά. Η εκδήλωση έγινε φυσικά παρουσία της διοίκησης του Νοσοκομείου καθώς και των κυβερνητικών βουλευτών. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική, αν και θα περίμενε κανείς να ήταν πολύ περισσότερη.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η Τοπική Μονάδα Υγείας έχει στελεχωθεί πλήρως με ιατρικό προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και είναι φυσικά η πρώτη που λειτουργεί στην Καβάλα. Σίγουρα θα αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο Καβάλας και ευχής έργον είναι να γίνει και η δεύτερη που σχεδιάζεται.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Στο μεταξύ στις 6 το απόγευμα χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου προχώρησε σε δημόσια απολογία του έργου της διοίκησης του Νοσοκομείου. Παρών ήταν εκεί και ο κ. Πολάκης που απάντησε σε αρκετά ερωτήματα των γιατρών κλπ.

ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Τέλος, σε ότι αφορά τον κ. Πολάκη σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει τη νέα μονάδα του ΕΚΑΒ στη Θάσο. Επιτέλους λειτουργεί αυτό το ΕΚΑΒ και με το απαραίτητο προσωπικό.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΕΙ

Αντίθετη είναι η Διοίκηση του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με την συνένωση του με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης του.  Ο Πρύτανης του ιδρύματος κ. Δημήτρης Μπαντέκας σε δηλώσεις του διευκρίνισε ότι πρόθεση τους είναι να συνενωθούν με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  που ανήκει στην ίδια Περιφέρεια με το ΤΕΙ.

ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους κατοίκους του Ζυγού Καβάλας πως σύμφωνα με τα όσα επισήμως βεβαιώνει η πλέον αρμόδια και υπεύθυνη δημόσια Αρχή, διά του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Παπαδόπουλου Χρήστου, δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την κατανάλωση πόσιμου ύδατος στο Ζυγό.

Εξάλλου, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα  δρομολογούνται από καιρό όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στο μέλλον να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Προς τούτο, ο Δήμος Καβάλας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 

Συνάντηση είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα και  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μέτιος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για την εκλογή τους και είχε μια πρώτη συζήτηση μαζί τους για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας.

Οι κ.κ. Μέτιος και Δέμπας αναφέρθηκαν στο ρόλο της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και συμφώνησαν να έχουν τακτική και εποικοδομητική συνεργασία.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Το παράρτημα του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στην Θάσο εγκαινίασε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του κ. Μπαξεβανάκη στο νησί δεδομένου ότι θα προχωρήσουν κάποια αιτήματα του Δήμου Θάσου.

ΠΑΓΟΜΗΧΑΝΕΣ

Δεν λειτουργούν οι νέες  παγομηχανές στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και το πρόβλημα είναι τεράστιο όπως καταγγέλλει ο Ιχθυέμπορος κ. Ανδρέας Καραμπουρνιώτης. Μάλιστα τον επόμενο μήνα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα η εμπορική κίνηση στην Ιχθυόσκαλα, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στην διακίνηση και στις εξαγωγές αλιευμάτων.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ

Ο κ. Καραμπουρνιώτης επέκρινε τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ενώ τους έχουν επισημάνει το πρόβλημα με τις παγομηχανές δεν έχουν κάνει κάτι. Μάλιστα κατηγόρησε τους βουλευτές ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάζουν το μισθό τους στην τσέπη κάθε τέλος του μήνα.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Οριστικά και αμετάκλητα στις 2 μετά το μεσημέρι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η Αλφαβητοπαρέλαση στην πόλη της Καβάλας με την συμμετοχή περίπου 3.000 μαθητών.  Από πλευράς της Οργανωτικής Επιτροπής η κ. Ζωή Ζαχαριάδου δήλωσε ότι τα πάντα έχουν διευθετηθεί και όλα είναι έτοιμα.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στις τουριστικές εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Καβάλας στις 25 Φεβρουαρίου  στο πλαίσιο της προβολής και σύναψης συμφωνιών με τουριστικούς πράκτορες αυτών των χωρών. «Είναι μία προσπάθεια εξωστρέφειας των επαγγελματιών» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Σωματείο Επαγγελματιών Κρηνίδων στις 25 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τους στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη. Και ήδη υπάρχει κινητικότητα στην Ομοσπονδία.

ΕΥΚ

Επίσης εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα έχουμε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μακρογιάννης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *