Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενημέρωσε προχθές ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας κ. Βελάκης για το θέμα της προσφυγής του Δήμου στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ σε ότι αφορά την όδευση του. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα εκδικάστηκε η προσφυγή του Δήμου Καβάλας και των αγροτών του Δ.Δ. Φιλίππων μετά από μια σειρά αναβολών. Ο κ. Βελάκης ζήτησε να επικαιροποιηθεί το τελευταίο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον αγωγό ΤΑΡ για να προχωρήσει ενισχυμένος από νομικής απόψεως, γεγονός το οποίο  και έγινε, ενώ προστέθηκε μία παράγραφος στο τέλος που ανέφερε ότι η επικαιροποίηση έγινε έπειτα από την παρέμβαση του δημοσίου υπέρ του αγωγού ΤΑΡ. Στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Βελάκης ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν το μοναδικό θεσμικό όργανο που στάθηκε δίπλα τους στη διεκδίκηση της προσφυγής, η οποία εκδικάστηκε από την επταμελή ανώτερη σύνθεση του ΣτΕ και μάλιστα η δίκη διήρκησε δυόμιση ώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν μια σκληρή αντιπαράθεση των δύο πλευρών καθώς η δίκη δεν ήταν αμιγώς νομική αλλά και πολιτική, όπου νικητής κατά γενική ομολογία ήταν ο Δήμος Καβάλας σε ότι αφορά τις εντυπώσεις. Ο κ. Βελάκης καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών του Νομού Καβάλας από τη δίκη όπου υπήρξε ταύτιση του δημοσίου με τη θέση του ΤΑΡ κατά του δήμου και των αγροτών.

ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΗΣΑΝ…

Στο μεταξύ λόγω του ότι συζητήθηκαν τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αρκετές συνεδριάσεις, η συνεδρίαση τράβηξε χρονικά επί τουλάχιστον μία ώρα. Το ξενύχτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον όγκο των ερωτήσεων που υπέβαλλαν…

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ENERGEAN ΜΕ BP

Σε συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης πώλησης του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τον Πρίνο έως την 1η Νοεμβρίου 2025 προχώρησαν η Ενεργειακή Αιγαίου  με την BP Oil International Limited.

Από το 2013, το σύνολο της παραγωγής πετρελαίου από την Λεκάνη του Πρίνου πωλείται στην BP, στο πλαίσιο σύμβασης η οποία κάλυπτε την περίοδο έως και την 31η Ιουλίου 2021.

Η επέκταση της σύμβασης προβλέπει την πώληση του παραγόμενου πετρελαίου για τέσσερα ακόμη χρόνια στην BP, σε μια εξέλιξη που διασφαλίζει τις ταμειακές ροές της Energean για το μέλλον.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ενεργειακή  υλοποιεί ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου καθώς και για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, το οποίο αποτελεί μέρος της παραχώρησης του Πρίνου. Το νέο πρόγραμμα, συνολικού ύψους 180 εκατ. δολαρίων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από δανειακή σύμβαση που βασίζεται στα διαπιστωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων, απαρτίζεται από τη διενέργεια έως 25 γεωτρήσεων και την τοποθέτηση δύο νέων εξεδρών ως το 2021. Οι γεωτρήσεις θα εκτελεστούν από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο “Energean Force” καθώς και από το γεωτρύπανο GSP Jupiter, το οποίο θα ενεργοποιηθεί, συγκεκριμένα, στις τρεις πρώτες γεωτρήσεις στο κοίτασμα Έψιλον.

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

Πάντα τέτοια για την Ενεργειακή  που αποτελεί έναν οικονομικό πνεύμωνα για την Καβάλα. Μάλιστα αύριο το απόγευμα στοπ LUSY θα γίνει η παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος.

ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ

Σε σήριαλ εξελίχτηκε η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση μετά και την νέα αναβολή της λόγω κακοκαιρίας αυτή την φορά….  Έτσι συνεδρίασε προχθές η Οργανωτική Επιτροπή της Αλφαβητοπαρέλασης στο δημαρχείο Καβάλας παρουσία της δημάρχου καβάλας και αποφασίστηκε η 13η Αλφαβητοπαρέλαση να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 2 η ώρα μετά το μεσημέρι. Σήμερα μάλλον  θα αποφασιστεί σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας  Καβάλας η ώρα που θα ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της οδού Ομονοίας ώστε να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες αλλά και οι οδηγοί.

ΑΤΥΧΗ;

Η Αλφαβητοπαρέλαση είναι η 13η κατά σειρά. Λέτε να αποδειχθεί «γουρσούζικη»;

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ  ΤΟΥ  ΔΩΚ

Η Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας πρόκειται να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτας της  στην αίθουσα δοκιμών της Φιλαρμονικής σήμερα  στις 6 το απόγευμα.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Ανεξάρτητα με την εκδήλωση αυτή του Δημοτικού Ωδείου, καλό είναι να τελειώνουμε τις βασιλόπιτες, ήδη μπαίνουμε στην Σαρακοστή.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία διοργανώνει και φέτος σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Καβάλα, επιστημονικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη και των επιπλοκών του.

Το πρώτο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στις 17 Φεβρουαρίου  στο Ξενοδοχείο LUCY στις 8.30 το πρωί. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας και ο επιπολασμός τους σήμερα εκτιμάται στη χώρα μας ότι έχει υπερβεί το 10%.

ΤΑ ΝΙΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

«Δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα με τα πόσιμο νερό στο Ζυγό λόγω των αυξημένων νιτρικών»  σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού  Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστα Τσακίρη στον απόηχο της Λαϊκής Συνέλευσης που η πραγματοποιήθηκε στο Ζυγό την  Κυριακή για το θέμα των νιτρικών στο πόσιμο νερό.  Προς το παρόν στην ΔΕΥΑΚ προσανατολίζονται σε νέες γεωτρήσεις ώστε να αναμίξουν τα νερά αυτών με το δίκτυο ύδρευσης του Ζυγού, οπόταν να μειωθούν τα νιτρικά του.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΑΚΗ 

Ο αναπληρωτής Υγείας κ. Πολάκης Παύλος  αναμένεται να εγκαινιάσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι την νέα Τοπική Μονάδα Υγείας που θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου του κέντρου Ψυχικής Υγείας. Οι όποιες αντιρρήσεις των γιατρών του κέντρου να  λειτουργήσει εκεί η Μονάδα ξεπεράστηκαν. Ήδη η μονάδα στελεχώθηκε με ιατρικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.

ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Επίσης ο κ. Πολάκης αύριο στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει την μονάδα ΕΚΑΒ στην Θάσο.  Μια μονάδα που έγινε εφικτό να λειτουργήσει μετά από μεγάλες πιέσεις του δημάρχου Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ καθώς και των βουλευτών.

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ

Η κατάσταση στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας παραμένει τραγική με τους αθίγγανους να κάνουν «πάρτι» και να μην παρεμβαίνει κανείς…  Είναι ντροπιαστική αυτή η κατάσταση για μία πόλη που θέλει να λέγεται τουριστική…

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από ότι φαίνεται με καλό καιρό θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα… Και ήδη οι Δήμοι του Νομού καβάλας ετοιμάζουν εορταστικές εκδηλώσεις.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *