Σχόλια….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε σε πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας και στο πλαίσιο αυτό θα τύχει χρηματοδότησης για έργα αναστήλωσης και τόνωση αγοράς εργασίας. Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε. κ. Μιχάλης Σκορδάς σε  δηλώσεις του επεσήμανε ότι τα κέρδη από το πρόγραμμα θα είναι πολλαπλά..

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Την ανάγκη σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την ενίσχυση των πολεοδομικών υπηρεσιών τονίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Κυριαζίδης σημείωσε ότι είναι η μοναδική οδός για να προχωρήσει συντομότερα η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών αδειών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Άλλωστε είναι γνωστό ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την έκδοση των οικοδομικών αδειών στην Καβάλα και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Η κατάσταση δεν πάει άλλο καθώς χρειάζεται μέχρι και ένας χρόνος για να εκδοθεί μια πολεοδομική άδεια. Ας το δουν λοιπόν αυτό οι δήμοι και η Περιφέρεια για να βρεθεί μια λύση.

ΠΝΟΗ

Συνεχίζει τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας ο Σύλλογος για την Οικογένεια και το Παιδί «Πνοή» μέσω των οποίων 40 παιδιά τυγχάνουν αυτής της βοήθειας δωρεάν. Παράλληλα χορηγεί φοιτητικά επιδόματα σε 9 φοιτητές ύψους 900 ευρώ σε μηνιαία βάση.

ΈΚΘΕΣΗ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Στην Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ συμμετέχει από την Τρίτη η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» για πρώτη φορά. Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου στόχος του Δήμου Καβάλας είναι να διευρύνει τη συμμετοχή του σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για τη μεγαλύτερη τουριστική προβολή του.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Και πραγματικά αυτή η τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το Δήμο Καβάλας να διεισδύσει στην Ισραηλινή αγορά. Διότι ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια οι Ισραηλίτες άρχισαν να βγαίνουν προς τη Μεσόγειο και να κάνουν διακοπές. Κυρίως προτιμούν την Ιταλία και την Ισπανία.

ΑΝΤIΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ

Θλιβερό φαινόμενο χαρακτήρισε τις ρευματοκλοπές ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ κ. Σάββας Τακίδης, φαινόμενο που έλαβε μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Τακίδη πριν την κρίση το πρόβλημα αυτό ήταν σχεδόν άγνωστο στην περιοχή της Καβάλας.

ΔΙΟΓΚΩΘΗΚΕ

Και είναι γεγονός ότι έχει διογκωθεί το πρόβλημα αυτό με τις ρευματοκλοπές και στην Καβάλα την τελευταία πενταετία. Τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν εντοπίσει αρκετούς παραβάτες και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Μάλιστα κάποιοι από τους παραβάτες μόνο φτωχοί δεν είναι, ασχέτως αν υποστηρίζουν ότι το έκαναν λόγω οικονομικής κρίσης…

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ζυγού  θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ζυγού με θέμα συζήτησης ποιότητα νερού- λύσεις και προτάσεις.

ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ

Και είναι γεγονός ότι το πρόβλημα με τα νιτρικά στο πόσιμο νερού του Ζυγού είναι πάρα πολύ σοβαρό. Οφείλεται κυρίως στους αγρότες ειτε το παραδέχονται είτε όχι. Και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί το πρόβλημα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑΣΙΑΚΗΣ

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει και φέτος τον καθιερωμένο θασίτικο αποκριάτικο χορό το Σάββατο στις 10 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης «Καβαλιώτισσα». Στην εκδήλωση θα ακουστούν τα πιπεράτα θασίτικα αποκριάτικα τραγούδια, θα υπάρξει παρουσίαση του   «πώς του τρίβουν του πιπέρι»  και θα παρουσιαστούν  παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Εδώ και καιρό οι επαγγελματίες της Καβάλας πιέζουν το Δήμο Καβάλας για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας. Μια πλατεία που θα έπρεπε να είναι το στολίδι της πόλης αλλά είναι η ντροπή της…

ΑΝΟΧΗ

Διότι σε αυτήν την πλατεία κάνουν πάρτυ οι αθίγγανοι με συμπεριφορές ακατονόμαστες. Και το κακό είναι ότι έχουν και την ανοχή της αστυνομίας που τους βαρέθηκε κυριολεκτικά.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Έκλεισε η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας για τις 4 Μαΐου. Και μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προγραμματίζει και μια μεγάλη συναυλία για να  γίνει ακόμα πιο μεγάλη αυτή η διοργάνωση. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο που κατάφερε να γιγαντώσει τόσο πολύ αυτήν τη γιορτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.