Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης που βασίζεται στα διαπιστωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων συνολικού ύψους 180 εκατ. δολαρίων, υπέγραψε η Ενεργειακή Αιγαίου  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης καθώς και μία σειρά άλλων μεγάλων Τραπεζών. Η νέα σύμβαση θα χρηματοδοτήσει καταρχήν την εν εξελίξει ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον» με τη συνδρομή της εταιρείας GSP Offshore SRL, η οποία έχει αναλάβει το έργο. Η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον», αποτελεί μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος στη Λεκάνη του Πρίνου, το οποίο περιλαμβάνει ως το 2021 την πραγματοποίηση έως και 25 ακόμη γεωτρήσεων καθώς και την κατασκευή δύο νέων εξεδρών για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Και φυσικά το μεγάλο ζητούμενο για την Ενεργειακή Αιγαίου είναι η αύξηση της παραγωγής. Και είναι βέβαιο ότι με το άνοιγμα του κοιτάσματος Ε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Έτσι από ότι φαίνεται ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ενεργειακή.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Την ίδια ώρα που η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα. Όπως πληροφορηθήκαμε η παραγωγή κυμαίνεται μεταξύ 3.500 και 4.000 βαρελιών την ημέρα.

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Στο Φορέα Διαχείρισης Ροδόπης εντάχθηκε το 61% του όρους Παγγαίου του τμήματος που διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. Σύμφωνα με το δήμαρχο Παγγαίου, αυτή ήταν και η πρότασή τους προς το αρμόδιο υπουργείο και η οποία υιοθετήθηκε.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Με τέσσερις νέους αστυνομικούς υπαλλήλους ενισχύθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέσα από τακτικές μεταθέσεις. Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος εξέφρασε την ικανοποίησή του δεδομένου ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες.

ΑΝΑΓΚΕΣ

Και πραγματικά οι ανάγκες σε προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είναι τεράστιες. Και σίγουρα πρέπει να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού γιατί και οι συνταξιοδοτήσεις αυγατίζουν συνεχώς…

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Απλήρωτοι παραμένουν οι επικουρικοί γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς ο Επίτροπος δεν θεωρεί τα εντάλματα πληρωμής των. Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Καβάλας κ. Στάθης Τσαρίδης χαρακτήρισε το πρόβλημα πολύ σοβαρό και με πολλές προεκτάσεις.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Και επιτέλους πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την ομηρία των επικουρικών γιατρών γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και οι Επίτροποι πανελλαδικά θα πρέπει να έχουν μια ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές…

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Πάντως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν στο 2018  θέσεις 2.000 μονίμων γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία. Φυσικά θα υπάρξουν και παρελκόμενα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη χώρα μας.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εβδομάδα Υγείας θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από 16 -22 Απριλίου με διάφορες ενημερωτικές δράσεις. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι θα γίνουν πάρα πολλές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των μαθητών σχολείων σε θέματα υγείας.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ

Πολύ καλά εξελίσσεται το πρόγραμμα για τα κρασιά Προστατευόμενης Γεωγραφικής  Ένδειξης  για τον Νομό Καβάλας.  Συγκριμένα τα οινοποιία Διαλεκτού και Παλιάς Καβάλας έχουν ενταχθεί σε δράσεις που θα γίνουν σε Αζερμπαϊτζάν και  Νορβηγία με μία επιδότηση της τάξεως του 80% από ευρωπαϊκά κονδύλια.  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ

Την μεθεπόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η φετινή «Αλφαβητοπαρέλαση» καθώς λόγω του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα για το Μακεδονικό πήρε αναβολή μίας εβδομάδος. Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολο Μουμτσάκη σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή την Κυριακή λόγω κακών καιρικών δεν υπάρχουν περιθώρια χρονικά να γίνει αργότερα..

ΚΑΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης, την οποία ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Παγγαίου Κ. Φίλιππος Αναστασιάδης καθώς και πλήθος μελών.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ υποδέχτηκαν  τον κ. Αναστασιάδη με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για υγεία, δύναμη και καλή χρονιά, με τον δήμαρχο να τονίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης, τονίζοντας ότι πρώτιστο μέλημα είναι η ικανοποίηση των μελών. Παράλληλα ανέφερε ότι γι’ ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή με τις ποικίλες δράσεις στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, αποδεικνύει ότι στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος κι ότι δεν μειώνει για κανένα λόγο, καμία από τις παροχές που απολαμβάνουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.

ΕΞΌΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ

Η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας Θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Χιονοβούνι Λεκάνης, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Η διαδρομή είναι σχεδόν άγνωστη στον πολύ κόσμο, περιλαμβάνει διάσχιση δάσους οξιάς και ανάβαση στο ψηλότερο βουνό του ορεινού συμπλέγματος Λεκάνης με πανέμορφη θέα στα βουνά του Καράντερε και της Βουλγαρίας και είναι χαμηλής δυσκολίας. Ώρα αναχώρησης στις 8 το πρωί  στις σημαίες του Κήπου της Δημαρχίας και επιστροφή  το απόγευμα της ίδιας μέρας. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία της Λέσχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *