Σχόλια….

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Άλυτο παραμένει το θέμα με τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου καθώς τα δρομολόγια παραμένουν δύο καθημερινά παρά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία των φορέων και των βουλευτών της Καβάλας. Ο αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης κ. Τσιλογεώργης δήλωσε πως το υπουργείο οφείλει να υποχρεώσει τις εταιρείες να εκτελούν περισσότερα δρομολόγια το Χειμώνα για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

ΠΩΣ;

Βέβαια το θέμα είναι περίπλοκο με την έννοια ότι από τη στιγμή που το υπουργείο Ναυτιλίας  δηλώνει αναρμόδιο για τα δρομολόγια, την ίδια ώρα τους δίνει  και το ελεύθερο να προτείνουν τον αριθμό των δρομολογίων όπως εξυπηρετεί τις εταιρίες. Άρα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το παίζει Πόντιος Πιλάτος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης όπου η Ε1 τάξη έμεινε χωρίς δάσκαλο. Οι γονείς διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού. Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαντίκος σημείωσε ότι έχουν επιληφθεί του ζητήματος και πως δεν ευθύνονται ως Διεύθυνση για την όλη κατάσταση αλλά είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

ΑΛΥΤΟ

Βέβαια όπως διαπιστώσαμε η γραφειοκρατία καλά κρατεί για αυτό το θέμα,  είτε λυθεί άμεσα είτε όχι. Και είναι αδιανόητο να μην μπορεί ολόκληρο Υπουργείο να στείλει με απόσπαση έναν εκπαιδευτικό και να λύσει ένα τέτοιο απλό πρόβλημα. Και μιλάμε για μόλις έναν εκπαιδευτικό. Τόσο δύσκολο είναι;

ΑΓΩΝΕΣ

Τριήμεροι κολυμβητικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 26-28 Ιανουαρίου στην Καβάλα με τη συμμετοχή 660 αθλητών από όλη την Ελλάδα και με τη συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κέλλυ Αραούζου. Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα ενώ η επίσημη έναρξη έγινε το Σάββατο όπως έγινε γνωστό από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Καβάλας κ. Γιώργο Φιλόσογλου.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Και είναι γεγονός ότι οι αγώνες αυτοί είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και μάλιστα με αξιόλογη συμμετοχή κόσμου.

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

Εφιαλτική χαρακτήρισε την κατάσταση με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στράτος Μακρογιαννίδης. Καθημερινά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παράνομη στάθμευση καθώς παρατηρείται το φαινόμενο οδηγοί να σταθμεύουν τα οχήματα τους στις στάσεις των λεωφορείων!!!  Μάλιστα ο κ. Μακρογιαννίδης καταγγέλλει δημόσια το όλο γεγονός.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Και πραγματικά είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει εις βάρος του Αστικού ΚΤΕΛ με την καταπάτηση των στάσεων που υπάρχουν. Κι έχει δίκιο ο πρόεδρος του φορέα που λέει ότι οι οδηγοί είναι ήρωες. Καθημερινά στη στάση του Αστικού στην οδό Ερυθρού Σταυρού λίγο πριν την πρώην Αγροτική Τράπεζα υπάρχουν μόνιμα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Πού είναι η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία;

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

Ικανοποιημένος δηλώνει ο κ. Ανέστης Δημητριάδης, μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, από την πληθώρα των παραστάσεων του φορέα. Μάλιστα σχολίασε πως οι παραστάσεις έχουν και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.

AGROTICA

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες της Καβάλας όχι με αποκλεισμούς δρόμων αλλά με τη συμμετοχή τους στην Έκθεση Agrotica για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με τα κυβερνητικά μέτρα. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακιδης δήλωσε πως η ενέργεια τους αυτή είναι ένα πρώτο βήμα και αξιοποιώντας την κατάσταση θα κινηθούν ανάλογα στη συνέχεια.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Από την άλλη όπως δήλωσε ο κ. Καλπακίδης,  δεν έχουν υποστείλει τη σημαία σε ότι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Απλώς ο αγροτικός κόσμος είναι απογοητευμένος και από αυτούς που τον καθοδηγούν (συνδικαλισταράδες) και από τους κυβερνώντες.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

Υποδειγματικά έκλεισε το οικονομικό έτος του 2017 για το Δήμο Καβάλας  όπως σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης. Ο τελευταίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλα εξελίχθηκαν όπως τα προγραμμάτισαν.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Το Μακεδονικό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και δικαιολογημένα. Όλοι λίγο πολύ μέσα από τα κόμματα έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης έκανε σχετικές δηλώσεις. Όπως είπε ξεκάθαρα σαν ΝΔ δεν δέχονται την χρήση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς.

ΤΙΠΟΤΑ

Βέβαια κατά την προσωπική μας άποψη σε ότι αφορά το Μακεδονικό αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι θα οδηγηθούμε σε μια ακόμα εθνική ήττα. Δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα υπέρ της χώρας μας στο Μακεδονικό. Μόνο κροκοδείλια δάκρυα βλέπουμε και συμφωνίες πίσω από το παραβάν. Την ίδια ώρα που οι Ευρωπαϊκές χώρες του Βορά αλλά και οι ΗΠΑ μας πιέζουν άρον άρον να κλείσουμε το ζήτημα και φυσικά εις βάρος μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.