Σχόλια…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Σε σχόλιο μας αναφέραμε ότι στο Υπουργείο Ναυτιλίας κάνουν ασκήσεις επί χάρτου  σε ότι αφορά τα δρομολόγια Καβάλας –  Θάσου, κυρίως στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου.  Και αυτό αποδεικνύεται ότι φέτος τον χειμώνα η γραμμή εξυπηρετείται με μόλις 2 δρομολόγια καθημερινά. Το Υπουργείο Ναυτιλίας μας έστειλε την εξής απάντηση:

«Απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα σας γνωρίζουμε ότι τα δρομολόγια των γραμμών Κεραμωτής  – Θάσου και Καβάλας  – Πρίνου έχουν εγκριθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)  το οποίο συνεδρίασε την 18-10-2016.

Στόχος του Υπουργείου ήταν η λειτουργία και των δύο γραμμών, με επαρκή αριθμό δρομολογίων για το σύνολο της δρομολογιακής περιόδου, κάτι που επιτυγχάνεται με την γνωμοδότηση του ΣΑΣ, την οποία αποδέχθηκε ο κ. Υπουργός».

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η απάντηση του υπουργείου πολύ απλά ενισχύει τους ισχυρισμούς μας ότι στο Υπουργείο Ναυτιλίας επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου. Διότι πέρυσι το χειμώνα η γραμμή Καβάλας – Πρίνου εξυπηρετούνταν με 3 δρομολόγια καθημερινά  και φέτος με μόνον δύο, άραγε τι άλλαξε από πέρυσι και το Υπουργείο θέσπισε ένα λιγότερο δρομολόγιο;  Συνεπώς στο Υπουργείο δεν έχουν σαφή εικόνα της πραγματικής κατάστασης, απλά  λαμβάνουν υπόψη τους την άποψη του ΣΑΣ που στοιχειοθετείται με βάση τις προτάσεις των ναυτιλιακών εταιρειών!!!!   Το ΣΑΣ ούτως ή άλλως δεν λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, απλά  γνωμοδοτεί με βάση τις προτάσεις των ναυτιλιακών εταιρειών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στην απάντηση του το Υπουργείο αναφέρει ότι τα δρομολόγια ήταν μία απόφαση του υπουργού.  Ο οποίος και παύτηκε και μιλάμε για τον κ. Δρίτσα.  Εμείς απλά σχολιάζουμε, έξω από πολιτικές σκοπιμότητες,  ότι  αυτό το γεγονός κάτι λέει, κάτι σημαίνει..

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΆΜΑΤΑ

Εμείς πολύ απλά επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, όχι άλλα πειράματα με τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλας – Πρίνου, όταν μάλιστα η πλευρά του νησιού που πλήγηκε από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές αφορά την συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή…  Επιτέλους στο Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλουν να πάρουν και την γνώμη του Δήμου Θάσου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Αντωνιάδης η Θάσος και πάλι είναι υψηλά στην ατζέντα των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα αξιοθέατα του νομού Καβάλας και της Περιφέρειας φυσικά, με τον κ. Αντωνιάδη να σχολιάζει ότι η παρουσία της Περιφέρειας ήταν πολύ θετική.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Ένα συμπόσιο θα διοργανώσει το Σάββατο η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. Ο πρόεδρος της κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης  τόνισε πως ενάντια στα σημεία των καιρών συνεχίζουν να παράγουν πολιτιστικό έργο.  Και είναι γεγονός  ότι η Στέγη Πολιτισμού της Ν. Καρβάλης δεν πτοείται από τίποτα. Μπράβο τους, να συνεχίσουν έτσι..

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα με τις πλωτές εξέδρες στο Λιμάνι Καβάλας λόγω των ισχυρών  νοτιάδων που έπληξαν την περιοχή μας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι το έργο της θωράκισης του Κεντρικού Λιμενοβραχίονα αποδίδει πλέον καρπούς. .

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος  από την σύσκεψη για τα σταφύλια, τονίζοντας ότι οι συσκέψεις αυτές θα επαναληφθούν και για τα άλλα αγροτικά προϊόντα του Ν. Καβάλας.  Καλή πρωτοβουλία, καλή συνέχεια.

ΤΕΝΑΓΗ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αν. Μακεδονίας θα διοργανώσει την Τρίτη μία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αγροτικών πυρκαγιών την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Παραρτήματος.  Μία σύσκεψη που αφορά τις φωτιές στα χωράφια των Τεναγών Φιλίππων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παραρτήματος Αν. Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρη Μυστακίδη.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση του17ου τόμου των Θασιακών από την Θασιακή Ένωση Καβάλας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσία και του δημάρχου Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ. Σχετικές δηλώσεις έκανε  ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης, τονίζοντας ότι η Θασιακή με αυτές τις παρουσιάσεις, πολύ απλά παρουσιάζει τη ιστορία της Θάσου, τις άγνωστες πτυχές της.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Το πρόβλημα επιβίωσης των οικοδόμων της Καβάλας έθεσε χθες ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Καραμπατζάκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ο κ. Καραμπατζάκης σημείωσε πως ο κλάδος τους έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με εξευτελιστικά μεροκάματα της τάξεως των 24 και 25 ευρώ και σε αυτήν τους την κατάσταση οι εργολάβοι οργιάζουν εκμεταλλευόμενοι το θέμα των ενσήμων που δεν τα πληρώνουν. Μάλιστα σημείωσε πως και οι λίγοι οικοδόμοι που εργάστηκαν στο Δήμο Καβάλας δεν ασφαλίστηκαν με οικοδομικά ένσημα. Στο πλαίσιο αυτό απαίτησε έργα υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας για να σταματήσει αυτό το έκτρωμα με τα ένσημα.

ΕΓΚΛΟΒΙΣΜΟΣ..

Απαντώντας η δήμαρχος κ. Τσανάκα σημείωσε ότι το υπάρχον εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο και είναι εξαιρετικά βραδείς οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των υλικών, όταν αποφεύγουν τους διεθνείς διαγωνισμούς αλλά στην προσπάθειά τους να κάνουν έργα αυτεπιστασίας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την προμήθεια υλικών. Κι αυτό διότι είναι άθλιες οι διαδικασίες και έχουν εγκλωβιστεί σε αυτό το καθεστώς, την ίδια ώρα που οι προμηθευτές προβαίνουν σε ενστάσεις και ακυρώνουν τους διαγωνισμούς. Μάλιστα τόνισε ότι από τις 8 Αυγούστου υπάρχει μια ΚΥΑ που τους απαγορεύει να δημοπρατήσουν έργα.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ…

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πραγματικά Μαραθώνια…

Ολοκληρώθηκε στην 1.30 μετά τα ξημερώματα…

ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς Αντώνης σήμερα θα βρεθεί στην Καβάλα για λίγες ώρες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.