Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ..

Ως γνωστό, καταργείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης που έχει έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος». Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σχολίασε πως δυστυχώς θα καταργηθούν μία σειρά από πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχονται από το εν λόγω απόσπασμα… Ο ίδιος έστειλε σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά δεν έλαβε απάντηση.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

Και θα το πούμε για μια ακόμα φορά ότι είναι ανησυχητική αυτή η εξέλιξη καθώς είναι αδιανόητο να καταργηθεί το Αεροπορικό Απόσπασμα της Χρυσούπολης ακόμα και για εθνικούς λόγους. Και απορούμε πώς ο υπουργός Άμυνας κ. Καμένος συνηγόρησε προς αυτήν την απόφαση.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Γνωμοδότηση χαρακτήρισε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας τη μελέτη που εκπόνησε το ΤΕΕ για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη των Φιλίππων. Σύμφωνα με τη μελέτη δεν υπάρχουν κίνδυνοι για το περιβάλλον και την άρδευση και δεν διέρχεται μέσα από τυρφώνα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Καλπακίδης δήλωσε ο αγωγός διέρχεται μέσα από τυρφώνα και πως η μελέτη έγινε από το ΤΕΕ Αθηνών. Μάλιστα επιδιώκουν να πληροφορηθούν ποιος υπέγραψε την μελέτη για να του υποβάλλουν μήνυση. Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ζαφείρης Μυστακίδης στις δηλώσεις του αμφισβήτησε την όλη διαδικασία καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη!

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

Όπως γίνεται σαφές το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας αδειάζει το Τεχνικό Επιμελητήριο  σε ότι αφορά τη μελέτη που έκανε η οποία ουσιαστικά είναι γνωμοδότηση και δεν έχει ολοκληρωθεί! Μάλιστα το ΓΕΩΤΕΕ αφήνει να εννοηθεί ότι όλη αυτή η μελέτη έγινε στο πόδι. Συν τοις άλλοις αυτή η γνωμοδότηση είναι και στα Αγγλικά! Τελικά μήπως θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη, να γίνει στα ελληνικά και το κυριότερο να γίνει από γεωτεχνικούς.

ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ Καβάλας συνεχίζει να απέχει από τις δευτερογενείς μετακινήσεις περιστατικών του Νοσοκομείου Καβάλας και λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  στο ΕΚΑΒ κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης δήλωσε ότι το Νοσοκομείο προσέλαβε προσωπικό για αυτά τα περιστατικά και συνεπώς δεν υποχρεούνται για το συγκεκριμένο έργο.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ

Και φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αφού δεν είναι δυνατόν να καλούνται να εξυπηρετήσουν τα εξιτήρια του Νοσοκομείου Καβάλας.

ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων  Ι.Χ. αυτοκινήτων από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι η σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον εργολάβο είναι πολλών ετών.

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Και κατά γενική ομολογία έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά με την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από διάφορες συνοικίες της Καβάλας κι έπεται και συνέχεια. Φυσικά είναι γεγονός ότι κάποιοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αναγκάζονται να παραδώσουν τις πινακίδες πολυτελών οχημάτων που έχουν, την ίδια στιγμή που τα χρειάζονται αυτά τα οχήματα. Δηλαδή δεν είναι οχήματα που θα πρέπει να οδηγηθούν για ανακύκλωση. Αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα καλύψουν οικονομικά.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζής σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό. Και το έκανε φυσικά συνειδητοποιημένα όπως είπε όχι γιατί δεν νιώθει Μακεδόνας, αλλά διότι δεν ήθελε να ταυτιστεί με εθνικιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας  κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για τρία χρόνια κυβερνητικών παρεμβάσεων και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και σε ομιλία του στη Βουλή υπό τη μορφή ερώτησης. Κι όπως έγινε γνωστό τα σχόλια ήταν πολύ θετικά για την τοποθέτησή του.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει ο Δήμος Παγγαίου για τα Κούλουμα όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Αποστολία Δημητρακούδη, η οποία ανέφερε ότι θα γίνουν εκδηλώσεις σε πάρα πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ

Μάλιστα η κ. Δημητρακούδη ανέφερε ότι στις περιοχές του δήμου όπου γίνονται εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους, ο Δήμος Παγγαίου θα στηρίξει οργανωτικά και οικονομικά  την όλη προσπάθεια. Όπως για παράδειγμα τις εκδηλώσεις που γίνονται την Καθαρά Δευτέρα στο Ακροβούνι.

ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ.κ. Στέφανος επισκέφθηκε τη Θάσο το περασμένο Σάββατο και κυριολεκτικά όλο το νησί ήταν στο πόδι κυρίως στο Λιμένα.

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ

Ο κ.κ. Στέφανος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα παρουσία πλήθους πιστών. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές και ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για το νέο Μητροπολίτη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *